Vanaf de zomer 2010 wonen wij als gezin twee jaar in Jacksonville. (Florida)

Via dit blog willen wij vrienden,bekenden en andere geinteresseerde van onze belevenissen naar en in Jacksonville op de hoogte houden.

Wij vinden het leuk als volgers zich melden via Friend Connect of een berichtje achterlaten.

Marcel, Carla & Kevin

woensdag 2 mei 2012

Kapper

Ik heb me vandaag weer weten te verbazen.
Onderhand weet ik dat het normaal is dat de afrekenhulp bij de kapper vraagt of en hoeveel fooi je wilt geven. De eerste keer was ik ook daarover verbaasd want waarom moet ik dat mondeling aangeven aan diegene die afrekent en kan ik niet persoonlijk en iets meer prive het bedrag op de pinbon plaatsen of de fooi contant geven ?
Vandaag ben ik samen met K. naar de kapper geweest, handig van hem want dan doet ma niet zo moeilijk en rekent voor hem af :) We werden door verschillende kapsters geholpen.
Tijdens het afrekenen werd weer de vraag gesteld "hoeveel fooi wilt u geven" ? De daarop volgende vraag was echter en hoe wilt U deze fooi onderling verdelen tussen de kapsters ?
Heb de dame waarschijnlijk even schaapachtig aan staan te kijken waarop ik antwoordde: nu gewoon ieder de helft.
Zullen er echt mensen zijn die in dit geval het bedrag niet evenredig zullen verdelen ? De fooi cultuur blijft voor ons lastig als nuchtere Nederlanders.

Car

2 opmerkingen:

 1. Nog een hele klus, even naar de kapper. Ben ook altijd weer verbaasd over de fooien traditie in de us.. Is net fff anders dan hier in nl ;-)
  Als je haar maar goed zit denk ik dan maar!
  Grtz.yvonne

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik vind die fooien altijd wel goed hoor. Mensen werken hier toch beter en harder voor hun fooi dan in Nederland. Ik had altijd zoveel moeite om bij een restaurant aandacht van de ober/serveerster te krijgen, en hier staan ze regelmatig te vragen of alles naar wens is. Veel prettiger.

  Maarruh... ik verdeel het ook altijd gelijk over de kapsters!

  BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je langs komt op ons blog en de reactie's leest.
Nog leuker dat je zelf ook een reactie achterlaat !