Vanaf de zomer 2010 wonen wij als gezin twee jaar in Jacksonville. (Florida)

Via dit blog willen wij vrienden,bekenden en andere geinteresseerde van onze belevenissen naar en in Jacksonville op de hoogte houden.

Wij vinden het leuk als volgers zich melden via Friend Connect of een berichtje achterlaten.

Marcel, Carla & Kevin

dinsdag 15 mei 2012

Ft Myers

144 miles - Florida City- Ft Myers

Verder naar het noorden en dan westwaarts de Tamiami Trail op. In het kanaal naast de weg zien we de eerst aligatoren zwemmen. Bij Coopertown Airboats stoppen we en kunnen vrijwel direct een tochtje door de Everglades maken.


De dames besluiten weer bij Kevin in de auto te stappen. Al snel zien we een net aangereden aligator op het midden van de weg liggen, de gieren hebben hem al gevonden. Later blijkt weer dat de beleving vanaf de motor zoveel anders is dan vanuit een auto. De heren vonden hem veel groter dan wij en hebben langs de weg nog verschillende beesten gezien die ons echt ontgaan zijn.
Via Lovers Key State Park rijden we naar Fort Myers Beach. Onderweg stoppen we en nemen een kijkje op het prachtige strand, Ruud neemt even snel een duik.
Tot ons geluk heeft Marcel op dat moment weinig zin in zand tussen zijn tenen en hij blijft achter bij de motoren in de schaduw. Hierdoor kan hij verhinderen dat een stel mannen de helmen meenemen.
Als we ingecheckt zijn in het hotel in Fort Myers zien we dat de volgende ochtend regen wordt verwacht. Geen tijd te verliezen dus rijden we naar Sanibel Island om nog een tijdje van het strand daar te kunnen genieten. We hebben net voldoende contant geld om de tol voor de brug te betalen.
Bij de vuurtoren parkeren we de auto en motoren en nemen een duik in de zee. Ruud duikt verschillende mooie schelpen op die hier in overvloed te vinden zijn.
Dit stukje kust is inderdaad heel anders dan de Oost kust of het strand bij Key West. Werkelijk prachtig is het hier.


Nadat we ontzand zijn eten we bij Gator Bites Tail & Ale, wederom een goede keuze.

Car2 opmerkingen:

 1. Wat een geweldige avonturen beleven jullie toch. Wij vinden de stranden aan de golfkust ook helemaal geweldig. Wow, die schelpen, zo mooi!
  Ik ga een aantal van jouw aanbevolen restaurants op mijn restaurant blog verwerken, leuke tips zitten er tussen.
  Veel plezier weer.
  Groetjes
  Anita

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuke foto's en wat hebben jullie prachtige schelpen gezien!
  Wij waren een dagje later ook in de Everglades en hebben toen de Loop Road gereden, een echte aanrader.
  Groetjes Christa

  BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je langs komt op ons blog en de reactie's leest.
Nog leuker dat je zelf ook een reactie achterlaat !