Vanaf de zomer 2010 wonen wij als gezin twee jaar in Jacksonville. (Florida)

Via dit blog willen wij vrienden,bekenden en andere geinteresseerde van onze belevenissen naar en in Jacksonville op de hoogte houden.

Wij vinden het leuk als volgers zich melden via Friend Connect of een berichtje achterlaten.

Marcel, Carla & Kevin

zondag 27 mei 2012

In afwachting van Beryl

Vrijdag in de loop van de middag arriveerde Moon & Ruud.
Omdat zij in tegenstelling tot het andere bezoek eerst een weekje in de omgeving van Orlando en Ocala National Park verbleven kwamen ze niet rechtstreeks van het vliegveld maar met hun eigen huurauto. Hier thuis voelde het weer even zoals een verjaardag, event of die onderhoudsmonteur die geen tijd heeft gezegd, je huis niet uit willen/kunnen omdat je niet weet hoe laat de visite komt. Marcel had achteraf wel een sms ontvangen maar dat wist ik niet dus ik streek na het opruimen heel vervelend in de zon onder de boom met een boekje neer.
Om vier uur arriveerde onze elfde en laatste gasten en nadat er een drankje was gedaan reed Moon met Marcel samen in de Bird naar het vliegveld om daar de huurauto in te leveren.
Zaterdagmorgen weer een nieuw exemplaar in de pont gespot, waarschijnlijk een Spoonbill
Het jaarlijkse Jazz festival vindt dit weekend plaats. Een goede rede om het vaak zo rustige centrum en de omgeving van de Landing even op te zoeken. Zaterdagavond werd de voetbalwedstrijd Schotland-VS in het stadion gespeelt.
Bij de Irish pub waar we wat dronken was het een bonte verzameling van Schotse heren in rokkostuum een enkeling vergezeld van zijn doedelzak. Zeker voor onze gasten was het eigenlijk te warm zodat lang ergens blijven staan niet echt prettig was.
De Landing

In de schaduw van de gebouwen zat menigeen op een zelf meegebrachte stoel

kunstproject in het centrum
Bij de Irish Pub kregen de whiskey liefhebbers een t-shirt van hun favoriete merk als ze bereid waren om een free sample in ontvangst te nemen.
En ondertussen is de eerste tropische storm waar we last van gaan krijgen Beryl naar ons onderweg. Het is nu zondagmorgen 10 uur en je merkt duidelijk dat de wind aan het aanwakkeren is. In de porch staat opeens een lekkere wind waarvan je krant opwaait.
Kevin is al vroeg met Moon op pad gegaan naar Mayport om verse zondagse garnalen te halen en Marcel zorgt nog even dat de auto's zijn afgetankt.
Het Jazz festival en de Memorialdag activiteiten voor maandag zijn afgelast. Vooralsnog blijft het vliegveld en de bruggen echter open en lijkt het allemaal ondanks de rechtstreekse hit op Jax wel mee te gaan vallen en krijgen we alleen te maken met een flinke bak water en heftige wind.
De burgemeester houd elk uur een persconferentie waarin hij waarschuwt om ivm de rib currents vooral niet in zee te gaan.
Onze koelkast zit vol, water plenty aanwezig en ook de kaarsen voorraad is op peil.
Kom maar op Beryl !

Car

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Leuk dat je langs komt op ons blog en de reactie's leest.
Nog leuker dat je zelf ook een reactie achterlaat !