Vanaf de zomer 2010 wonen wij als gezin twee jaar in Jacksonville. (Florida)

Via dit blog willen wij vrienden,bekenden en andere geinteresseerde van onze belevenissen naar en in Jacksonville op de hoogte houden.

Wij vinden het leuk als volgers zich melden via Friend Connect of een berichtje achterlaten.

Marcel, Carla & Kevin

dinsdag 29 mei 2012

Daar is Beryl

We mogen van geluk spreken dat het zeewater nog niet zo warm is als in augustus. Dan had de tropische storm Beryl zo nog veel meer schade aan kunnen richten. Zondagmiddag zijn we als ramptoeristen op het strand van Atlantic en Jax Beach gaan kijken. Lopen van Atlantic naar Jax was op dat moment niet mogelijk zonder echt natte voeten te krijgen en gezandstraald te worden. Het water kwam sopperig tot de duinrij terwijl het normaal echt een breed strand is.
 Ruud is al heel de week vooral 's nachts ziek maar kon het toch niet laten om vanuit het water te filmen. Koud was het in ieder geval niet.
Ondanks de waarschuwingen om absoluut het water niet in te gaan neemt een enkele surfer toch de gok

Een stranddag laat je niet zomaar door je neus boren. Deze dame heeft i.v.m. het ontbreken van een plekje op het strand haar toevlucht genomen tot de laatbak van haar pickup truck
De Pier iets onstuimiger dan afgelopen week

De strandwacht houd hen in de gaten die toch willen proberen om een duik te nemen
Deze jongens surfen onder het oog van de strandwacht "droog" maar zodra het wagentje weg is gaan ze toch ter water.
Net voor het losbarsten van de eerste regen zijn we tering in de auto.
Zaterdag op zondagnacht komt de storm aan land. In onze slaap merken we er niets van. Meer dan wat rommel in de tuin en een zeiknatte porch is er niet te zien. Zondagmorgen beseffen we dat we geluk hebben dat we nog steeds stroom hebben. Op de tv wordt er melding gemaakt van het feit dat 40.000 gezinnen iets zuidelijker, westelijker en noordelijker van ons zonder stroom zitten. Twee bruggen zullen tot woensdag afgesloten blijven.
Na de regen die nog even aan zal houden worden de overstromingen in het centrum en Riverside een uitdaging. Verschillende garage's staan al vol.

In de loop van dinsdag gaan Moon & Ruud samen met Kevin naar de outlet in St. Augustine. Op dinsdag kan daar gebruik worden gemaakt van 10% extra "ouwelullen" korting. Tot voor kort gold dit tot 50 jaar maar ook hier is de optrekking van de AOW leeftijd doorgedrongen en is dit 55 geworden.
Ik blijf lekker een middag alleen thuis, er moeten nog wat aanvragen de deur uit i.v.m. de terugkeer en na ruim drie weken mensen om me heen heb ik er echt even behoefte aan om alleen te zijn.

Car

4 opmerkingen:

 1. Leuke reportage. Zou het geen leuke opportunaty zijn om als verslaggeefster aan het werk te gaan als je weer terug bent in Holland?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wij verhuizen misschien naar JAX en de orkanen zijn echt een bron van zorg.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. ik woon hier sinds 4 jaar, we hadden een orkaantje in mijn eerste jaar in 2008 en ook toen veel wind, regen en de lager gelegen gebieden vooral langs de riveren en kreken liepen onder maar deze keer geluk, zelfs geen minuut zonder stroom geweest.Natuurlijk is het geluk een keertje op maar met een beetje geluk duurt dat nog heel lang en de kans op een orkaan is in Jax niet zo groot denk ik als in het zuidenm van Florida...Mariet

   Verwijderen
 3. Shit, kreeg ik net die 10% met Wim, moet hij nu weer 4 jaar wachten!

  BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je langs komt op ons blog en de reactie's leest.
Nog leuker dat je zelf ook een reactie achterlaat !