Vanaf de zomer 2010 wonen wij als gezin twee jaar in Jacksonville. (Florida)

Via dit blog willen wij vrienden,bekenden en andere geinteresseerde van onze belevenissen naar en in Jacksonville op de hoogte houden.

Wij vinden het leuk als volgers zich melden via Friend Connect of een berichtje achterlaten.

Marcel, Carla & Kevin

maandag 14 mei 2012

Op naar Florida City

130 miles Key West- Florida City

Voordat we uitchecken lopen we eerst nogmaals naar Duval Street om daar te ontbijten. De modepolitie poseert.We pakken de A1A weer op en rijden langs het strand noordwaarts.Een paar enthousiaste Amerikanen wuiven en steken hun duimen omhoog om aan te geven dat ze de motoren mooi vinden. Dat is zo leuk aan de VS. Als mensen hier iets van je mooi vinden zullen ze je het vertellen ook. Afgelopen week pakte een dame bij het postkantoor mijn armband nog beet om bedel voor bedel te bekijken.
Nadat er getankt is zetten we de vaart er in. Het blijft bijzonder die warme wind in je gezicht te voelen en steeds maar water en bruggen om je heen te zien. Hier zullen we nog wel eens aan terug denken als de snijdende wind ooit in Nederland onze gezichten zal raken.
Ondanks de factor 50 die we allemaal smeren worden we met de dag bruiner. In bikini en zwembroek lijken we iets weg te hebben van zebra's.


We kunnen vandaag lekker doorrijden en na een stop voor de 7 Miles Bridge en een lunch bij Mrs Mac's Kitchen waar naast de lekkere broodjes ook een stuk Key Lime pie geproeft moet worden.
Vanaf het lunchadres stappen de dames bij Kevin in de Jeep. Hij heeft de afgelopen dagen erg veel alleen gereden.
Om half drie zijn we al in het hotel in Florida City. Als we met de auto afslaan denken de mannen dat we gaan tanken en rijden volgas het hotel voorbij. Wenken heeft geen zin. Pas een dik half uur later komen ze er achter dat het nu toch wel heel lang duurt voordat het hotel verschijnt en besluiten ze samen eerst maar eens op temperatuur te komen bij een langs de weg gelegen Harley dealer.
Wij hebben in de tussentijd in de Walmart de drank en water voorraad alweer op peil gebracht.
Het valt hier in Florida City op dat het niveau van het "Walmart publiek" nog meer doet denken aan het bekende youtube filmpje over de Walmart Shoppers, wat een publiek loopt hier rond.
Als de heren gearriveerd zijn vermaken we ons nog een uurtje bij het zwembad. Wederom is het vandaag droog geweest, in het westen zien we de voorspelde zwarte wolken hangen.
Voordat we bij Olive Garden gaan eten rijden we nog langs de Key West Outlet waar ik nog even een schone spijker korte broek scoor en Ruud zijn sportkleding voorraad op niveau brengt.

Car

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Leuk dat je langs komt op ons blog en de reactie's leest.
Nog leuker dat je zelf ook een reactie achterlaat !