Vanaf de zomer 2010 wonen wij als gezin twee jaar in Jacksonville. (Florida)

Via dit blog willen wij vrienden,bekenden en andere geinteresseerde van onze belevenissen naar en in Jacksonville op de hoogte houden.

Wij vinden het leuk als volgers zich melden via Friend Connect of een berichtje achterlaten.

Marcel, Carla & Kevin

woensdag 16 mei 2012

Door de regen naar Tampa

153 miles- Ft. Myers-Tampa

En daar is dan eindelijk de voorspelde regen die ook ons vandaag zal treffen.
In het hotel is een flinke porch aan de zijde van het zwembad waar we rustig ontbijten.
Om tien uur regent het nog steeds en pakken we de auto en motoren overdekt voor de ingang van het hotel in.
Ideaal dat de Jeep mee is, jullie snappen al waar wij deze morgen voor kiezen :)
De mannen gaan op weg met een lange zwembroek en regenjasje aan en krijgen het begin van de rit een flinke bak water over zich heen.
Het blijkt een aparte ervaring om met een zijknatte (zwem)broek op een motor rond te rijden. Mochten ze nog vruchtbaar zijn dan is dit waarschijnlijk na dit ritje opgelost.
Als de zon weer doorbreekt drinken we koffie bij de Mc Donalds en is alles vrij snel weer droog.
De Tamiami trail wordt gevolgt tot Sarasota waar we het eiland oprijden. In Sarasota stoppen we om te lunchen. De heren stijken neer op een terras en wij slenteren eerst wat langs de winkeltjes.
Wat een leuke en mooie kledingzaken, zo heel anders dan wat we in Jax gewent zijn. Op de uitspraak dat ik de kleding in de VS er niet uit vindt zien moet ik echt terugkomen.
Ik scoor een mooie bikini en omslagdoek en zou zonder problemen de koffer nog verder met zonnige zomerkleding kunnen vullen. We bellen de mannen dat het shoppen wat langer duurt en wandelen nadat we gezamenlijk geluncht hebben en de heren verder rijden nog een tijdje rond.
Als we weer verder rijden barsten de buien weer los. De mannen zijn ze voor.
De rit verder langs Longboat Key nodigt ondanks de prachtige stranden niet uit voor een wandeling of een duik in zee. Boven ons een dikke wolkenmassa en af en toe regent het.
s'Avonds hebben we een afspraak met twee Nederlandse stellen die in Tampa wonen. Met beide stellen zijn we op een bijzondere manier in contact gekomen.
Ellen heeft mij enige tijd geleden benaderd omdat ook zij met schoolgaande/studerende kinderen de expat stap naar de VS gingen zetten en Marcel is via zijn spelletje wordfeud met David en Marian in contact gekomen die in dezelfde tijdzonde bleken te spelen. Omdat David de afgelopen maanden in Jax heeft gewerkt heeft hij al verschillende keren met hem geluncht.
Het werd een erg gezellige bijzondere avond die we doorgebracht hebben in het uitgaansgebied Channel District.
Jammer dat we relatief zover van elkaar wonen.


Car

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Leuk dat je langs komt op ons blog en de reactie's leest.
Nog leuker dat je zelf ook een reactie achterlaat !