Vanaf de zomer 2010 wonen wij als gezin twee jaar in Jacksonville. (Florida)

Via dit blog willen wij vrienden,bekenden en andere geinteresseerde van onze belevenissen naar en in Jacksonville op de hoogte houden.

Wij vinden het leuk als volgers zich melden via Friend Connect of een berichtje achterlaten.

Marcel, Carla & Kevin

woensdag 30 mei 2012

Jax Arboretum

Vanmorgen was er al weer vroeg bezoek, de eerder gesignaleerde Spoonbill was teruggekomen maar nu met zijn hele familie en aan de roze kleur te zien waren het Roseate Spoonbills.
Ook de ganzenkinderen zijn flink gegroeid en kwamen weer eens langs zwemmen. 
Nadeel van die beesten is dat ze de boel onderschijten wat Petje later vanmiddag toen ze een kijkje bij onze nieuwe gasten kwam nemen de porch inliep. 
We hadden te lang niet naar haar zin onder de boom voor de deur gezeten dus liep ze vanmiddag maar zelf achterom om de nieuwe gasten een handje te komen geven en om te komen vertellen dat ze hoopte ooit eens naar Nederland te komen want zo vertelde ze Moon en Ruud we waren zulke goede vrienden geworden in de tijd dat we hier nu woonde.
Echt zo Amerikaans, best friends forever en morgen na vertrek zijn ze je weer vergeten.
De ochtend stond in het teken van bellen met de bank in Nederland.
Zoals zo vaak maakte we afgelopen week bij de Walmart gebruik van de pinautomaat, onze wijze om onze Nederlandse rekening leeg te trekken en onze dollarrekening te vullen. Vaak pinnen we dan met twee pasjes zodat er gebruik gemaakt kan worden van de daglimiet en uitgaven als de huur hier weer betaald kunnen worden. Altijd dezelfde automaat, pas anderhalf jaar lang.
Tot dinsdagmiddag toen bleek dat de rekening was geblokkeerd. Van de bank kreeg ik twee verschillende verhalen te horen. Doordat er twee keer achter elkaar geld opgenomen was, wat de bank gezien heeft als een verdachte transactie waren de passen geblokkeerd. Wat een onzin de bank is op de hoogte gebracht waar we ons ophouden en deze transacties vinden al anderhalf jaar lang plaats. Kan vertellen dat ik niet blij ben met deze domme actie.
Toen ik later mijn beklag deed bij de medewerkster die voor ons vertrek met een bezoek is vereerd kreeg ik van haar te horen dat we geskimd waren waarna de bank de passen had geblokkeerd. Navraag bij de bankmanager die verantwoordelijk is voor het apparaat in de Walmart leerde ons dat dit een broodje aap verhaal is. De man wist van niets en is voor de zekerheid nogmaals intern gaan informeren. Het apparaat is helemaal niet geskimd. De Rabobank heeft gewoon niet verder gekeken dan zijn neus lang is en de boel geblokkeerd en direct nieuwe passen aangevraagd. Ze hebben zelfs al een verzoek ingediend om ons schadeloos te stellen voor onze eigen opname's
De medewerkster die we voor ons vertrek bezocht hebben en uitgebreid op de hoogte hebben gebracht van e.e.a. snapt er geen snars van dat vanuit een voor haar onbekend bestand een oud telefoonnummer is opgepopt wat men heeft proberen te bellen. Afgesloten natuurlijk waardoor onbereikbaar.
Voor de bank is het niet mogelijk om met Fedex of een overnachtkoerier de nieuwe passen die over enkele dagen in Nederland gereed zijn naar de VS te sturen. Opsturen per post, die hier nog wel eens pas weken later aan wil komen is volgens hen de enige mogelijkheid.
In de tussentijd blijkt het pasje van onze gemachtigde in Nederland ook niet meer te werken maar nog niet geblokkeerd te zijn. Pa zal morgen bij de bankmedewerkster langs gaan in de hoop dat zij zijn pasje weer werkbaar krijgt en er samen met haar voor zorgen dat er dollars deze kant opkomen zodat we de komende weken zonder NL passen vooruit kunnen. Zou toch lullig zijn als we de laatste maanden uit ons huis worden gezet wegens wanbetaling :) Pa kan hopelijk vanaf morgen voor ons in de tussentijd tot de passen in de VS zijn gearriveerd betalingen in Nederland doen.
Wat zijn wij blij dat we voor vertrek een gemachtigde hebben geregeld.

Ik merk duidelijk dat wij al zo aan de warmte zijn gewend, Moon en Ruud vinden het eigenlijk veel te warm. Toch zijn we vanmiddag naar het Arboretum toegereden om daar een niet al te lange trail te lopen.
Het bleek erg lastig om deze grote spin te fotograferen. Scherpstellen op de spin was bijna onmogelijk. Tips ?

Car

3 opmerkingen:

 1. Wat een toestanden zeg met die bankpassen, dat het maar snel opgelost mag worden.
  Mooie plaatjes heb je weer gemaakt.
  Grtz.yvonne

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Die ganzen hebben we in Nesselande ook, net vliegende koeien zoveel schijten ze!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik vind die dikke houtduiven al zo erg

  BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je langs komt op ons blog en de reactie's leest.
Nog leuker dat je zelf ook een reactie achterlaat !