Vanaf de zomer 2010 wonen wij als gezin twee jaar in Jacksonville. (Florida)

Via dit blog willen wij vrienden,bekenden en andere geinteresseerde van onze belevenissen naar en in Jacksonville op de hoogte houden.

Wij vinden het leuk als volgers zich melden via Friend Connect of een berichtje achterlaten.

Marcel, Carla & Kevin

vrijdag 25 mei 2012

De laatste dagen van Monique & Ruud

Maandag draait de gehele dag de wasmachine en doen we het thuis lekker rustig aan. Een zal het moeten verdienen dus Marcel gaat weer aan het werk. Heerlijk om weer een avond zelf te koken en thuis te eten.

Dinsdag nadat Kevin eindelijk uit bed is nemen we de pont naar Huguenot Memorial Park. Hier mag je met de auto op het strand. We verblijven een tijdje op het strand en zwemmen wat in de branding.
Toen ik hier de vorige keer met Mandy was dorst ik door het mulle zand niet rond te rijden. Kevin met Ruud naast zich rijd nu wel het rondje door het park en laat de banden lekker glijden.Een gedeelte van het strand mag niet betreden worden. De vogel parenclub met wordt druk bezocht
Ik blijf hem zelf stoer vinden zeker zo op het strand


Dinsdagavond is het Lady's avond bij de Harley dealer in Jax. Een rede om ook Monique deze showroom nog even te laten zien. Voordat we het weten worden wij als dames op een stoel geplaatst om de nieuwste kleding te aanschouwen. Hierna is het de bedoeling om op nog meerdere afdelingen het verkooppraatje aan te horen alvorens je op een rijdende motor plaats mag nemen.
We vinden het wel best en smeren hem.

Woensdag zijn we al vroeg op, de laatste volle vakantiedag van Monique en Ruud moet optimaal gebruikt worden. Om 10 uur zijn we al op Jax Beach bij de Pier.
Ruud huurt bij de ingang voor $ 16 een hengel en aas en vangt in twee uur precies een vis. Samen met Monique en Kevin strijken wij gedeeltelijk uit de zon onder de Pier neer. Met Monique neem ik een duik in de flinke golven.
vissen op de Pier

De strandwacht heeft het ook erg druk

We rijden naar Neptune Beach om nog een keer te lunchen bij Lilie's Coffee Bar.  
De namiddag maken de heren samen nog een tochtje op de motor en strijken de dames lekker neer onder de boom voor het huis om de afgelopen dagen nog eens te overdenken.

Het blijft elke keer weer bijzonder om zo intensief een langere periode met vrienden door te mogen brengen en ook nu weer ben ik er zeker van dat de band die er al was alleen maar versterkt is.
Ik heb het al vaker gezegd maar we voelen ons rijk met het vele bezoek wat er is geweest en het feit dat we ons verblijf hier met zovele hebben mogen delen.
Aan het eind van de middag weet ook Petje ons te vinden en ploft neer in de tuinstoel. Ook de andere buurvrouw komt een praatje maken en vertelt dat ze het toch maar heel bijzonder vindt dat die Nederlanders met alle soorten weer bijna altijd 's middags buiten zitten.

Landon de zoon van Petje heeft Ruud gevonden en mag weer een stukje achterop

Monique met Kevin als chauffeur in de Thunderbird., 's avonds gaan we als afscheid bij Taco Lu eten. De Bang Bang Shrimp moeten Ruud en Monique tenslotte ook proeven.

Als we de wijk uitrijden vraag ik aan Opa met zijn twee poedels die bijna dagelijks met zijn honden in zijn garage zit te roken of ik een foto van hem mag maken. Elke dag kijken we wel even of hij er weer zit en is er onderhand zo bij gaan horen.

Op het moment dat ik de laatste hand aan dit blog leg, vrijdagmorgen 01.00 am landen Monique & Ruud hopelijk weer veilig in Amsterdam. De logeer bad en slaapkamer staan alweer schoon te wachten op het volgende koppel wat morgen zal arriveren.
Ik ga naar bed.

Car

3 opmerkingen:

 1. Leuke trip hebben jullie gemaakt. Een gezellige periode om op terug te kijken.
  Dank voor het meelezen.

  Groetjes Christa

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dat is toch een mooie dag om je vakantie zo te beƫindigen, lekker relaxed.
  Op naar je volgende gasten!
  Grtz.Yvonne

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een heerlijke tijd hebben jullie gehad met elkaar, kan me goed voorstellen dat dit de banden extra versterkt. Een geweldige tour ook door heel Florida, en inderdaad geboft met het weer.
  Het zal wel weer effe stil in huis zijn.

  Groetjes van Aggie

  BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je langs komt op ons blog en de reactie's leest.
Nog leuker dat je zelf ook een reactie achterlaat !