Vanaf de zomer 2010 wonen wij als gezin twee jaar in Jacksonville. (Florida)

Via dit blog willen wij vrienden,bekenden en andere geinteresseerde van onze belevenissen naar en in Jacksonville op de hoogte houden.

Wij vinden het leuk als volgers zich melden via Friend Connect of een berichtje achterlaten.

Marcel, Carla & Kevin

zondag 29 april 2012

Route via het Bikefest in Leesburg

Zaterdagmorgen rijden we om half tien de straat uit.
Via Ponte Vedra rijden we naar Nocatee, een gebied ten zuiden van Jacksonville wat nog in ontwikkeling is. De infrastructuur van het gebied is al mooi aangelegd alles duidt erop dat over een aantal jaren in dit nu nog groene gebied nog meer woningen gebouwd zullen worden.
De kaarsrechte tweebaans Shands bridge even ten zuiden van Green Cove Springs brengt ons aan de overzijde van de St. Johns river.
Thuis had ik de route uitgezet mbv de ipad app Route4me. De app blijkt geen verschil te maken tussen een weg die te berijden is met een jeep of een motor. We missen dus wel eens een weg.
Als we eenmaal op de us19 zitten die dwars door Ocala National Park loopt zie ik in een zijpad twee grote zwarte beren staan. In de hoop een foto te kunnen maken draaien we om, de beren zijn echter al weer vertrokken.
Onderweg grote groepen motorrijders en al deze "vrienden" moeten natuurlijk begroet worden. Bij de pizzahut lunchen we al alvorens in Leesburg aan te komen.
Net als in Daytona voert de file motorrijders ons vanzelf naar Mainstreet waar in optocht door de motorrijders doorheen gereden word.

Het is onderhand flink warm, we lopen wat door de straten van Leesburg maar besluiten na anderhalf uur dat het op de motor veel aangenamer is en gaan weer op zoek naar de plek waar we hem neergezet hebben.
In eerste instantie kunnen we de plek niet meer terugvinden, het verkregen kaartje brengt uitkomst waardoor we nog wat langer in de hitte rondwandelen.

Een manier om weggebracht te worden

Een barbie motor

 De hond mee en het sms'en gaat ook gewoon door

Via Mount Dora, een mooi plaatsje rijden we naar Deltona waar we vooraf een kamer bij de Deltona Inn geboekt hebben, een motel als zoveel anderen, duidelijk zichtbaar is dat het nog niet zo lang geleden  gerenoveerd is.
Als we ons hebben opgefrist rijden we naar het Texas Steakhouse in het drie mijl verder gelegen Orange City waar de menu's weer veel te groot voor ons blijken te zijn. 
Eenmaal terug in het hotel duurt het niet lang voordat de luiken sluiten, best wel vermoeiend zo'n hele dag hobbelen.

Na ontbeten te hebben gaan we zondagmorgen weer op pad. In Daytona rijden we door een verlaten Mainstreet. In het stadje is buiten het strand om werkelijk niets te beleven als er geen evenement plaatsvindt. De Harley outlet blijkt in Mainstreet gesloten te zijn, het grote Harleygebouw midden in de straat is gedeeltelijk dicht en staat te koop.
In Ormond Beach is daar dan eindelijk de gewenste kop koffie bij de Starbucks. 
Vanaf hier is het echt prachtig rijden langs de kust. Aan de rechterzijde de zee en boven je pelikanen die hun weg zoeken.
Yelp brengt ons bij de Seabreeze Sweet & Sandwich Shop. Hier worden vandaag de laatste broodjes verkocht. Via een yardsale proberen ze nog wat spullen te verkopen terwijl de verhuiswagen al klaar staat    
voor als vanavond het luik sluit.

Om drie uur draaien we moe maar voldaan onze straat in waar zoonlief net met op eigen initiatief gehaalde boodschappen aan komt rijden. Zijn later gedraaide gehaktballen zijn het vermelden in het blog waard.
Als twee uur later de motor weer staat te glimmen zegt Marcel heel treffend : wie had dat ooit kunnen denken wij samen 530 kilometer afleggen op een motor met een paar beurse billen als gevolg.

Car

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Leuk dat je langs komt op ons blog en de reactie's leest.
Nog leuker dat je zelf ook een reactie achterlaat !