Vanaf de zomer 2010 wonen wij als gezin twee jaar in Jacksonville. (Florida)

Via dit blog willen wij vrienden,bekenden en andere geinteresseerde van onze belevenissen naar en in Jacksonville op de hoogte houden.

Wij vinden het leuk als volgers zich melden via Friend Connect of een berichtje achterlaten.

Marcel, Carla & Kevin

woensdag 1 september 2010

Huis van pa & ma opgeleverd en school ervaringen

Voor zessen was ik vanmorgen al wakker en realiseerde me direct dat het in Nederland op dat moment rond het middaguur was en het nieuwe huis van mijn ouders wat de afgelopen maanden is gebouwd op dat moment werd opgeleverd.
Het is nog heel erg onwerkelijk dat in Nederland ook alles doordraaid en de afstand mede door het tijdsverschil toch wel groot is. Gisteren is de keuken geplaatst waarvan we nog geen idee hebben hoe hij er uit is gaan zien en  binnen twee weken word de woning in Ommoord verlaten zonder dat wij de puinhoop of nieuwe opbouw kunnen gaan bekijken. Laat staan dat helpen op dit moment geen optie is. 
Pa & ma wij hopen dat jullie samen nog vele jaren in het nieuwe huis (met snel een nieuwe heup) mogen genieten  en dat snel de rust mag terugkeren.

Drie dagen in de week mag in Kevin ("Hilton" roep ik regelmatig tegen hem) naar de Downtown Campus brengen (8 mile ongeveer 13 kilometer) en twee dagen in de week naar de South Campus die hier 6 mile vandaan is. Ik heb mezelf dus maar genoemd tot Giny de taxichauffeur.
Omdat we nog maar over een (huur) auto beschikken heeft Marcel zijn taxichauffeuse Giny die hij tijdens een van zijn vorige reizen al ontmoet had gisteren ook maar weer eens gebeld om hem naar zijn werk te laten brengen. Een auto kan tenslotte maar een kant tergelijkertijd op.
Zolang we geen SSN nummer hebben is een autoverzekeren lastig en mocht het al mogelijk zijn erg duur. We hebben dan ook maar besloten om de Kia zaterdag op het vliegveld voor een schonere om te ruilen waar we nog minimaal drie weken in blijven rijden. Kunnen we direct de beslissing nog een tijdje uitstellen welke model auto er nu weer gaat komen.
Gisteren zijn we daarvoor bij de Jeep dealer een kijkje gaan nemen en als het aan Marcel ligt heeft hij zijn nieuwe speeltje al gezien. Hij ziet zichzelf hiermee al open over het strand rijden, Feroza tijden herleven, maar of Kevin nu echt comfortabel zit dat vraag ik me af. Binnenkort maar eens passen. 
Het gaat hier zo anders bij een autodealer. Rustig rondkijken bij een dealer zit er niet in, direct vliegt er een verkoper op je af die in eerste instantie niets anders wil dat je in de auto gaat rijden. Als ze dan door hebben dat je niet direct de beslissing neemt om een auto te kopen om er direct mee weg te rijden, word er een moment gevraagd en komt zijn baas om de hoek kijken die de deal nog even probeert in te koppen. Als vervolgens duidelijk word dat we nog geen SSN en verzekering hebben zijn ze niet anders dan behulpzaam en zo is al heel veel duidelijker geworden. Ze moesten eens weten hoe snel ik in Nederland ben met beslissen :)
We hebben al een paar keer de afgelopen dagen tegen elkaar gezegd konden we de Nissan die nu in de stalling staat opgeslagen maar op de boot zetten (en dan meteen volproppen met nog wat handige dingen zoals goede pannen) dan hoeven we hier niet meer over na te denken. 

Ik schreef eerder dat we bij de Bank of America waren geweest om uitleg te vragen omdat we maar niet snapte hoe we geld van onze rekening naar die van Kevin over moesten maken.
Na uitleg lukte het thuis nog steeds niet, dus werd het chatten op de site van de bank met een medewerker en uiteindelijk bellen. 
Een halve telefoonkaart en callcentrum verder zijn we er vandaag achter gekomen. Omdat we nog geen SSN nummer hebben kunnen we (nog) niet aan derden betalen (alleen middels de af te geven cheques).
We vonden het drie weken geleden al zo bijzonder dat we zonder problemen en SSN nummer een bankrekening konden openen, die bank dacht waarschijnlijk vast binnen hengelen die klant en lekker verder niets vertellen.

Kevin heeft zijn huiswerkklasje in kunnen ruilen voor een klas bedrijfsrecht, welke klas hem ook weer punten oplevert voor JU. Voor wiskunde is hij vandaag naar de leraar gestapt en heeft gevraagd of hij even prive met hem kon praten. Aan prive doen ze hier niet dus in het bijzijn van medestudenten die echt moeite hebben met de stof heeft hij duidelijk gemaakt dat dit stof is die hij op de lagere en middelbare school heeft gehad en dat hij zich verschrikkelijk zat te vervelen. De man begreep het gelukkig en morgen mag hij nu de eindtest die over 12 weken gemaakt zou worden maken, afhankelijk van de uitslag word er gekeken hoe nu verder.
Nadat ik hem van school had gehaald zijn we boodschappen gaan doen en op pad gegaan voor een E-reader.  Een van de zware boeken kan nl ingeruild worden voor een E-boek (prijsverschil boek t.o.v. E- boek is maar $ 140 dollar) Dit keer is het de Nook geworden die heel wat duidelijker is dan de eerder aangeschafte Sony (welke ik weer via marktplaats in NL heb weten te verkopen :)), ook is hij geschikt voor het Nederlandse epub formaat.
Deze E-reader beschikt tevens over wifi en is heel wat duidelijker dan de Sony. (Mandy: het is toch geen Ipad geworden omdat er nu ook buiten in de zon gelezen kan worden en i.v.m. de niet led achtergrond voor de rust voor zijn ogen)
Tijdens ons shoppen werd Kevin opgebeld door zijn Engelse lerares dat hij de eerder die morgen gemaakte diagnostische toets bijzonder goed gemaakt had, vrijdag is hij vrijgesteld van de les en na afloop moet hij bij haar langs komen, dan gaat zij hem uitschrijven en aanmelden voor de test die hij twee weken gelden niet over mocht maken.
Zo langzaam aan worden zo al zijn klassen toch nog op niveau gebracht.

Nadat we vanavond nog even gezwommen hadden en zaten te eten kwam er een Florida shower voorbij.
Wat een regen, je zag werkelijk geen hand voor ogen met bakken kwam het uit de hemel. Binnen enkele minuten stonden er enorme plassen. Na een kwartiertje was de bui voorbij en enkele minuten later scheen de zon weer en was als het water afgevoerd en opgedroogd voordat we er erg in hadden.
Nee niet gemaakt vanachter een raam maar achter een gordijn van regen

De heren hebben hier vanavond naar de film Twilight gekeken. Tot onze verbazing word Jacksonville regelmatig in de film genoemd. Ook in de hollister die Marcel aan het lezen is komt de stad opeens voor. 
Grappig, was ons enige maanden geleden niet opgevallen.

Car

3 opmerkingen:

 1. Nou die regen hebben we hier ook, hoewel het nu eindelijk lijkt te gaan nazomeren. Huis is opgeleverd, de heren doen vandaag de laatste klusjes, en dan gaan we soppen en ophangen. Ik zal vanmiddag nog wat foto's maken. Mirx

  BeantwoordenVerwijderen
 2. lekker he, zo;n subtropische warme douche !!! Banken, ik heb er vanmorgen ook de nodige ervaring mee opgedaan in een negatieve zin. Ik had 10 dagen geleden geld laten overmaken naar mijn ING rekening zodat ik in Nederland wat geld ter beschikking heb maar het was nog steeds niet gestort dus maar op de chat met Vystar. Nu bleek dat de dame van de bank blijkbaar niet de volledige IBAN code had ingevuld terwijl ze mij verzekerde dat alles compleet was en het geld zweeft dus. Opties : terug laten storten naar hier of nogmaals proberen, beiden betekent wachten en ik liet duidelijk merken dat ik het maar een slechte service vind. Apologises all over natuurlijk maar zij zijn niet verantwoordelijk als het geld weg is bij Vystar en dus niks aan te doen, ook niet aan te tonen dat die dame een vergissing maakte, Oh well, nog maar eens een poging wagen dan, dus ben voorbereid op meer bureaucratische missers als je hier met banken werkt, ze weten niet echt wat ze moeten doen blijkbaar !!! Geniet van het heerlijke weekend wat er aan zit te komen, ik zal de warmte missen de komende twee weken...Mariet xxx

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Voor Kevin,
  ik ben trots op je.

  Voor Carla, goed dat je nog jong bent.Al die toestanden met officiƫle instanties.

  xx Von

  BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je langs komt op ons blog en de reactie's leest.
Nog leuker dat je zelf ook een reactie achterlaat !