Vanaf de zomer 2010 wonen wij als gezin twee jaar in Jacksonville. (Florida)

Via dit blog willen wij vrienden,bekenden en andere geinteresseerde van onze belevenissen naar en in Jacksonville op de hoogte houden.

Wij vinden het leuk als volgers zich melden via Friend Connect of een berichtje achterlaten.

Marcel, Carla & Kevin

woensdag 29 september 2010

Het lijkt wel of we dromen, een sterk verhaal voor een verjaardag

Nadat iedereen zijn verplichte werkzaamheden voor deze dag had uitgevoerd zijn we vanmiddag naar de Jeep Dealer gereden.
M. was eerder op de dag langs de bank geweest om een secured cheque in ontvangst te nemen, de bank medewerker vroeg bij binnenkomst of hij geen bureau voor hem moest inrichten. Omdat hij niet zeker wist welke naam op de cheque geplaatst moest worden had hij terplekke nog even contact met de verkoper bij de dealer om dit na te vragen. Afgesproken werd dat we 's middags langs zouden komen en om niet al te veel tijd te verliezen de dealer er voor zou zorgen dat de auto inclusief gemonteerde sidebars klaar zou staan.
Goedgehumeurd reden we richting dealer want wat is er leuker dan een nieuwe auto ophalen?
Mike, de verkoper kwam ons breed lachend tegemoet en begon direct kopieen van rijbewijzen en het verzekeringsbewijs te maken. Toen hij hiermee klaar was verzocht hij ons om mee te lopen naar de garage, leuk daar stond de auto natuurlijk klaar.
In de garage stond echter een grote kartonnen doos en hij vertelde dat hij even wilde controleren of dit nu echt de juiste side-bars waren, deze had hij nog op voorraad. Hmmm vreemd er was afgesproken dat ze reeds gemonteerd zouden zijn maar het waren de juiste, weer wat extra wachttijd het was niet anders.
Toen begon hij te fluisteren, hij had een probleem: zaterdag zouden we pas in onze auto kunnen rijden, tot die tijd kregen we een andere auto van de dealer mee.
Wat begrijpen we het niet waar is de auto dan ? Wat bleek....... de auto was afgelopen zondag of maandag verkocht !!!!! In eerste instantie hebben we heel raar staan te kijken, hoe kon dit nu, toen we zaterdag bij de dealer weggingen stonden we er bij dat hij het bord verkocht er op plakte, er was afgelopen week een paar keer contact geweest over de financiering, bij de verkoop was afgesproken om pas maandag contact met de werkgever op te nemen, we hadden zelfs gisteren tijdens ons bezoek nog verteld dat we de auto al verzekerd hadden en vanmorgen was er nog contact geweest terwijl M. bij de bank stond.
En dan ging hij NU vertellen dat hij maandag al verkocht was ??? Wat is dit voor bullshit......Hierna zijn er heel wat Nederlandse vloeken, die vast internationaal begrepen zullen worden gevallen en uiteindelijk zijn we met cheque (die ondertussen ook al van onze rekening was geincasseerd) en verzekeringsbewijs van een auto waarin nu een ander rond rijd boos weggegaan.
Deze dealer is niet te vertrouwen, we geloven er geen barst meer van dat we een paar dagen in een nieuwe Jeep zouden mogen rijden en zaterdag alsnog "onze" auto klaar zou staan. Zeker alvast betalen en zaterdag een hele andere en vast duurdere auto leveren.
Autodealers zijn hier tot negen uur 's avonds open dus zijn we vervolgens nog licht kokend naar een andere dealer gereden om te kijken of we daar een deal rond konden breien. De auto met de specificatie die wij opgaven was volgens hem in heel Florida niet meer te vinden, hij zou volgens hen ook zaterdag helemaal niet geleverd kunnen worden. Wel was er een auto beschikbaar via een andere dealer die veel meer opties bezat en welke dus ook weer enige duizenden dollars duurder was.
We hebben wat heen en weer geboden en uiteindelijk was M. deze koehandel zo zat dat de deal op $500 werd afgeketst.
Terwijl we in de auto zaten realiseerde we ons dat dit zou betekenen dat we nu weer een week een auto moesten huren dus er verstandiger aan hadden gedaan om deze laatste $500 ook nog maar op tafel te leggen. Een zoektocht op het internet leerde ons dat een soortgelijke auto voor de prijs die wij bereid waren te betalen op 150 miles van Jax stond.
Hierop besloot M. om toch maar terug te rijden naar de dealer om daar aan te geven waar we een soortelijke auto hadden gevonden en we accoord gingen met de $500 dollar verhoging.
En wat bleek nu..... de verkoper had wel acoord van zijn superieur maar deze had vervolgens geen accoord van zijn meerdere, er kwam opeens weer $500 bij.
M. besloot naar huis te gaan. We hebben het even helemaal gehad met auto's hier !!

Voor het eerst hadden we vanavond even het gevoel: wat doen we hier, wat is dit hier voor een onbetrouwbaar zootje. We willen naar huis naar familie en vrienden toe.
Vervolgens zijn we toch maar weer gaan zoeken op het internet en dealers die op een iets grotere rijafstand van Jax gevestigd zijn gaan melden dat ik op 150 miles afstand nog een soortgelijke auto heb gevonden die in aanmerking komt voor verkoop. Morgen is de laatste dag van de maand en zoals Petra in reactie op mijn vorige bericht al schreef op deze dag willen dealers hun target halen en zijn bereid tot handelen.
Wij houden nog even hoop op een Jeep, wie weet kan morgen een dealer alsnog aan zijn scorebord in de winkel een kruisje toevoegen.

Car

2 opmerkingen:

 1. Jeetje mina zeg, ik zit dit verhaal met open mond te lezen!
  Niet te geloven dat ze zo met zulke dingen omgaan in de USA, zou gewoon niet mogen!

  Heel veel succes met het vinden van een wel betrouwbare autodealer, en natuurlijk het vinden van een mooie geschikte auto.

  Groetjes van Trijntje!!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Gaat het om de nieuwe Cherokee?
  Heb begrepen dat daar veel vraag naar is. En dan denken dealers alles te kunnen maken.
  Wat een toestand zeg!
  Je zou ze toch. Gewoon internet afgaan hoor.
  Wij hebben onze auto zo'n 3 uur rijden vandaan gekocht, scheelde $3000,-. Was het ritje wel waard en de garantie is overal geldig. ;-)

  BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je langs komt op ons blog en de reactie's leest.
Nog leuker dat je zelf ook een reactie achterlaat !