Vanaf de zomer 2010 wonen wij als gezin twee jaar in Jacksonville. (Florida)

Via dit blog willen wij vrienden,bekenden en andere geinteresseerde van onze belevenissen naar en in Jacksonville op de hoogte houden.

Wij vinden het leuk als volgers zich melden via Friend Connect of een berichtje achterlaten.

Marcel, Carla & Kevin

maandag 13 september 2010

Esol lessen beginnen morgen

Lange dag vandaag. Om vijf uur vertrok Marcel naar het vliegveld voor nog een week vervolg op de audit van vorige week. Dit keer niet gebracht door Giny de taxichauffeuse maar door onze buurman Doug die als werkloze student maar wat blij was met dit vroege ritje. Uiteindelijk heeft M. vandaag uren doorgebracht op het vliegveld van Philadelphia i.v.m. een vliegtuig wat panne had en was hij pas om vijf op op de plaats van bestemming. Flinke reisdag.
Ook ik was hierdoor vroeg uit de veren, mooie aanleiding om wat telefoontjes te plegen naar instanties in Nederland (werkt prima via voipbuster)
Daarna samen met Kevin op naar Downtown waar ik me om 8.45 moest melden voor de Esol (English for Speakers of Other Languages Program) test. Kevin zijn school begon pas om 11.00 uur maar een andere wijze om op school te komen was er niet dus hij mocht buiten in het zonnetje wachten.
De klas was gevuld met voornamenlijk Spaanstalige en twee Albanische gezinnen die de greencard loterij hadden gewonnen die elk in hun eigen taal met elkaar aan het converseren waren. In de pauze heb ik geprobeerd om een praatje aan te knopen met iemand uit de klas maar na 8 jaar VS sprak zij bijna nog geen enkel Engels woord, zit je daar met handen en voeten te proberen om met iemand te converseren. Uiteindelijk heb ik maar mijn toevlucht gezocht buiten in het zonnetje met mijn Ipod, Kitty in Canada reageerde gelukkig wel. (in na 28 jaar nog perfect Nederlands, krijg er steeds meer waardering voor Kitty !)
Kwam ook K. nog tegen die hard aan het werk was (skypen met vrienden in Nederland).
Na nog een luistertest afgerond te hebben kreeg ik om een uur te horen dat ik het hoogste gescoord had van de hele klas (wat mij overigens gezien het niveau niet verbaasde) en ingedeeld werd in het hoogste normale level. Blijkbaar snap ik dus meer dan ik zelf denk. Omdat voor deze klas nog niet zoveel aanmeldingen waren kan ik zowaar morgen al beginnen. Het merendeel van de klas mocht wachten tot eind oktober.
Daar was ik even niet op voorbereid. Acht weken lang, vier dagen in de week van 11.15 tot 14.15 naar de Downtown campus. Dat wordt dus een heel gerij en geregel en voor K extra wachten op mij omdat hij zijn schooltijden niet parallel lopen. Een andere optie was vier avonden naar school maar omdat we ook regelmatig hier alleen zijn vonden we dat beide niet zo gezellig.  Ik heb mij maar direct aangemeld. Hoe we het volgende week met ook nog eens Marcel op kantoor zien te krijgen gaan regelen zien we dan wel weer.

Thuis gekomen zijn we eerst maar even gaan zwemmen, het zwembad was weer voor ons alleen.
Aan het eind van de middag ben ik een tweetal condo complexen in de omgeving gaan bekijken. Deze vielen echter tegen, de beschikbare driekamer appartementen waren veel te klein, uitzicht vanaf het balkon was op een dooie muur. Ik heb er nog een paar op mijn lijstje staan en heb van de vriendelijke medewerkster nog wat tips gekregen op welke complexen de woonkamers groter zouden zijn.
Misschien denken jullie waar is die makelaar die jullie zou helpen ? Die staat even in de wacht, van de vijf huizen die zij en ik vorige week hadden gevonden waren er de volgende dag al twee verhuurd. Zij wil nu pas weer op pad als wij  dezelfde avond direct een huurcontract kunnen tekenen. Een beetje lastig met M. niet in de buurt en een condo wat tot eind oktober is gehuurd.

Car

6 opmerkingen:

 1. hoi hoi vanuit een killig regenachtig Limburg, nog twee nachtjes slapen en ook ik vlieg dan weer richting zonnig Florida. Ik heb 10 fantastische dagen achter de rug, heel druk maar gezellig.
  Ik won ook die greencard loterij maar ik kreeg die uitslag al nadat ik mijn greencard al had. Je moet nog steeds door die molen dan trouwens.

  Groetjes....Mariet xxx

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat leuk om mee te kunnen lezen met jullie dagelijkse bezigheden!! Ik krijg zowaar heimwee, zou graag in jullie schoenen staan! Maar onze puber dochter van 14 ziet dit echt niet zitten...
  Goed van je, dat je die engelse les gaat volgen, geeft je straks nog beter de kans om leuke gesprekken met de mensen daar te hebben, TOP!

  groetjes Aggie

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat raar dat die makelaar alleen met jullie op pad wil als je ook diezelfde avond het contract tekent. Wel willen cashen, maar er niet te veel werk in willen stoppen. Zou je niet eens naar een andere makelaar uit gaan kijken?

  BeantwoordenVerwijderen
 4. HI Hanen,

  Wat leuk om jullie berichten nu ook te gaan lezen!! En spannend allemaal.
  Geniet en veel plezier,

  Groetjes Miek

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Kevin wat zie je er volwassen uit op die foto.Is je haar zo opgelicht van de zon?

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hallo familie Hanen,

  Mijn naam is Wilma Schellekens alias "glelisa" op alles amerika. Ik ben getrouwd met Wilbert Schellekens, wij hebben 2 kinderen Glenn is 16 jaar en Gelisa is 13 jaar. Wij emigreren over 2 jaar ook naar de USA Florida of Georgia we hebben de voorkeur voor Jax. Daarom heb ik met veel interesse jullie blog gelezen. Ook ik had gedacht als we eenmaal in de USA wonen een klas engelseles te moeten volgen. Zoals jij Carla kan ik wel uitleggen wat ik bedoel maar een gecompliceerd gesprek is nog wat moeilijk. Er staan toch een aantal dingen in jullie blog waarbij ik dacht goh dat wist ik nog niet. Bv skype kennen we al maar niet het via laptop op tv programma's uit Nederland bekijken. Zou ik bij jullie om raad mogen vragen over de emigratie en alles omheen het emigreren? Mocht het volgend jaar ineen toch snel gaan.
  Graag hoor ik iets van jullie p.s. ons blog: www.bloggen/famschellekens.be.

  BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je langs komt op ons blog en de reactie's leest.
Nog leuker dat je zelf ook een reactie achterlaat !