Vanaf de zomer 2010 wonen wij als gezin twee jaar in Jacksonville. (Florida)

Via dit blog willen wij vrienden,bekenden en andere geinteresseerde van onze belevenissen naar en in Jacksonville op de hoogte houden.

Wij vinden het leuk als volgers zich melden via Friend Connect of een berichtje achterlaten.

Marcel, Carla & Kevin

maandag 30 augustus 2010

Eerste schooldag

Dat is het voordeel van een jetlag, we waren vanmorgen alweer vroeg wakker. Mooi op tijd dus om vroeg naar school te vertrekken.
De afgelopen tijd is mij regelmatig gevraagd hoe vind Kevin het: op het vliegveld gaf hij aan dat hij de move heel gelaten ondergaat. De achterblijvers lijken er meer moeite mee te hebben dan hijzelf.
Kevin vond het eigenlijk maar niets dat zijn vader en moeder mee gingen, afzetten was eigenlijk voldoende. Ik wilde mij echter aan gaan melden voor de ESOL klassen op Florida State College een programma voor niet Engelstaligen. In het dagelijks verkeer kan ik me aardig redden maar om nu een diepzinnig gesprek aan te gaan of om even telefonisch met de internetprovider te bellen zodat we weer online zijn (de internetverbinding hapert al de gehele dag en dat zal toch een dezer dagen moeten gebeuren) NIET dus.
Half september mag ik een test komen doen en dan zou ik eind oktober kunnen starten met een programma van 8 weken vier halve dagen naar school.
Tijdens het aanmelden bevond ik mij in het gezelschap van veelal oudere spaans talige die geholpen werden door een tolk. Marcel die het van een afstandje bekeek had de grootste lol, volgens hem ontbrak bij mij alleen het hoofddoekje nog, deze cursus zou goed zijn voor mijn zelfvertrouwen. Huhhh nu ben ik opeens de allochtoon.
We gaan het wel zien, als het niveau ver onder de maat is is stoppen ook nog een een optie. De inburgeringscursus is nl ook nog eens op basis van het visum gratis.
Daarna langs de bank, ik dacht een bedrag op de rekening van Kevin overgemaakt te hebben, i.p.v. een bijschrijving viel er een cheque in de bus, verkeerde optie aan geklikt. Uitleg was gewenst. Er word hier in de VS nog heel veel met cheques betaald die je aanmaakt via je bankaccount en die de bank vervolgens aan de ontvanger toestuurt die hem weer kan innen, zelfs bij de Walmarkt kan je je salarischeque inleveren.
Voor Nederlandse begrippen een zeer verouderd principe, in 2002 zijn de betaalcheque's afgeschaft. De cheque moest in de betaalautomaat worden ingevoerd zodat hij word bijgeschreven en afgeschreven.
Op de 43e verdieping van de bank bleek een restaurant te zijn. Daar zijn we vervolgens een kop koffie gaan drinken om direct van het uitzicht te genieten.

Om elf uur belde Kevin alweer of hij opgehaald kon worden. Hij was ontslagen uit het huiswerkklasje wat twee weken geleden nog zo verschrikkelijk verplicht was. Nu vroeg de leraar zich af wat hij daar kwam doen en direct werd er iemand geregeld die met hem mee kon om de klas te annuleren. Een vervangende klas hebben we vanavond zelf via het internet niet weten te vinden, hopelijk heeft de school morgen een oplossing die direct weer punten oplevert voor Jacksonville University.
Erg enthousiast was Kevin bij thuiskomst niet, de leraren waren erg aardig geweest, de leeftijd van de andere studenten lag echter erg hoog (veelal ouderen) en iedereen was aan een eigen tafeltje gaan zitten en had niets tegen elkaar gezegd. Hopenlijk moet iedereen nog een beetje aan elkaar wennen en ontdooien de mensen nog.
Vanmiddag mocht ik PA (persoonlijk assistent) van Marcel spelen, ik ben een flinke tijd aan het proberen geweest om voor volgende week maandag o.a. via www.kayak.com een binnenlandse vlucht te boeken. Niet in het bezit van een Amerikaanse creditcard bleek dat via menige Amerikaanse site niet mogelijk te zijn. Uiteindelijk lukte het me om een vlucht te boeken via de Nederlandse Expedia site. (tips voor goede vluchten zoeksite's waar boeken met een Nederlandse of Engelse creditcard in het buitenland wel mogelijk is, ik hou me aanbevolen)
Volgende week krijgen we hier onze vuurdoop. Toen in maart de plannen begonnen te broeien is het nog niet direct gecommuniceerd maar Marcel zal regelmatig een tot twee weken van huis zijn om andere kantoren in de VS te bezoeken.
Volgende week heeft hij zijn eerste externe audit en is de gehele week van huis. Omdat het op maandag een vrije dag is (Labor Day) en dus een lang weekend komt hij gelukkig het weekend naar huis want eigenlijk moet hij al direct twee weken op pad.
Ondanks dat de weersvooruitzichten er erg goed uitzien gaan we uit voorzorg i.v.m. de nadering van Earl en de stormen die hem op gaan volgen er voor zorgen dat we wat eten in de vriezer hebben zodat we een aantal dagen zonder boodschappen vooruit kunnen.
Aan het eind van de middag toch nog een uurtje kunnen ontspannen, we hadden het zwembad weer voor ons alleen.

Car

5 opmerkingen:

 1. Wat een schitterend uitzicht zeg! Mooie foto's hoor! Wat de school betreft; misschien is het een kwestie van wennen en moet iedereen zijn/haar draai vinden. Wellicht gaat het over een tijdje wat beter.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Bijgelezen...en sta versteld van je schrijverstalent! All in the family...
  Kus
  Elia

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Weer effe goed bijgelezen! Jullie zijn nu dus voor langere tijd uit Nederland vertrokken, zal toch wel effe vreemd zijn he? Maar goed, jullie beginnen al aardig te settelen en voor Kevin gaat het op school hopelijk ook gauw wat minder afstandelijk. Altijd wennen aan een nieuwe omgeving, komt wel goed!! Wauw, wat een prachtige foto's van het uitzicht, ziet er goed uit! Maak er een geweldige tijd van!!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. You should be able to use your BofA ATM card for online transactions if it has the Visa or Mastercard logo. It'll be difficult to use a foreign credit card on a US website, I suspect.
  Good luck with English class. Immersion will help a lot... Reading helps build vocabulary, as well.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Kun je niet gelijk van je "klasgenoten" Spaans leren?

  BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je langs komt op ons blog en de reactie's leest.
Nog leuker dat je zelf ook een reactie achterlaat !