Vanaf de zomer 2010 wonen wij als gezin twee jaar in Jacksonville. (Florida)

Via dit blog willen wij vrienden,bekenden en andere geinteresseerde van onze belevenissen naar en in Jacksonville op de hoogte houden.

Wij vinden het leuk als volgers zich melden via Friend Connect of een berichtje achterlaten.

Marcel, Carla & Kevin

zaterdag 11 september 2010

St Augustine Outlet en 9/11

Vrijdag begin van het weekend, Kevin is dan tenslotte vrij. Moeder en zoon gaan op pad vandaag.
's Morgens gaan we eerst maar weer naar het Social Security kantoor. Een medewerkster herkent ons en vertelt haar collega die dacht dat ons nummer was afgewezen dat dit niet klopte, zij had gezegd dat we vandaag terug moesten komen. De baliemedewerker is oprecht geïnteresseerd waar we vandaan komen en vertelt dat wij de eerste Nederlanders zijn die hij aan zijn balie krijgt, hij vraagt zich af of wij ook zo van hockey houden, dat doen alle Nederlanders toch ?
Na een leuk gesprek worden we echter wederom weggestuurd de douane papieren zijn nog niet verwerkt, hij adviseert het ons dinsdag nogmaals te proberen.
Daarna op naar de bank waar we (nog) niet zoals de meeste Amerikanen aansluiten in het rijtje voor de drive-thru maar netjes de auto parkeren op het parkeerterrein en naar de muur toelopen.
Vervolgens rijden we naar de Prime Outlets in  St Augustine , zo'n 40 kilometer van de condo vandaan.
Deze outlet is opgedeeld in twee aparte terreinen waarvan vooral het terrein waar we het eerste terecht komen ontzettend uitgerekt is, denk maar aan vier keer Alexandrium.
We parkeren de auto in het midden en gaan verder lopen. Bij de Nike winkel koop ik een kort sportbroekje en bijbehorend shirt, vanaf nu heb ik geen rede meer om niet naar de gym te gaan. Het lukt me niet om een nieuwe tas te scoren, de stofzuiger heeft afgelopen week het handvat te pakken gekregen waar de rafels nu aanhangen, en tja mijn andere tassen liggen in Nederland.
Het is ontzettend rustig en achteraf snappen we dit ook wel, het is nl veel te heet om op deze plek nu te shoppen, zeker zo´n 40 graden. In de winkels staat de temperatuur op invriezen en elke keer als je een winkel verlaat krijg je van de warmte een klap in je gezicht.
We lunchen en krijgen van de alleraardigste bediende die het duidelijk ook niet druk heeft een paar garlic knots te proeven, dit keer waren ze wel lekker.
In een bloedhete auto waarvan het stuur bijna niet vast te houden is rijden we naar het andere gedeelte van de outlet. Dit is wel geheel overdekt maar ook hier zijn het echt weer outlet winkels met nu niet de allerlaatste mode en is er weinig gezelligheid. Voor gerichtte aankopen is St. Augustine leuk echter niet om te gaan funshoppen en volgende keer letten we op de temperatuur.
We rijden naar huis en flansen een heerlijke salade in elkaar van garnalen en de papaya ,deze laatste vraagt zich al een paar dagen af hoe hij verwerkt zal worden. We zijn blij verrast door de lekkere smaken. De rest van de papaya belandt in de vriezer als sorbet.
Na tienen maakt deze taxichauffeur nog een ritje naar het vliegveld waar Marcel kort nadat hij geland is al buiten staat met zijn koffer. Hij heeft een reis van 11 uur achter de rug om het weekend naar huis te komen. Hoewel het vooraf best wel even lastig was om zo snel al na aankomst in de VS een week uit elkaar gegaan is  het ons alle drie echt meegevallen, Marcel heeft een erg leuke week achter de rug en is op het kantoor hartelijk ontvangen.
En dan is het voordat we het weten opeens heel laat, morgen mogen we lekker uitslapen.

En dat doen we dan ook op zaterdagmorgen.
We doen de wekelijkse boodschappen bij de Rowe's (goede tip Mariet !) die vlak bij de condo en ook nog eens tegenover de Walmarkt blijkt te liggen. Vooral het vlees bij de Rowe's ziet er erg goed uit.
Ook sluiten we aan in de rij bij het postkantoor, de vertaalde cijferlijsten zijn gearriveerd.
In Schiedam gaat het postkantoor binnenkort sluiten, hier staan er rijen met mensen waarvan de meeste een groot pak in hun handen hebben wat vast naar een verre bestemming word gezonden. Winterjassen, speelgoed en andere waar worden ter plekke nog even ingepakt.
Afgelopen week heb ik een electrische slowcooker aangeschaft die hier in verhouding tot Nederland erg goedkoop zijn. (15 euro), doet het ook niet zo'n pijn als die over twee jaar in de vuilnisbak of garagesale beland. Vandaag mag hierin lamsvlees gaan zwemmen vergezeld met diverse kruiden en groenten, waaronder de okra die zich nog steeds afvroeg hoe hij verwerkt ging worden. Een nachtje overstaan en hopelijk word dat smullen morgen.
We rommelen wat in huis en verbazen ons er over dat er zo weinig aandacht is op de tv voor de herdenking van 9/11.
De speech van Wilders in New York zien we via een live stream van RTL die mbv skype naar NL word gezonden en vervolgens pikken wij hem via het internet weer op. Ik blijf me erover verbazen dat dit kan. Mijn engels is niet goed maar zelfs ik hoor dat Wilders ook beter eerst wat taallessen had kunnen volgen. Gelukkig is de speech niet al te provocerend, ik wil als Nederlander liever niet geassocieerd worden met deze man.
De condo eigenaren hebben per half november nieuwe huurders en hebben ons de vraag voorgelegt wat we willen. Ondanks dat we het hier erg naar ons zin hebben missen we toch wel heel erg een buiten en laten hen dan ook weten dat we hopen voor half november een definitief huis gevonden te hebben. Er is nu dus een einddatum bekent dat we hier weg moeten zijn.
En dan snel wat eten want om half acht begint How Sweet the Sound waarvoor we deze avond kaartjes hebben.
Dat is een bijzondere ervaring, een waarvan Kevin na afloop zegt: hier wil ik nu wel iemand mee naartoe nemen. Als we naar het stadion lopen voelen we ons heel erg wit, om ons heen veelal African American ,mooi uitgedost in voornamenlijk uitgaanskledij waarbij het opvalt dat het ene kapsel nog mooier is dan het andere. Echt keurig verzorgt, heel wat anders dan wat je af en toe hier in de supermarkten ziet lopen.
De energie en vrolijkheid spettert van de avond af waar 8 gospelkoren strijden om de eer om Jacksonville op 13 november in Washington te mogen vertegenwoordigen. Blijven zitten is echt geen optie want het publiek gaat letterlijk helemaal uit zijn dak.
Eensgezind zijn we er over eens dat deze avond een bijzondere ervaring was.

Car

1 opmerking:

  1. Leuk verhaal weer Car! Het is zo ontzettend leuk om te lezen wat jullie allemaal meemaken daar.

    BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je langs komt op ons blog en de reactie's leest.
Nog leuker dat je zelf ook een reactie achterlaat !