Vanaf de zomer 2010 wonen wij als gezin twee jaar in Jacksonville. (Florida)

Via dit blog willen wij vrienden,bekenden en andere geinteresseerde van onze belevenissen naar en in Jacksonville op de hoogte houden.

Wij vinden het leuk als volgers zich melden via Friend Connect of een berichtje achterlaten.

Marcel, Carla & Kevin

dinsdag 28 september 2010

America - the land of freedom and opportunity

Wij willen jullie niet ontnemen om deelgenoot te worden van onze ervaringen gedurende de afgelopen dagen met financiële instellingen inzake autoleningen. We hebben ons weer verbaasd en tegelijkertijd toch ook wel op lopen vreten.
Van verschillende kanten was ons geadviseerd om in eerste instantie te proberen om de auto te financieren. Enkele expat's hebben de afgelopen periode hun ervaringen met ons willen delen en hebben met een beetje praten als brugman een lening voor elkaar weten te krijgen. Als de financiering eenmaal is afgegeven zou de truc zijn dat we versneld credit rating op bouwen waarna we de lening versneld af zouden kunnen lossen.
Toen de Jeep dealer dan ook adverteerde met een lening op de 2010 modellen van 3 jaar/0% wilde we deze gein wel eens meemaken.
We vulden de applicatie bij de dealer in en deze zou voor ons aan het werk gaan. Ook hij had er baad bij want geen lening is geen verkochte auto. De situatie was bij de dealer bekend en er zou contact opgenomen worden met de HR afdeling zodat gegevens gecontroleerd konden worden.
Wat we eigenlijk al verwacht hadden gebeurde maandag ook: we werden gebeld door de dealer dat de lening niet was geaccepteerd, we hadden geen credit rating. Contact met de werkgever was niet opgenomen want we waren toch niet bekend in het systeem.
Telefonisch heeft M. nogmaals uitgelegd wat de situatie was, we hebben zelfs voorgesteld om een secured deposito te storten (een truc die bij menige expat de oplossing is) maar dat was bij de financiële instelling waarmee de Jeep organisatie werkt niet mogelijk.
Bij de bank legden we de vraag ook neer, daar werd echter verteld dat autoleningen waren uitbesteed en dat we hiervoor een extern call-centrum moesten bellen.
Thuis gekomen hebben we geprobeerd om met het opgegeven nummer het call-centrum te bereiken, we kwamen echter niet verder dan een bandje dat vertelde dat je online een applicatie in kon vullen.
Maar....... omdat onze situatie anders is ging dit niet werken. Hierna hebben we verschillende andere call-centra van de Bank of America gebeld die adviseerde om bij de bank langs te gaan. NEEEE daar komen we net vandaan ! Ook werden we menige keer doorverbonden waarna de verbinding werd verbroken.
Uiteindelijk heeft M. een klachten nummer gebeld en gevraagd of hij de vice-president inzake autoleningen zou kunnen spreken. Na het verhaal aangehoord te hebben werden we keurig doorverbonden......
Met een bandje, dank u voor het bellen, tot ziens !! tutututututu....
Hierna hebben we maar besloten om de lening maar te laten zitten, bij de volgende auto gaan we nogmaals een poging doen.
De dealer belde in de tussentijd dat de auto opnieuw in de verkoop ging dus leek het ons verstandig om daar toch nog maar even langs te gaan. Zaterdag zitten we tenslotte toch zonder vervoer of we moeten wederom een huurauto regelen en zelfs de verzekering op deze auto is al geregeld.
Bij de dealer bleven we tegen muren oplopen (als het aan M. had gelegen was hij ook weggelopen)
De man probeerde nogmaals (en hierbij ging hij languit in zijn stoel liggen) te bellen met de bank maar ving wederom bot. Het leek erop dat hij echt zijn best deed.
We zouden geen Nederlanders zijn om danmaar om een extra korting te vragen omdat er dan toch maar  betaald zou worden.
Hiertoe was de dealer niet bereid want volgens hen hadden we toch al een hele scherpe prijs gekregen en was dit volgens de wet in Florida verboden, auto's gekocht met een lening mochten niet duurder zijn dan auto's die contact werden betaald. Dit was strafbaar. Wel gaf hij aan dat de koop met het niet doorgaan van de lening ontbonden was.
Nu meneer dan doen we het zo, dan gaan we nu weg en komen binnen enkele minuten weer terug en dan gaan we opnieuw onderhandelen over een auto die contact zal worden betaald.
Uiteindelijk werd deze heer zijn baas er bijgehaald die vervolgens direct accoord gaf.
Zodra het vanuit Nederland overgemaakte saldo hier in de VS is gearriveerd ga ik een secured cheque bij onze vriend van de bank halen en dan kan de auto opgehaald worden. Wat een gezeur om een auto je zal niets achter de hand hebben dan ben je toch mooi de sjaak.
To be continued......

Car

2 opmerkingen:

  1. Het is een beetje omgekeerde wereld he? Wij hebben er ook erg van staan te kijken bij het kopen van de eerste auto. Voor de prijs van de auto, gebruikt dan, kun je heel goed naar de website van Kelly Blue book en Edmunds gaan. Websites voor het bepalen van waardes van auto's. In verschillende catogorien te zien.
    Ook is het goed te weten wat de invoice prijs is. Vaak wordt er van daar uit van alles op gegooid. En... verstandig is om aan het aan het eind van de maand te kopen ipv begin van de maand. Aan het eind moeten ze hun target halen en valt er meer te onderhandelen ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat een systeem is dat met die credithistorie opbouwen hier he pffff, wij hebben bij de locale bank (ons kent ons) waar ook onze hypotheek loopt toentertijd wel een financiering voor de auto gekregen die we toen hadden, na een paar maanden waren vonden we het zonde van het geld om zoveel te betalen tbv een "goede creditscore" dat we hem toch maar in 1x afbetaald hebben.

    BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je langs komt op ons blog en de reactie's leest.
Nog leuker dat je zelf ook een reactie achterlaat !