Vanaf de zomer 2010 wonen wij als gezin twee jaar in Jacksonville. (Florida)

Via dit blog willen wij vrienden,bekenden en andere geinteresseerde van onze belevenissen naar en in Jacksonville op de hoogte houden.

Wij vinden het leuk als volgers zich melden via Friend Connect of een berichtje achterlaten.

Marcel, Carla & Kevin

dinsdag 21 september 2010

Op naar de markt :)

Om half twaalf heb ik vrijdagavond Marcel weer van het vliegveld opgehaald. De komende weken zal hij zich vermaken op het kantoor hier in Jacksonville.
Dit betekent dat vanaf afgelopen maandagmorgen deze taxichauffeuse er weer een dagelijks ritje bij heeft.
's Morgens dwars door de spits moet nu eerst M. op kantoor gebracht worden voordat het ritje naar de scholen kan beginnen.
Zaterdag leek het ons een leuk idee om de via dit blog locaal getipte markt te bezoeken op Neptune Beach. De recensie's op de website waren lovend.
Toen we er aankwamen stonden er pas een paar kraampjes, we zijn dus eerst maar koffie gaan drinken bij Joe's Crab Shack, heel ongebruikelijk voor Amerikanen want om ons heen was iedereen al druk bezig om gigantische pannen gevuld met crab naar binnen te werken. Een boulevard kennen ze hier niet. voor projectontwikkelaars rest hier nog een schone taak, deze zaak is dan ook een van de weinige die gelegen is met uitzicht vanaf het terras op zee. De golven waren flink en we konden genieten van de activiteiten van surfers.
Hierna dus op naar DE PLAATSELIJKE ZATERDAGMARKT. Die bleek ook na tweeen niet meer te zijn dan een paar tentjes op een veldje waar wat alternatieve producten werden verkocht. Denk maar aan een kraam met hierop vijf bakken tomaten in eigen tuin geteeld en een buurvrouw die zelf gemaakte honing of zeep verkocht. Zonder groenten gingen we dan ook weer naar huis. Heerlijk toch die supermarkt op twee minuten lopen van de condo.


Kevin had zijn lummeldag, wilde even alleen zijn, Nederlandse soaps inhalen.
Ter oriƫntatie zijn we vervolgens op pad gegaan om te kijken of een scooter of motor een optie tot tweede of derde vervoermiddel hier is. Op een scooter rijden is eigenlijk alleen maar enigzinds mogelijk in de omgeving van de beaches, anders is het veel te gevaarlijk. Ondanks het fantastische weer zie je ze ook eigenlijk helemaal niet rijden.
Een motor is wel een optie maar ook hiervoor geld, eerst het SSN, daarna het normale rijbewijs en daarna kan het motorrijbewijs pas gehaald worden.
Marcel heeft in ieder geval de komende weken iets om over na te denken. Wat wordt zijn cadeautje voor zijn vijftigste verjaardag:

of
Car

2 opmerkingen:

 1. Ik heb ook een scooter ;-)
  Helemaal geweldig het ding. Het is een Suzuki Burgman en rijdt als een trein. Eigenlijk is het een motor. Maar je hoeft er dus niet op te schakelen. (Voor mij een uitkomst, want in dat schakelen op de motor ben ik niet echt een kanjer). Hij is super zuinig 1 op 67!! en je hebt er een mega opberg ruimte in onder de zitting. Je hebt er wel een motor rijbewijs voor nodig overigens. Of hier in NC je theorie voor motor.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Tja Mars... moeilijke keuze.. Ik denk dat je de voors en de tegens even op papier moet zetten.. Het blijft een feit dat je op een Harley niet veel boodschapjes mee kan nemen!

  Liefs,
  Ellen..

  ps.. Siem wil dat je die zwarte neemt!

  BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je langs komt op ons blog en de reactie's leest.
Nog leuker dat je zelf ook een reactie achterlaat !