Vanaf de zomer 2010 wonen wij als gezin twee jaar in Jacksonville. (Florida)

Via dit blog willen wij vrienden,bekenden en andere geinteresseerde van onze belevenissen naar en in Jacksonville op de hoogte houden.

Wij vinden het leuk als volgers zich melden via Friend Connect of een berichtje achterlaten.

Marcel, Carla & Kevin

vrijdag 24 september 2010

Autojacht

Ik kan even geen autodealer meer zien!!
We zijn weer op autojacht geweest, beide in ons vrijetijds kloffie en even kregen we weer een flashback uit de tijd dat we een keuken wilde kopen en de verkoper zich openlijk afvroeg of we die wel konden betalen. Toen liepen we de zaak uit om vervolgens enige tijd later de keuken ergens anders te bestellen. Zo'n situatie overkwam ons wederom. Prachtig om ook hier weer het verschil in benadering te merken of je verschijnt in kostuum en behandeld word als de directeur zelf of in vrijetijd outfit.
Je bent je auto nog niet uit of verkoper komt al aansnellen, als een vlieg op een stronthoop. Voordat je het weet willen ze werkelijk alles van je weten alleen al als je de simpele vraag stelt wat de vraagprijs van een auto is als deze niet vermeld was. Erg irritant.
Het is ook weer tot heel wat leuke gesprekken gekomen vooral met verkopers die van origine uit Europa komen en erg geïnteresseerd waren in wat ons in Florida bracht.
Na twee dealers hadden we het door, we gaven direct aan dat we niet van die aggressieve verkooppush gediend waren, Europees waren en dat deze benadering alleen maar averechts werkte.
Een man snapte het echt niet en M. vond het dan ook een beter idee om midden in het gesprek op te staan en de winkel uit te lopen.(Zien jullie hem gaan ? :)) Voor hem nog tien andere dealers want jeetje wat zitten er hier veel. K. moest min of meer verplicht mee om te kijken of zijn lange benen in de auto paste.
Tussendoor moest ook nog even de huurauto op het vliegveld omgeruild worden. Daar hebben we kunnen regelen dat we dezelfde auto nog een week konden gebruiken. Voor M. maakt het niets uit maar ik ben nu net aan deze auto gewend en met het oog op de rijvaardigdheids test van a.s. maandag is dit wel zo prettig.
K. was in de tussentijd wel erg moe geworden dus deed even een dutje terwijl aan de balie de papierhandel weer in orde maakte.
Aan het eind van de dag wisten we eigenlijk wel welke auto het zou moeten worden, de dealer waar we waren geweest moest echter de kleur die onze (of die van K. en ikkie) voorkeur had van een andere dealer laten komen waardoor hij niet geneigd was om een leuke korting te verstrekken. (mevrouw waarom neemt u nu geen rode !!!, ik wil geen rode !!!) dus besloten we om nog even (20 miles) naar de zuid zijde van Jax te rijden en daar hebben we o zo Amerikaans een auto gekocht.
We zijn uit de auto gestapt waarna direct weer een verkoper op ons afvloog en zagen daar de auto staan in de juiste kleur die de andere dealer niet in zijn bezit had gehad.
Zonder proefrit te maken hebben we binnen een half uur de deal rondgebreid. Maandag nu even de rijvaardigheidstest met goed gevolg afleggen om vervolgens de verzekering te regelen. Dan kan hij opgehaald worden.
In Nederland verzeker je een auto. Hier verzeker je min of meer de persoon die in de auto rijd. Voorzover ik het nu begrijp kan je dus niet zomaar iedereen in je auto laten rijden. (mocht dat anders zijn dan hoor ik het graag)
Om te snappen hoe autoverzekeringen hier werken en welke aanvullingen van belang zijn zijn we bij een Geico kantoor langs geweest. Hier werd ons verteld dat we niets hadden aan de in het engels vertaalde noclaim verklaring welke vanuit Nederland is meegenomen. Premie dient betaald te worden als onervaren rijder.
Iets verder op de winkelstrip vonden we twee aller aardigste mannen met een klein verzekeringskantoor die wel vaker iemand uit Europa met een no-claim verleden hadden verzekerd en deze heren zijn nu e.e.a. voor ons aan het uitzoeken. Mochten andere NederAmerikanen nog tips voor ons hebben we houden ons aanbevolen.
En welke is het nu geworden: Een echte Florida auto die nog voorzien zal worden van sidebars en die voor ons ook weer herinneringen bovenhaalt aan de fijne tijd die we 20 jaar geleden hadden met ons Diahatsu Feroza.
Ik vind het een snoepie !!!! Hij kan helemaal open, de deuren kunnen eruit en zelfs ik kan nu zeggen:
I am so excited !!!!!


Car

2 opmerkingen:

  1. Gefeliciteerd met je mobiele aanwinst!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Leuke auto! Mooie flitsende kleur ook! Wat betreft je auto verzekering, de hoogte ervan wordt vaak mede bepaald door je credit score. Lage score hoge premie, hoge credit score lage premie. En pas op met naar verschillende verzekerings buro gaan en een offerte vragen, iedere keer vragen zij nl je credit score op om te kijken hoe je er financieel voor staat en die handeling heeft weer tot gevolg dat je score met punten naar beneden gaat. Iedere keer als een financiele instelling je credit rapprt bekijkt gaat je score naar beneden. Je auto financiering kan dat zijn, je verzekeringen zeker als je bij een bureau een agent om verschillende offertes gevraagd hebt doen ze één voor één je score bekijken en je schrikt soms van de gevolgen daar van. Maar ook je ultilities, je tv, telefoon etc. Iedereen die je social security nr vraagt kan je credit report inkijken.
    Voorzichtig zijn dus. Toen wij 10 jaar geleden hier aankwamen zijn we begonnen met Geico en zijn sindsdien tevreden klant. Denk er ook aan dat iedere keer als je een verkeers overtreding begaat het niet alleen punten op je rijbewijs kost maar ook je verzekering omhoog schiet. Succes en veel plezier met het bauwe gevaar :-)

    BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je langs komt op ons blog en de reactie's leest.
Nog leuker dat je zelf ook een reactie achterlaat !