Vanaf de zomer 2010 wonen wij als gezin twee jaar in Jacksonville. (Florida)

Via dit blog willen wij vrienden,bekenden en andere geinteresseerde van onze belevenissen naar en in Jacksonville op de hoogte houden.

Wij vinden het leuk als volgers zich melden via Friend Connect of een berichtje achterlaten.

Marcel, Carla & Kevin

vrijdag 24 september 2010

En dan ben je opeens 50+

Gisteren was M. jarig, vanaf heden behoort hij bij de 50+ garde we hebben hem gisteravond maar direct een slabber omgedaan.
Woensdag na school ben ik met K. vergezeld door Tom Tom  op zoek gegaan naar een party winkel. Er zitten er hier een paar in Jacksonville en de zaak waar we terecht kwamen bleek flink groot. Een gigantische keuze uit carnavalskleding, alles voor feestjes en partijen en dus ook een gigantische collectie aan helium ballonnen.
Op 23 september dus geen Abraham maar een ballon aan de deur.
Afgelopen dinsdag lag mijn Social Security Nummer in de bus. Die van M. laat nog een tijdje op zich wachten (komt door zijn uitstapje).
Zonder het de heren te vertellen ben ik vanmorgen niet naar school gegaan maar naar het opgegeven adres waar de tax collector zich zou moeten bevinden alwaar ik het theoretische gedeelte voor het Florida rijbewijs af zou kunnen leggen. Bij het opgegeven adres aangekomen 1505 Atlantic Blvd ben ik een paar keer rondgereden maar het nummer 1505 kon ik echt niet vinden. Ik heb de auto geparkeerd en ben wat rond gaan lopen om uiteindelijk aan een medewerker van de Subway te vragen waar ik de tax collector kon vinden op nummer 1505.
Volgens de man was de tax collector sinds drie maanden vertrokken. Hmmm vreemd dit adres stond toch op de brief die ik vorige week had gekregen ?
Toen ik net in de auto zat klopte er een man met zijn fiets aan de hand op mijn autoraam. Hij vertelde dat hij zijn bus had gemist en of ik hem even met fiets en al naar een voor mij onbekend adres kon brengen. Ik weet dat de bussen hier zeer weinig rijden, maar om nu zomaar een vreemde vent ergens naartoe te brengen. De man was zichtbaar teleurgesteld, ik hoop dat zijn afspraak niet al te belangrijk is geweest.
Op naar een andere kantoor wat op mijn briefje stond, 12 mile verderop, waar ik nadat de papierhandel was gecontroleerd en een ogentest was uitgevoerd achter een computer plaats kon nemen om 2 x 20 vragen te beantwoorden waarvan je van elk gedeelte er 5 fout mag hebben. Naast me staat een tv flink hard te spelen.
Terwijl de vragen een voor een op mijn scherm verschijnen zie ik direct of een vraag goed of fout is, tjeetje dit moet gaan lukken :) Ik was er op voorbereid om later in de week met M. als tolk terug te komen maar tot mijn eigen verbazing haal ik de test in een keer. Dat is mooi nu kan ik weer met een leesboek ipv een verkeersboek bij het zwembad liggen.
Was ik Duitser geweest dan had ik nu direct het Florida rijbewijs mee kunnen nemen, als Nederlander moet je echter nog een vaardigheden test met je eigen auto uit voeren. Alleen dat kan niet op dit adres.
Maandag mag ik me melden op het adres waar ik eerder die morgen stond. Ik vertel de balie medewerker dat ik dat adres niet kon vinden en het kantoor verplaatst zou moeten zijn en wat blijkt: een zelfde adres blijkt zowel in Jax als in Altantic Beach te liggen. Moet je ook maar weten, leuk dat ook de plaatsnaam vermeld staat op de brief :)

Grotere kaart weergeven
Thuisgekomen blijken al verschillende mensen ons via skype en voip gebeld te hebben.
Op tijd heb ik de heren van school en werk gehaald waarna Marcel thuisgekomen diverse skypers en voipers spreekt. Zelfs de Nederlandse mobiele telefoon gaat nog verschillende keren af. Fijn om te weten dat er in Nederland mensen aan ons denken !
Hierna gaan we met de makelaar kijken naar een huis op een gated community waar we eerder deze week zelf niet opkwamen. De plaatjes op internet lieten een gezellig verzorgd huis zien, Google vertelde ons dat hier eerder een escortservice was gevestigd. In werkelijkheid konden we hier wederom niet echt blij van worden. Klein, geen zon in de tuin, wasmachine en droger ontbraken, twee badkamers voor minimensen en een zeer ongezellig community zwembad. Hoge ramen waarvoor lamellen die hier werkelijk in elk huis zitten of gordijnen ontbraken en die er echt niet uitzagen. Volgens de eigenaar waren ze twee maanden geleden toch echt nog gezeemd. Waarschijnlijk zijn ze verweerd. Wel zat er een nieuwe keuken inclusief apparatuur in het huis en een harde vloer waardoor we bijna overstag gingen.
We hebben vanavond besloten om nee tegen het huis te zeggen , de makelaar zal waarschijnlijk niets van ons begrijpen, zij vond het huis verry exciting ze heeft me ook al een paar keer vertelt dat ik echt niet bij haar thuis moet komen want daar ziet het er niet uit ! (ze vind alles exciting) Amerikanen zijn volgens haar viezerikken, kan me daarbij echter niets bij voorstellen dat iedereen zo is dus we zoeken gewoon verder. Tot nu toe was dit zeker het beste huis maar absoluut niet het huis wat je je voorstelt als je naar Florida vertrekt.
Toen het al donker was zijn we naar Atlantic Beach gereden waar we ter ere van Marcel's 50e verjaardag bij Joe's Crab Shack buiten op het terras aan het strand krab hebben gegeten. Een leuke serveerster afkomstig uit Polen heeft ons uitgelegd hoe we de krab moesten kraken.
Car

2 opmerkingen:

 1. Hello guy's

  Marcel van harte gefeliciteerd met deze mooie leeftijd ;-). En natuurlijk de rest ook gefeliciteerd !
  Het blijft leuk om jullie belevenissen en de "vreemde" situatie's te lezen waar jullie mee te maken hebben (gehad). 's Lands wijs, 's lands eer zullen we maar zeggen
  Heel veel plezier, geduld en humor :lol:

  Groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
 2. hieperdepiep Marcel, welcome bij de club !!!

  Ja Amerikanen zijn niet zo netjes over het algemeen denk ik als Nederlanders, er zijn echt plaatsen geweest waar ik weigerde om iets te drinken en ook niet het toilet wilde gebruiken...brrr

  Klasse Carla dat je dat al gehaald hebt, veel succes maandag met de rest, ik vond het rijden het gemakkelijkste trouwens...piece of cake

  BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je langs komt op ons blog en de reactie's leest.
Nog leuker dat je zelf ook een reactie achterlaat !