Vanaf de zomer 2010 wonen wij als gezin twee jaar in Jacksonville. (Florida)

Via dit blog willen wij vrienden,bekenden en andere geinteresseerde van onze belevenissen naar en in Jacksonville op de hoogte houden.

Wij vinden het leuk als volgers zich melden via Friend Connect of een berichtje achterlaten.

Marcel, Carla & Kevin

maandag 6 september 2010

Labor Day weekend, eind van de zomer

Vandaag is het Labor Day, Kevin heeft een extra dag vrij. Labor Day wordt gehouden in de VS en Canada op de eerste maandag in September ter ere van de arbeiders. Dit weekend word ook wel beschouwd al het eind van het zomerseizoen. Bij herfst denk ik aan storm en regen zoals in Nederland en even leek het daar vanmiddag op maar dan 10 keer erger.
Ik bracht Marcel naar het vliegveld, tot vrijdagavond laat is hij weg en zal ik me alleen met Kevin moeten zien te redden en vermaken. 
Op de heenweg begon het zo verschrikkelijk te regenen dat we werkelijk geen hand meer voor ogen zagen. Net een beetje gewend aan het rijden hier in die grote auto heb ik hem toch wel een beetje zitten knijpen.
Ook op de terugweg die me omdat er een weg was afgesloten weer in een heel ander deel van Jacksonville bracht kreeg ik opnieuw de volle laag over de auto. Wat een water kan hier in korte tijd vallen waarna enkele minuten later een stralend blauwe lucht verschijnt. Heel langzaam ben ik naar huis gereden. Wat was ik blij dat ik er was.
Daar aangekomen bleek de stroom op het complex te zijn uitgevallen, achteraf bleek dat er een auto door het noodweer tegen een electriciteitspaal was gereden. Kevin die online huiswerk gemaakt had was dit kwijt. Doug zat weer in het portiek en wist ons te vertellen dat we gewoon de fontein in de gaten moesten houden.
Na ruim een uur begon alles weer te werken, alleen het brandalarm bleef verschrikkelijk piepen. We hebben hem maar losgemaakt en toen ook de buurmannen er niets van snapte hebben we de dame van de beveiliging van het complex er bijgehaald.
Morgen stuurt ze de electricien even naar ons toe. Toch wel handig zo'n condocomplex voor een vrouw met "kind" alleen. Enne morgen....... dan ga ik een voorraad kaarsen inslaan.

Deze week is het KWF collecteweek. Dit jaar zal ik niet mijn bijdrage leveren door met een collectebus langs de deur te gaan.
Hier in de VS word ook heel wat af gecollecteerd zo zagen we gisteren brandweermannen die met hun zevenmijlslaarzen in de hand langs de kant van de weg aan het collecteren waren.
In het kader van de KWF collecteweek vond ik onderstaande foto in het Kracht Magazine september. De insiders vind hierop de naam van opa.

 Car

2 opmerkingen:

 1. Leuk dat het je opgevallen is Car. Ik had het blad Kracht al in huis en was ook verrast. Zelfs na zijn dood duikt zijn naam nog op!
  Wat betreft de heftige regenval en stroomuitval lijkt het een beetje op Spanje, denk ik! Hier is het nu weer echt herfstweer, dus geniet van het zonnetje daar.
  Liefs en lekker weer toegewenst.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuk om jullie blog te lezen en dat het goed gaat in de US.
  Ik ben natuurlijk heel jaloers en had jullie graag willen vergezellen. Wellicht komt dat nog, je weet nooit.
  Ik zal zeker nog langs komen, wellicht samen met het meisje. Veel plezier en we volgen de blog!!!
  Boutjes Sittard

  BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je langs komt op ons blog en de reactie's leest.
Nog leuker dat je zelf ook een reactie achterlaat !