Vanaf de zomer 2010 wonen wij als gezin twee jaar in Jacksonville. (Florida)

Via dit blog willen wij vrienden,bekenden en andere geinteresseerde van onze belevenissen naar en in Jacksonville op de hoogte houden.

Wij vinden het leuk als volgers zich melden via Friend Connect of een berichtje achterlaten.

Marcel, Carla & Kevin

vrijdag 1 oktober 2010

Wederom een poging tot het kopen van een auto en een huis is gehuurd

Vrijdagmiddag. De auto story is nog niet voorbij.
Op het internet vond ik de auto waar onze voorkeur naar uitgaat, nu alleen met iets meer opties dan oorspronkelijk gewild, bij een dealer hier ongeveer 250 miles vandaan. I.p.v. naar school te gaan heb ik wederom via het internet bij zowel de dealer waar de auto stond als een tweetal dealers op 30 miles afstand de vraag neergelegd wat deze auto als zij hem naar zich toe zouden halen zou gaan kosten.
Als snel kwamen er positieve mailtjes, er was telefonisch contact en via de mail werd e.e.a. netjes bevestigd.
 's Middags dus op naar de dealer want die wilde dat we eerst het contract tekende voordat zij hem van de collega dealer lieten komen. Met die dealer was volgens het verhaal al contact geweest en die ging accoord.
Voor het eerst eens geen dealer waar iedereen op je afvloog er waren zelfs maar drie verkopers in de hele showroom te bekennen. Wat een verademing. Binnen een half uur was de koop weer gesloten. Een aanbetaling werd gevraagd maar we hebben vertelt dat we geen dealer meer vertrouwde na het voorval van woensdag en zonder problemen werd de koop gesloten met een handtekening en handdruk. Zo doen we zaken.
Hierna weer snel 40 miles terug want om vier uur stond er een afspraak met de makelaar voor het bezichtigen van een tweetal huizen.
Beide huizen waren net op de markt en worden momenteel nog bewoond.
Het eerste huis bleek in verhouding tot alle huizen die we tot nu toe hebben gezien een erg leuk en ruim goed onderhouden huis in een nette wijk wat gelegen was aan een waterplas. Vier slaapkamers, drie badkamers, flinke keuken voorzien van apparatuur en een houten vloer wat toch wel erg prettig is in tegenstelling tot de witte vloerbedekking die in menig huis ligt, een wasmachine en droger die hier in bijna alle huurhuizen staan ontbraken.
Een groot pluspunt was de met gaas afgezette betegelde Florida room die ruim van afmeting is en zich aan de achterzijde aan de kant van het meer bevind,  het buiten wat we nu zo missen. De eigenaar is voor langere tijd in het buitenland, het huis word via een bureau verhuurd.
Het is niet het Florida huis wat we enige maanden geleden voor ogen hadden en wat mening Nederlander huurt als hij in de buurt van het toeristische Orlando op vakantie gaat maar in tegenstelling tot de huizen die we tot nu toe gezien hebben absoluut een net huis. Het strand ligt op een afstand van nog geen 5 miles. Winkels niet zoals nu op loopafstand maar dat is hier ook niet vreemd.
De externe makelaar vertelde dat wij de eerste kijkers waren en er om zes uur weer een bezichtiging gepland stond. Als we in aanmerking wilde komen dan moesten we voor die tijd accoord geven en geen op of aanmerkingen op het huis hebben die voorgelegd moesten worden aan de eigenaar. Volgens het contract wat we meekregen zou het huis anders zolang de eigenaar geen reactie had gegeven naar de eerste gaan die zonder opmerkingen accoord ging. We gingen qua huis met een goed gevoel naar buiten, nog even een kijkje nemen bij de community pool die op 0.5 miles afstand ligt.
De pool bleek een kaal wat ongezellig klein zwembad met een groot hek eromheen. Hmmmm balen..........waarschijnlijk zijn we nu al erg verwend door de huidige community pool want die is werkelijk prachtig en geeft echt een vakantiegevoel.
We besloten naar het tweede huis te gaan kijken. Toen de deur daar open ging kwam een hele vieze lucht ons tegemoet, we zijn niet verder gekomen dan de donkere woonkamer en keuken en wisten toen al genoeg. Hier ga ik niet zitten.
Buiten hebben we besloten om maar over de community pool heen te stappen en voor het eerste huis te gaan om zo ook het risico te ontlopen dat het voor onze neus weg gekaapt zou worden. We moeten maar proberen om vriendjes te worden met de buren want die hebben een fantastisch zwembad in hun tuin liggen :)
Alle papierhandel is ondertussen ingevuld,  tot onze verbazing moesten we beide ook al heb ik hier geen inkomen de hele applicatie invullen en ondertekenen.
Normaliter duurt het nu drie dagen tot er uitsluitsel komt omdat officeel weer de creditrating moet worden bekeken. Deze makelaar lijkt de situatie echter te snappen.
Een aparte clausule in het contract is dat het verboden is om met meer dan drie ongetrouwde mensen 's nachts in het huis te verblijven :)
Eind van de dag kwam de bevestiging dat het huis voor ons is als we er voor zorgen dat morgen de waarborgsom is gestort.
Dus.....vrienden en familie mochten jullie tickets willen boeken vanaf half november hebben wij een groter onderkomen, de meubels word de volgende uitdaging want zoals jullie misschien weten zijn onze eigen meubels gewoon in onze woning in Nederland achtergebleven.


M. was vanmorgen al vroeg uit de veren, ook zijn SSN nummer lag afgelopen week in de bus en vandaag stond zijn afspraak bij de DMV om zowel het theorie als praktijk gedeelte voor het Florida rijbewijs af te leggen.
De afgelopen twee avonden heeft hij er toch nog maar een paar uurtjes studie ingestoken, de vragen in het boekje bleken echter gelukkig wederom veel moeilijker te zijn dan de vragen die er daadwerkelijk gesteld worden.
Qua rijvaardigheid waren het precies dezelfde vragen en vaardigheden die mij eerder deze week waren gesteld. De angst dat hij zou zakken (terwijl zijn vrouw het wel had gehaald :)) was dus volledig onterecht en hij kwam al vroeg met het rijbewijs thuis. Ook weer geregeld.

Toen de auto weer terug was kon ik weer naar de bank voor een nieuwe secured cheque. De bankdirecteur kent ons al en kwam vragen hoe het gisteren was afgelopen.
In de loop van de middag was er telefonisch contact met de dealer die ons vertelde dat hij geen contact met de dealer kon krijgen waar de auto nu nog staat. Hierdoor is er nu aan het eind van de middag ook nog niemand onderweg om de auto op te halen. Vreemd verhaal weer. Wij snappen het weer even niet...... Het word weer spannend, word ook deze auto wel echt geleverd ? Dit heeft ondertussen al zo verschrikkelijk veel tijd gekost. Wat een bananenrepubliek hier !
Ik hou er al rekening mee dat ik vannacht mijn bed uit moet om alsnog de huurauto via het reisbureau in Nederland met een week te verlengen, in de tussentijd zijn ze daar nu al lang en breed naar huis.

Ik ben vanmiddag thuis gebleven, Marcel en Kevin zijn nadat het internet is afgespeurd weer op autojacht, er moeten er tenslotte nog twee komen. Dit keer is het streven om een goede tweede hands auto te vinden.
Ik kan echter geen auto meer zien en het zal me een biet zijn waar ze voor kiezen.

Car

10 opmerkingen:

 1. Wat een toestanden zeg, je zou er moedeloos van worden. Ik vind het heel knap dat je alles zo uitgebreid verteld, het is voor jezelf ook erg handig zo'n weblog want je vergeet heel snel wat. Het huis ziet er zo op het eerste gezicht goed uit, alleen jammer dat er geen zwembad bij is. Ik hoop voor jullie dat het gauw goed gaat komen met een auto. Heel veel succes,
  Anita

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hi

  Zo langzamerhand wordt het huisje boompje compleet, zei het inderdaad met veel moeite en verwondering.
  In iedergeval gefeliciteerd met jullie nieuwe onderkomen, ziet er Amerikaans uit ;-) en natuurlijk het 2e rijbewijs.
  En zo'n bananenrepubliek kan best wel spannend wezen hoor !
  Succes
  Groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een gedoe zeg met die auto's Huis ziet er leuk uit!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ach ach , wie had het ook al weer over het land van de onbegrensde mogelijkheden. Wat een bewondering heb ik voor jullie doorzettingsvermogen. Het huis ziet er mooi uit, goed dat je hebt besloten. Hopelijk komt het met de auto ook nog goed.
  Geniet van je weekend!

  Yvonne

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Heey dinnetje, Gefeliciteerd met jullie nieuwe huis. Het ziet er heel mooi uit, lijkt op het huis wat wij vorig jaar gehuurd hebben. Vier slaapkamers en drie badkamers, hmm...ik denk dat ik maar snel een ticket ga boeken. Lijkt me super!!! En wat een gedoe met die auto, zeg! je zou er moedeloos van worden. Gelukkig is dat nu ook inmiddels opgelost. Ik had twee dagen even niet gekeken op je blog en wat is er dan weer een hoop gebeurd! Kan ik niet een melding krijgen via mijn email als je een nieuw stukje heb geplaatst?
  Enne...ik wist niet dat Kevin een naamgenootje zou worden als het een meisje was geweest.Grappig!
  Heb je mijn pakketje nu al gekregen? Wat duurt dat lang...
  Nou, meis, zie je gauw weer op skype
  XXX

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wordt nog een probleem als MAndy en wij tegelijk komen. Man, Es , Luc en Kev, dat zijn 4 ongetrouwde mensen , haha!! Wat een rare conclusie, goed dat je toch maar getrouwd bent he!! Mir

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Gefeliciteerd met jullie 'thuis' hoor!
  Maar wordt dit nu de reden dat ik toch nog moet gaan trouwen voordat ik door de douane kom en bij jullie mag logeren???
  Wat betreft dat zwembad, ik zie dat er voldoende ruimte is voor een privé opblaaszwembad hoor!
  Liefs van 2 snotneuzen uit Rotterdam XX

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Via een ander blog toevallig op jullie blog terecht gekomen.
  Het blog inmiddels helemaal gelezen.
  Wat een toestanden zeg op de universiteit en bij de autodealers.
  Zoals veel mensen die Amerika wel zien zitten hebben wij ook wel eens onze fantasie laten gaan over het daar wonen.
  Helaas hebben wij geen werk wat die mogelijkheid bied.
  Wat wel grappig is, is dat ik momenteel ook een blog volg van een jongen uit Amerika die sinds dit studiejaar een studie op de haagse hoge school volgt. Helaas verteld hij niets hoe het gegaan is met de voorbereidingen. Mogelijk omdat dit totaal geen problemen heeft gegeven.
  Jullie heel veel succes en plezier in Jax.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Hee, dat is leuk nieuws!
  En een leuk huis bovendien.
  Hoop dat jullie er een leuke tijd gaan krijgen.
  En succes met de auto-perikelen.
  Mariska

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Gefeliciteerd met jullie huis! Ziet er goed uit!

  BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je langs komt op ons blog en de reactie's leest.
Nog leuker dat je zelf ook een reactie achterlaat !