Vanaf de zomer 2010 wonen wij als gezin twee jaar in Jacksonville. (Florida)

Via dit blog willen wij vrienden,bekenden en andere geinteresseerde van onze belevenissen naar en in Jacksonville op de hoogte houden.

Wij vinden het leuk als volgers zich melden via Friend Connect of een berichtje achterlaten.

Marcel, Carla & Kevin

zondag 3 juli 2011

Zomervakantie 2011

Deze zondag geen jus en eitje maar bed uit, laatste dingen pakken en enigzinds opschieten. Gezien de zeg naar warme weersvoorspelling hebben we ons gehouden aan shirts en korte broeken en is het ons zowaar gelukt om alles in twee koffers te krijgen. Wel zo makkelijk met een hotel trek vakantie.
M. voelt zich door een opkomende verkoudheid niet echt toppie.
We bouwen tijd in voor onvoorziene omstandigheden, zo liepen we laatst bij het ophalen tegen het feit op dat er iemand van de brug wilde springen waardoor we flink om moesten rijden. Niets van dat alles vandaag en zo staan we al om kwart voor tien bij vip park en fly waar de auto inclusief sleutel word afgegeven en we direct naar de gate worden gebracht.
De uit Zagreb afkomstige bestuurder vertelt dat hij op twee uur rijden in de county woont en twee dagen per week dit werk doet. Vijf dagen per week werkt hij als onderhoudsmonteur in de staatsgevangenis. Ook niet een man om mee te willen ruilen.
Op het vliegveld is het in tegenstelling tot andere keren erg druk waarschijnlijk door het lange 4th july weekend, maandag zijn de Amerikanen ivm onafhankelijkheidsdag vrij.
We halen bij Quiznos een broodje en koffie bij Starbucks.
Vandaag vliegen we met een omweg, de eerste vlucht die vlekkeloos verloopt brengt ons naar het noordelijk gelegen Cincinnati. Hier hebben we twee uur om over te stappen wat lekker relaxt verloopt.
De vlucht naar het westelijk gelegen Los Angeles vertrekt iets later en eenmaal in het vliegtuig word er omgeroepen dat bij controle is gebleken dat een van de banden lek is. Dit gaat minimaal een half uur vertraging opleveren. Omdat de banden in sets vervangen moeten worden krijgen we iets later te horen dat het nog wat langer gaat duren, uiteindelijk vertrekken we met een uur vertraging.
Gedurende de vier uur durende vlucht komt bij M. de koorts opzetten en zit hij te rillen en hoesten en proesten, de mensen om ons heen zullen wel gedacht hebben wat maakt die man een geluiden vanonder die dubbele deken. Van de stewardes krijgen we paracetamol, hopelijk helpt dit snel. We hebben geen tijd om ziek te worden.
Als we buiten staan met onze koffers komt toevallig de shuttlebus naar het Embassy Suites South er aan. Of we volgende keer naar het hotel willen bellen.... Het hotel is vlak bij het vliegveld gelegen, de lobby is begroeid met grote planten en ruikt tropisch.
Na een drankje houd M. het voor gezien, hij wil nog maar een ding naar zijn bed... In onze "eigen" tijd is inmiddels elf uur en ik ben heb ook geen honger meer. In het restaurant vergezel ik K. die nog een mediteraan broodje naar binnen werkt en een salade.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Leuk dat je langs komt op ons blog en de reactie's leest.
Nog leuker dat je zelf ook een reactie achterlaat !