Vanaf de zomer 2010 wonen wij als gezin twee jaar in Jacksonville. (Florida)

Via dit blog willen wij vrienden,bekenden en andere geinteresseerde van onze belevenissen naar en in Jacksonville op de hoogte houden.

Wij vinden het leuk als volgers zich melden via Friend Connect of een berichtje achterlaten.

Marcel, Carla & Kevin

zondag 10 juli 2011

Yosemite

We verlaten een bewolkt SF via de dubbeldeks San Fancisco Oakland Bay Bridge. Vanuit de stad rij je op de onderste rijbaan zodat je meer het gevoel hebt dat je in een tunnel rijd.
Zoals zo vaak gehoord is San Francisco inderdaad interesanter dan LA. In onze steden top 5 zal de stad echter niet voorkomen, daarvoor is de stad te jong en speelt de mist en kou ook niet in zijn voordeel. Enkele miles buiten de stad laat de zon zich echter alweer zien.
Als de hgw 120 begint wordt de weg steeds mooier.
Bij Moccasin begint het echte werk en volgen we de kronkelige bergweg. M. is met zijn hoogtevrees en rijden aan de ravijn zijde (vaak zonder vangrail) "erg blij". Net als hij besluit te stoppen komt Priest station in zicht.
Hier stoppen we om te lunchen en zien dat er een iets minder kronkelige weg mogelijk was geweest Old Priest Grade.
Vanaf hier is het weer goed te doen, dus wordt het stuur toch niet aan mij overgedragen. Typisch een gevalletje van zelf de touwtjes in handen willen houden, gelukkig vind ik het niet erg om bijrijder te zijn en lekker rond te kijken.
We rijden Yosemite binnen via de Big Oak Flat Entrance waar de weg aan een zijde is afgezet, de brandweer bezig is om een gecontroleerde brand in de gaten te houden. We mogen er dwars doorheen rijden.
We kopen een jaarpas voor alle nationale parken ($ 80).
Net voorbij de ingang van het park staat er een hert langs de weg te grazen, we waren er al voorbij voordat we een foto konden nemen.
Het is inmiddels twee uur en we besluiten direct door te rijden naar Mariposa Grove of Big Trees, een bos met circa vijfhonderd mammoetbomen waarvan er vele meer dan 2000 jaar oud zijn.
Onderweg stoppen we bij enkele uitzichtpunten waar onder tunnel vieuw.

Bij Wamona staat een bord dat de parkeerplaats van Mariposa Grove vol is (blijkt achteraf erg klein) dus discussie is niet nodig, we stappen in de shuttlebus die ons naar de bomen brengt.
We lopen het pad naar boven en zien o.a. de Grizzly Giant.

Twee uur later staan we weer bij de auto en rijden de 45 miles weer terug om weer te stoppen bij tunnel vieuw nu het licht daar nog mooier is.
Via een klein stukje valley rijden we naar El Portal waar het even zoeken is naar de Cedar Lodge waar we vannacht slapen. Langs de kant van de weg zien we nog een coyote.
In het restaurant op het terrein laten we ons een burrito goed smaken.
Het was een lange mooie dag vandaag, 260 miles stonden er aan het eind van de dag op de teller. We hebben echter geen spijt dat we nog "even" doorgereden zijn naar Mariposa Grove, die hebben we ook maar weer in de pocket.

Car

1 opmerking:

  1. This is a great exciting Article. I always have a preference to read the quality content and this thing I found in you post. I am glad to find your extraordinary way of writing the post.

    BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je langs komt op ons blog en de reactie's leest.
Nog leuker dat je zelf ook een reactie achterlaat !