Vanaf de zomer 2010 wonen wij als gezin twee jaar in Jacksonville. (Florida)

Via dit blog willen wij vrienden,bekenden en andere geinteresseerde van onze belevenissen naar en in Jacksonville op de hoogte houden.

Wij vinden het leuk als volgers zich melden via Friend Connect of een berichtje achterlaten.

Marcel, Carla & Kevin

maandag 18 juli 2011

Viva Las Vegas

In mijn hoofd had ik me gisteravond zo voorgenomen om samen met K. deze morgen de Navaja Loop Trail nog even te lopen, tussen de hoodoos lopen leek me een geweldige ervaring. Mijn lijf gaf echter bij het wakker worden aan dat dit niet verstandig was. Spieren over mijn gehele lijf zijn duidelijk in opstand aan het komen. We doen het rustig aan alvorens de 240 miles naar Las Vegas aan te vangen.
Over de 143 gaan we dwars door het Dixie National Forest. Onderweg zien we weer herten de weg oversteken.
In dit gebied een combinatie van berken en dennen omver gegooid door grote stenen en in de bermen veel bloemen. Langs de kant van de weg liggen dode herten die ze volgens een ranger gewoon laten liggen.
De 148 die van oktober tot mei ivm sneeuwval is afgesloten gaat dwars door Cedar Breaks National Monument. Hier net als in Bryce een sterk geerodeerd amfitheater wat op een hoogte van 3155 ligt. Het is bewolkt en 15 graden, na twee uitkijkpunten houden we het voor gezien en rijden door, we zijn een beetje verzadigd door rotsen.Binnen het uur is de temperatuur al weer opgelopen naar 40 graden en pakken we het uur tijdsverschil weer terug.

Las Vegas is vanaf een flinke afstand al te zien. Direct achter de snelweg ligt de Strip waar de grotere hotels liggen. Als je van de snelweg af komt rij je voordat je het weet de parkeergarage van het hotel waar we de komende drie nachten slapen New York New York in. Als de koffers op de kamer staan gaan we de omliggende hotels en de bijbehorende casino's bekijken. Prachtig om te zien hoe mensen onderuitgezakt kunnen zitten achter een gokkast en opvallend hoe weinig vrouwen er achter de pokertafels zitten.

Het is prettig om regelmatig een hotel in te kunnen duiken want wat is het weer warm. 
K. geniet zichtbaar, ons stadsmens heeft weer volop leven om zich heen.
's Avonds gaan we bij Wolfgang Puck eten, de heren hadden een van de lekkerste pizza's ooit en van de mosselen met chorizo zou ik ook wel heel graag het recept hebben. Kan me niet heugen ooit mosselen gegeten te hebben die zo smaakvol waren.

Car

2 opmerkingen:

 1. Het ziet eruit dat jullie een fijne reis hebben gehad. Mijn moeder vond deze blog (in Belgie); wijzelf wonen in St Johns.
  Ik ben met mijn gezin in Florida komen wonen in 2008; altijd fijn om 'taal'-genoten tegen te komen.

  Groetjes,
  Petra

  BeantwoordenVerwijderen
 2. @Petra, ik heb je een berichtje gestuurd via Friend connect. Waarschijnlijk lukt dit niet ?

  BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je langs komt op ons blog en de reactie's leest.
Nog leuker dat je zelf ook een reactie achterlaat !