Vanaf de zomer 2010 wonen wij als gezin twee jaar in Jacksonville. (Florida)

Via dit blog willen wij vrienden,bekenden en andere geinteresseerde van onze belevenissen naar en in Jacksonville op de hoogte houden.

Wij vinden het leuk als volgers zich melden via Friend Connect of een berichtje achterlaten.

Marcel, Carla & Kevin

vrijdag 8 juli 2011

San Francisco

Kwart over zeven, de wekker gaat weer af. Een uur later nemen we voor het hotel de historische tram naar de wijk Castro, hier is het hart van de homogemeenschap gevestigd. Bus 33 brengt ons naar de wijk Haight Ashbury, de voormalige hippy wijk met laat victoriaanse huizen en leuke winkeltjes.
Achteraf hadden we deze wijken beter wat later op de dag kunnen bezoeken want de meeste winkels gaan hier pas om 11 uur open.
Omdat ik de reisgids ben vergeten schieten we even bij het hotel naar binnen en lopen vervolgens naar het Civic Center, het bestuurlijke centrum van SF. Ook hier houden zich net als in de omgeving van het hotel heel veel daklozen op.
We nemen de F line naar Fishermans Wharf en stappen onderweg uit bij het Ferry gebouw. Hier vertrekken de veerboten naar Sausalito en Larkspur.
In het gebouw zelf bevinden zich voornamenlijk delicatesse winkels en restaurants.
Een dik belegd Italiaans broodje eten we buiten in de zon op. Het is hier een gezellige drukte, hier weten ze wel wat terrasjes zijn.
De tram zit overvol dus lopen we verder naar Pier 33, waar de boot naar Alcatraz vertrekt. Goed dat we via het internet kaartjes hebben besteld want de eerst volgende boekbare toer zou a.s woensdag zijn.
Om 2.20 sluiten we aan in de rij en stappen op de boot.
Op Alcatraz krijg je een Nederlandse audiotoer, die je door het gevangeniscomplex leid. Erg leuk. Onlangs hadden we de films nog even bekeken en nu we er daadwekelijk staan valt het op hoe klein alles is.Je mag zelf bepalen hoe lang je op het eiland blijft. Als we weer aan wal staan nemen we nog een kijkje op de toeristische pier 39 en gaan eten bij Caesar's Italian Restaurant, de eerste zaak die zelf aanbied om drie glazen bij de wijn op tafel te zetten. Deze Italiaan snapt het tenminste.

Als afsluiting van de dag maken we een ritje met de cable car. K. offert zijn zitplaats onderweg op aan een mevrouw met hoogtevrees en hangt als de car Powelstr naar beneden denderd aan de buitenzijde. Dit hoort zo bij SF.
Nog even koffie bij Starbucks halen en dan gaan we onze voetjes weer te rusten leggen. Morgen nog een dagje San Francisco.

Car

1 opmerking:

  1. Jullie zien heerlijk veel!
    Beetje minder dat er zo te lezen toch best veel daklozen zijn. Leuk het cable karretje zo berijden. Voor ons al weer heel wat jaartjes terug, maar vond het ook leuk om een keer in echt te doen.

    BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je langs komt op ons blog en de reactie's leest.
Nog leuker dat je zelf ook een reactie achterlaat !