Vanaf de zomer 2010 wonen wij als gezin twee jaar in Jacksonville. (Florida)

Via dit blog willen wij vrienden,bekenden en andere geinteresseerde van onze belevenissen naar en in Jacksonville op de hoogte houden.

Wij vinden het leuk als volgers zich melden via Friend Connect of een berichtje achterlaten.

Marcel, Carla & Kevin

dinsdag 5 juli 2011

Naar San Simeon

We moeten er nog een beetje inkomen. Na een te late start stoppen we om kwart over elf in Summerland bij het Summerland Beach Cafe
Lekkere koffie en weer inmense porties, we beginnen het te leren en bestellen twee borden met sandwiches die vergezeld kunnen worden met fruit ipv macaroni of friet. Om twaalf uur rijden we weer verder over de US 101.
Het valt ons op dat de wegen in verhouding tot Florida slecht onderhouden zijn en ondanks de $1000 boete liggen de bermen vol met rommel.
Op de US 154 begint het leuk te worden, veelal tweebaans de bergen in door de Santa Ynez Valley. We rijden door een wijngebied en volgen weer de US 101.
Bij San Luis Obispo pakken we de hgw 1 die hier langs de kust loopt.
In San Simeon slapen we vannacht maar we rijden enkele miles door naar Hearst castle waar we mee gaan met de grand rooms tour.
Vanuit het visitorscentrum ga je met een bus de bergen in waar het kasteel ligt. In Heast Castle is veelal Europees antiek verwerkt wat Heast een mediamagnaat tussen 1922 en 1947 aankocht en hierop de ruimte's liet aanpassen. Prachtig om te zien hoe Amerikanen in verwondering kunnen raken van kunst die enige honderden jaren oud is. Het kasteel zelf is als je hier in de buurt ben ook absoluut een bezoek waard.Als we ingecheckt zijn in the Morgan Inn rijden we naar Cambria, volgens Yelp zou the Sow's Ear een goed restaurant zijn en dat klopt ook.
Na een gezellig dinner rijden we terug en gaan nog even bij een uitkijkpunt kijken naar de zonsondergang.

Car

1 opmerking:

  1. Ruud en Monique6 juli 2011 om 14:31

    .... en hoe gaat het inmiddels met die snotneus?
    Hopelijk al weer een stuk beter.
    Veel plezier nog met de rest van de trip.

    BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je langs komt op ons blog en de reactie's leest.
Nog leuker dat je zelf ook een reactie achterlaat !