Vanaf de zomer 2010 wonen wij als gezin twee jaar in Jacksonville. (Florida)

Via dit blog willen wij vrienden,bekenden en andere geinteresseerde van onze belevenissen naar en in Jacksonville op de hoogte houden.

Wij vinden het leuk als volgers zich melden via Friend Connect of een berichtje achterlaten.

Marcel, Carla & Kevin

vrijdag 15 juli 2011

Zion

Gisteravond was niet zoals ik verwacht had. I.p.v. vroeg naar bed zaten we tot laat bij volle maan bij het zwembad. De luchtvochtigheid is hier veel lager dan in Florida en dat is erg prettig.
Na het eerste goed verzorgde hotelontbijt van deze vakantie gaan we weer op pad. Via de Moapa Valley rijden we de hgw 15 af tot iets voorbij St. George. In het begin is de weg wat saai maar dat veranderd al snel, om ons heen zijn verschillende rotsformaties te zien.
In Hurricane gaan we op zoek naar een Starbucks of andere koffietent. Niet te vinden, wel een paar loslopende Mormonen geheel in het paars gekleed met zeer ouderwets haar. In deze omgeving wonen veel Mormonen die naast drank en sigaretten ook de koffie en thee afzweren.
We halen broodjes en beleg bij de Walmart, alhoewel de lunches heerlijk (en groot) zijn bevalt dit ons vaak beter. We hebben na twee weken vakantie het gevoel dat er weer een paar Amerika kilo's bij zijn gekomen. Ik hoor jullie denken, er kan bij jou best wat bij maar ik kan verklappen dat dit in een jaar VS al 5 kilo's zijn waar ik me niet confortabel bij voel dus daar moet voor het eerst in mijn leven na de vakantie iets aan gedaan gaan worden.
In Utah de staat waar we ons nu bevinden mag de klok weer een uur vooruit en zo waren we al om een uur bij de Quality Inn & Suites Montclair.
We beginnen ons thuis te voelen, bijna al die hotel kamers lijken op elkaar.
In de zomermaanden mag je niet met eigen auto Zion in. Direct voor het hotel stopt echter de shuttlebus die elke 10 minuten komt.
Bij het bezoekerscentrum stappen we uit, als we net binnen zijn gaat daar echter het brandalarm af en wordt iedereen naar buiten gewerkt.
We wachten het verder niet af en stappen op de shuttle die Zion Canyon inrijd en ook hier weer verschillende haltes heeft.
Ondanks dat alle ramen in de bus openstaan is het weer flink warm. Bij het eindpunt stappen we uit en lopen de 2 miles lange Riverside walk. Aan het eind van deze loop begint de Narrow's hike, waar je voor bij Zion Adventures omdat je grotendeels in het water loopt speciale waterschoenen en een stok kan huren.
Vast een ervaring maar na het eens aangekeken te hebben besluiten we dit morgen niet te gaan doen, afgezien dat het water flink koud is is het ook verschrikkelijk druk, het lijkt de Efteling wel.

Wat zal ik zeggen van Zion, het is absoluut mooi maar op dit tijdstip van het jaar voor een natuurpark veel te druk, morgenochtend vroeg gaan we terug hopende dat het wat stiller is.
Inmiddels is het vijf uur en na alsnog een bezoek aan het bezoekerscentrum gaan we terug naar het hotel.
's Avonds eten we bij Wildcat Willies alle drie iets anders en driemaal perfect.
Nog even zwemmen bij het hotel en nog even buiten zitten in de afkoelende avondlucht.

Car

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Leuk dat je langs komt op ons blog en de reactie's leest.
Nog leuker dat je zelf ook een reactie achterlaat !