Vanaf de zomer 2010 wonen wij als gezin twee jaar in Jacksonville. (Florida)

Via dit blog willen wij vrienden,bekenden en andere geinteresseerde van onze belevenissen naar en in Jacksonville op de hoogte houden.

Wij vinden het leuk als volgers zich melden via Friend Connect of een berichtje achterlaten.

Marcel, Carla & Kevin

maandag 4 juli 2011

Los Angeles

Na het ontbijt gaan we de auto ophalen, dat betekent weer met de shuttlebus terug naar het vliegveld. De autoverhuur locaties's blijken op Lax buiten het vliegveld gevestigd. De chauffeur van de shuttlebus verteld ons waar de Dollar shuttle die ons naar de verhuurder zal brengen ons op zal pikken. Uiteindelijk staan we om kwart over negen bij de Dollar balie waar een uiterst onvriendelijke dame ons te woord staat.
Auto is snel geregeld en buiten op het parkeerterrein kunnen we uitkiezen of het een Ford Escape of Jeep Liberty of Compas gaat worden. We kiezen voor een witte bijna nieuwe Jeep Liberty.
Bij het hotel worden de koffers van de kamer gehaald en dan kunnen we op pad.
In eerste instantie rijden we naar Rodeo drive waar we de auto parkeren. Omdat het de 4e july is zijn alle winkels gesloten en is het op een aantal toeristen na rustig in de straat.
Vervolgens rijden we naar Hollywood Blvd en lopen daar een tijdje rond.


Tomtom vragen we ons naat het Hollywood sign te brengen waarna we een heuvel opslingeren en erg dicht bij het teken komen. M. die zich nog niet helemaal happy voelt moet nog even wennen en vind dat hij het vanaf de auto ook prima kan zien. Wij klimmen via de hier afgesloten Mulholland drive nog iets hoger. Vanuit hier heb je ook een wijds uitzicht over LA.
We rijden naar het hotel in Santa Monica. Het hotel blijkt iets verder van de boulevard te liggen dan verwacht. Omdat het 4 juli is rijd de shuttle naar het centrum vandaag niet. Afgelopen week waren we er al achter gekomen dat het vuurwerk dit jaar in Santa Monica is afgelast. De medewerkster vertelt ons dat dit wegens economische redenen is.
De bus laat ons staan dus besluiten we de mile naar het centrum te gaan lopen. We lopen over de boulevard naar de bekende pier die we aflopen tot het einde.
Het strand is werkelijk afgeladen, heel veel mensen gaan gewoon met hun kleding aan in het water.
Zes uur en we huren fietsen, op diverse plaatsen langs de boulevard is dit mogelijk voor $7 per uur.
Op de beach cruisers rijden we het fietspad langs of eigenlijk bijna over het strand naar Venice af. Hier heerst weer een heel ander sfeertje, veel meer jongeren sportend of hangend langs de boulevard of het strand.
Om zeven uur leveren we de fietsen weer in en lopen over Third Street Boulevard waar het gezellig druk is met straatartiesten en winkelend publiek. Hier vind je ook de luxere winkels.
Met pijn in onze voeten strijken we neer bij een Indiaas restaurant waar we lekker eten. De bus brengt ons aan het eind van de avond weer bij het hotel waar we op tv nog even naar het vuurwerk kijken.

Car

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Leuk dat je langs komt op ons blog en de reactie's leest.
Nog leuker dat je zelf ook een reactie achterlaat !