Vanaf de zomer 2010 wonen wij als gezin twee jaar in Jacksonville. (Florida)

Via dit blog willen wij vrienden,bekenden en andere geinteresseerde van onze belevenissen naar en in Jacksonville op de hoogte houden.

Wij vinden het leuk als volgers zich melden via Friend Connect of een berichtje achterlaten.

Marcel, Carla & Kevin

donderdag 7 juli 2011

Laatste stuk Hgw 1 naar San Francisco

Vanuit Carmel rijden we naar de Carmel gate van de 17 miles drive. ( toll $ 9.50)
In dit gedeelte van het jaar is het vaak mistig op het schiereiland van Monterey.
We rijden langs de golf banen van Pebbles Beach en zien de Lone Cypress, volgens de reisgids de meest gefotografeerde boom ter wereld.
Bij Bird Rock zijn zeehonden en vogels te zien.
Via de Pacific Grove gate verlaten we de 17 miles drive en rijden naar Monterey waar we koffie drinken met wederom uitzicht op zeehonden die heerlijk in de zon liggen.
Als ik de route opnieuw zou rijden zou ik in Monterey overnachten ipv Carmel.
Gezien de mist en grote hoeveelheden dieren die we al hebben gezien maken we geen boottocht in Monterey.
We besluiten de Hgw 1 te blijven volgen tot San Francisco, het scheelt tenslote maar een uur, en lunchen in Half Moon Beach in Main street bij San Benito House met heerlijke walnoot olijf sandwiches.
San Francisco rijden we binnen via de Skyline blvd waardoor we direct een stukje van de 49 miles drive mee kunnen pakken om Lake Merced heen en door het Golden Gate Park.

We checken in bij Hotel Withcomb en besluiten maar niet moeilijk te doen om de auto bij een public parking te plaatsen maar om meer vrij gebruik over de auto te houden en gebruik te maken van de valet parking van het hotel ($32 per dag ahummm)
Er van uitgaand dat stadshotels meestal kleine kamers hebben vraag ik voor drie volwassenen om een ruime kamer, die krijgen we een invalidekamer.

Het is vijf uur en we lopen via Market street naar Powel St. station, een eindpunt waar de cablecar op een houten schijf wordt gedraaid en kopen drie dagpassen voor het openbaar vervoer voor morgen ($14 dollar pp) Chinatown wordt ingelopen via de gateway en we stuinen wat door dit gebied om vervolgens bij een aftands tentje (maar met goede recensies) dim sum te eten.

Ondertussen is de zon onder gegaan en begint het koud te worden met onze vesten aan. Koud ?, ja 18 graden maar we zijn Florida gewend.
We kopen koffie bij Starbucks en gaan terug naar de hotel kamer. Uitzoeken wat de route voor morgen moet worden voordat we naar Alcatraz gaan.

Car

2 opmerkingen:

 1. Ik was even 2 dagen achterop geraakt, maar ben weer helemaal bij gelezen.
  Wat een prachtige natuur en wat hebben jullie al veel dieren gezien.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wij hadden het toen in juni ook erg koud in SanFrancisco en in Carmel stonden toen gasverwarmingen op de terrassen en ook toen was het erg mistig.
  Mooie foto,s hoor.
  Von

  BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je langs komt op ons blog en de reactie's leest.
Nog leuker dat je zelf ook een reactie achterlaat !