Vanaf de zomer 2010 wonen wij als gezin twee jaar in Jacksonville. (Florida)

Via dit blog willen wij vrienden,bekenden en andere geinteresseerde van onze belevenissen naar en in Jacksonville op de hoogte houden.

Wij vinden het leuk als volgers zich melden via Friend Connect of een berichtje achterlaten.

Marcel, Carla & Kevin

maandag 11 juli 2011

Een goedkoop dagje op de Tioga route

Heel de nacht maakt de airco lekker herrie, we zijn dan ook tijdig wakker.
We rijden het Yosemite dal in en kopen een broodje en koffie bij Yosemite lodge. Het is hier heel erg druk mede door de bussen met Japaners die aangevoerd worden. We zijn blij dat we hier niet geslapen hebben, echt super toeristisch met de grote foodcourt.
Tegenover de lodge ligt de trail naar de Lower Yosemite Falls die we aflopen.
We rijden de route door het dal en nemen de Tioga Road.
Onderweg ligt het sneeuw/ijs op verschillenden plekken nog langs de weg.

Bij Olmsted Point stoppen we, om van het mooie uitzicht hier te genieten.

Als we net weer rijden ( aan de ravijn zijde), besluit M. bijna op het midden van de weg te gaan rijden, voor hem is het weer even veel te hoog.......
Voordat we het weten worden we door een politiewagen met zwaailicht langs de kant gezet. De agent werkt zijn administratie bij en ziet dat we in een huurauto rijden. Als hij aan het raam verschijnt krijgen we te horen dat we wel erg gevaarlijk bezig zijn. Weet M. wel dat als hij iemand dood rijd hij de gevangenis in kan ?
M. laat zijn Nederlandse rijbewijs zien en de agent vraagt wat voor boete er in ons land op dit soort overtredingen staan. We moeten lachen...., geen we hebben geen bergen meneer. Nu hier staat er $ 250 op maar hij zal het goed met ons maken, nooit meer doen en prettige vakantie verder.
Poeh.. gelukje was toch zonde geweest.

Voorbij Tuolumne Meadows waar niet de verwachtte hoeveelheid bloemen stonden parkeren we bij Lembert Dome en lopen naar Soda Spring. Hier is het heerlijk rustig. Goede keuze want onderweg zien we heel wat dieren.In het park zijn er geen lunch mogelijkheden en dat doen we dan ook na de uitgang van het park in het Tioga Pass Resort. Dit restaurantje gevestigd in een blokhut is dit jaar pas voor de vierde dag open. Het is hier ook mogelijk om te overnachten in een van de blokhutten die achter het restaurant liggen. Echt een aanrader om te gaan eten de broodjes zijn verrukkelijk.

Het laatste stukje van de Tioga Pass word voor M. nog even flink zweten, als we beneden staan vertellen we hem dat hij net de hoogste bergpas (3031 m) van de VS heeft gereden. Tja de route was toch van tevoren bekend :).

We bekijken het uitzicht over Mono Lake en checken in in Yosemite Gateway Motel waar we vanuit de kamer ook uitzicht op het Mono Lake hebben.
Om zes uur rijden we naar Mono Lake waar we met een gids van het Mono Lake Committee (te vinden tegenover Yosemite Gateway) een uur rondlopen. Erg leuk om wat uitgebreidere informatie over het meer en zijn ecosysteem te krijgen.
Bij Bodie Mike's BBQ tegen over het hotel sluiten we dag af met lekkere ribs.

Car

3 opmerkingen:

  1. Wat een prachtige route hebben jullie gereden, het heeft supermooie foto's voor "later" opgeleverd. Leuk dat jullie met een gids op pad zijn geweest, die laat je toch heel anders naar alles kijken en zij hebben zoveel info.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Heerlijk om zoveel bekends terug te zien. Dat bord met die steen en Mono Lake, hebben we natuurlijk ook op de foto en Olmsted Point.. Zucht...

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wat grappig ook ik herken veel. We hebben ookmdie trail gelopen naar de falls en bij ons ook wel bussen met toerisen. Wij hebben ook zo 'n bergmarmot ( of hoe heet het beestje) foto.

    BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je langs komt op ons blog en de reactie's leest.
Nog leuker dat je zelf ook een reactie achterlaat !