Vanaf de zomer 2010 wonen wij als gezin twee jaar in Jacksonville. (Florida)

Via dit blog willen wij vrienden,bekenden en andere geinteresseerde van onze belevenissen naar en in Jacksonville op de hoogte houden.

Wij vinden het leuk als volgers zich melden via Friend Connect of een berichtje achterlaten.

Marcel, Carla & Kevin

donderdag 14 juli 2011

Valley of Fire

Om zeven uur duikt M. nog even het zwembad van het hotel in, op dat moment is het buiten al 31 graden.
Als iedereen klaar is vertrekken we via de 190 naar de Twenty Mule Team drive, jammer genoeg is de weg afgesloten. Ik doe het M. op dit vroege uur niet aan om de klim naar Dante's vieuw te maken, wat uitzicht moet bieden op het Badwater Basin.
En zo rijden we voordat we het weten Death Valley weer uit.
In Pahrump, halen we verse broodjes, beleg en koffie en zien de eerste slotmachine's in de supermarkt staan. De benzineprijs is in dit gebied flink lager, in El Portal betaalde we nog € 4.80 per gallon, nu is het $ 3,29. In Death Valley dorst de pomp zelfs dik $ 5 te vragen, in verhouding tot Nederland natuurlijk nog steeds laag maar we zijn Florida gewend he.
Op de hgw 15 zien we Las Vegas liggen, dat moet nog een paar dagen wachten dus we rijden door tot afslag 75, de hgw 169 op naar the Valley of Fire.
Dit is een state park waardoor er bij de entree $10 dollar betaald moet worden.
Wederom een prachtig park met weer heel andere rotsformaties wat erg goed berijdbaar is.
Bij Arch rock kijken we rond en spelen wat met de ground squirrel's die daar rond lopen. Hier redden we wederom een stel Duitsers, dit keer met een fles koud water.

Ondertussen is de temperatuur weer naar 38 graden opgelopen en eigenlijk is het te heet om te lopen. Toch lopen we nadat we het bezoekerscentrum hebben bekeken de Mouse's Tank trail. Gelukkig is deze maar 0,5 mile want dat is echt genoeg met dit weer. Ik kan me niet herinneren dat ik zoveel water heb gedronken.


We rijden de weg nog af naar Fire Canyon en rijden dan naar Overton.
Overton is een dorp waar werkelijk niets te doen is op een flinke supermarkt, een restaurant en kroeg na.
Hier ligt the North Shore Inn Lake Mead waar we de goedkoopste kamer van onze reis hebben geboekt ($75) en dit is absoluut niet de slechtste. Het voormalige Best Western hotel is sinds mei in handen van een nieuwe particulier eigenaar die alles heeft opgefrist. Als we opmerken dat er geen koelkast op de kamer staat wordt die direct gebracht.
Jammer genoeg is het nu nog echt te warm om van het zwembad gebruik te maken dus gaan we tijdig eten bij , Sugar's Home Plate, een restaurant wat je als je de recensies niet gelezen hebt voorbij zou rijden. De stukken vlees die ze hier serveren zijn echter voortrefelijk en zeg maar niet klein.
Om weer enige calorieen kwijt te raken wordt er na afloop toch nog even gezwommen, meer is er in Overton niet te beleven dus dat wordt tijdig naar bed vanavond.

Car

2 opmerkingen:

  1. Wat een prachtige foto's van de rotsformaties. In het "echt" moet deze natuur wel overweldigend zijn, denk ik.
    groeten uit een enorm regenachtig NL,
    Christa

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat een prachtige omgeving, hè! Zo te lezen en aan de foto's te zien, genieten jullie volop! Fijne voortzetting van jullie vakantie!

    BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je langs komt op ons blog en de reactie's leest.
Nog leuker dat je zelf ook een reactie achterlaat !