Vanaf de zomer 2010 wonen wij als gezin twee jaar in Jacksonville. (Florida)

Via dit blog willen wij vrienden,bekenden en andere geinteresseerde van onze belevenissen naar en in Jacksonville op de hoogte houden.

Wij vinden het leuk als volgers zich melden via Friend Connect of een berichtje achterlaten.

Marcel, Carla & Kevin

vrijdag 12 april 2013

Shoppen

Donderdagmorgen zijn we eerst een kijkje gaan nemen bij ons voormalige huis. Het gras was netjes gemaaid. De oude nu verlepte plantjes van vorig jaar stonden er nog.
Daar hebben we aangebeld, de nieuwe bewoonster herkende ons.
We hadden aan de buren gevraagd om ons adres aan de nieuwe bewoners door te geven voor het geval de post niet doorgezonden zou worden....ondanks de toezegging was dit volgens haar niet gebeurd. Alles wat volgens haar niet voor de vuilnisbak bestemd was heeft ze onbestelbaar retour gezonden. Ook nu weer de toezegging dat mocht er nog iets komen dat ze het in zal scannen of door zal sturen. We zullen zien.
Verder was er geen buur te zien alleen was zichtbaar dat opa met de honden nog leefde, zijn stoel en schoenen stonden leeg bij de ingang van zijn garage.
De rest van de dag is besteed aan "shopwerk" met tussendoor een paar uren zon zitten.
Bij de Harley dealer werden we met een hug begroet. Voor het weekend als toetje een motor gehuurd.
Het is lastig kiezen welke restaurants onze favoriet waren maar s' avonds is TacoLu aan de beurt, op een nieuwe grotere locatie maar nog even druk.
De restaurants in Nederland zouden willen dat mensen met alle liefde buiten een uur op een bankje wachten totdat er een tafeltje vrij is.
Echt ze hangen met de benen buiten.

Vrijdag in de loop van de ochtend naar Jacksonville University. De transcripts die K. besteld had ophalen.
Het stapeltje verzegelde transcrips die we vorig jaar meegenomen hadden was bijna op, ze hebben tot nu toe goed hun werk tbv het aanvragen van vrijstellingen voor vakken gedaan.
Daar aangekomen kregen we eerst het verhaal dat studenten ze persoonlijk op moesten halen. Het kwartje, we komen uit Nederland, zoon heeft gebeld en het zou klaar liggen viel niet meteen.
Toen op de automatisch piloot verteld werd dat er altijd een aanvraagformulier per FAX moest worden ingediend waarop wij antwoorden dat onze zoon ook al telefonisch had verteld dat een fax zo oldfasion was en hij een email had gestuurd viel het kwartje. Fax oldfasion oh ja !
Na een kwartiertje zoeken kwam de enveloppe die dus inderdaad klaar lag boven water.
Om de reis toch nog een iets zakelijk karakter te geven, we hebben tenslotte voor de laatste keer op het werkvisum gereisd, is M. naar kantoor gereden om daar een aantal mensen even gedag te gaan zeggen.
Ik had bij Lilly's de gezellige koffietent op Atlantic Beach een lunch afspraak met Miwa een van de Japanse dames.
Van het groepje dames die de laatste maanden wekelijks bij elkaar kwam is Miwa als enigste nog in de stad. Zij heeft ook de afgelopen maanden contact gehouden.
Na een paar uur bijgekletst te hebben ben ik weer naar het motel gelopen (heerlijk dat je in deze buurt zonder gevaar voor eigen leven kan lopen) en arriveerde M. ook al snel. Korte broek weer aan en op naar St. Johns Towncenter waar nog wat "bestellingen" opgehaald moesten worden.
's Avonds zijn we bij Nick the Greek giros gaan eten. Voorheen was dit een simpel afhaalloket maar de kwaliteit is zo goed dat hij onlangs een restaurant heeft kunnen openen.

Car

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Leuk dat je langs komt op ons blog en de reactie's leest.
Nog leuker dat je zelf ook een reactie achterlaat !