Vanaf de zomer 2010 wonen wij als gezin twee jaar in Jacksonville. (Florida)

Via dit blog willen wij vrienden,bekenden en andere geinteresseerde van onze belevenissen naar en in Jacksonville op de hoogte houden.

Wij vinden het leuk als volgers zich melden via Friend Connect of een berichtje achterlaten.

Marcel, Carla & Kevin

dinsdag 9 april 2013

Savannah

In korte broek en met open schoenen koffie drinken op Chippewa Square (het pleintje waar niets meer wijst op Forrest Gump). Wie had iets meer dan een jaar geleden, toen ik hier met Ineke was, kunnen bedenken dat ik er nu weer zou zijn. De koffietent op de hoek van het plein leek me een goed begin van de ochtend.


Daarna op naar Bonaventura wat een plantage was voordat het een begraafplaats werd. We vinden het al heel wat dat we op deze historische begraafplaats een kijkje gaan nemen en zetten dus netjes de auto op het parkeerterrein buiten het terrein. Zo niet menige Amerikaan, die rijden met hun auto (of zoals we later zien zelfs met tourbus) over het terrein.
We rijden terug naar het centrum van Savannah waar we langs de rivier wandelen, ons hart ophalen bij de Harleyshop en gaan lunchen bij Caraway Cafe in de gezellige winkelstraat E. Broughton St. Ik scoor nog een zomerblouse in dezelfde winkel waar ik vorig jaar ook leuk slaagde.
babyhaai

We rijden naar Tybee Island, genieten van de kleurrijke beachhuizen en hebben een hele tijd met een ijsje in het zonnetje staan te kijken bij de vissers op de pier. Wat een heerlijk relaxed sfeertje heerst hier weer, het doet denken aan Jax Beach. Het voelt als thuiskomen.
De lunch was weer zo uitgebreid dat we eigenlijk helemaal geen trek hebben. Pas om negen uur schieten we binnen bij een chinees op een strip. Eten en weer weg.

Car

1 opmerking:

  1. Wat een gave reis maken jullie, leuk om al die foto's te zien met voor ons een aantal bekende plekken. Wij zijn net weer thuis uit Orlando en hebben zo'n heimwee!
    Nog heel veel plezier.
    Groetjes
    Anita

    BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je langs komt op ons blog en de reactie's leest.
Nog leuker dat je zelf ook een reactie achterlaat !