Vanaf de zomer 2010 wonen wij als gezin twee jaar in Jacksonville. (Florida)

Via dit blog willen wij vrienden,bekenden en andere geinteresseerde van onze belevenissen naar en in Jacksonville op de hoogte houden.

Wij vinden het leuk als volgers zich melden via Friend Connect of een berichtje achterlaten.

Marcel, Carla & Kevin

zondag 7 april 2013

Gesloten

372 miles- Memphis-Douglesville

Ontbijt in Tennessee
Koffie in Mississippi
Lunch in Alabama
Diner in Georgia

We draaien deze morgen alvast het uur zelf weer terug. Om zes uur plaatselijke tijd gaat de wekker. Als we gaan ontbijten komt er en zeg maar tien keer te dikke dame aanschommelen met een mager mannetje naast haar.
Gelukkig weet ik mijn mond te houden want ze spreekt ons aan, het zijn Nederlanders.
Zij vertelt een echte Elvis fan te zijn, twintig jaar geleden kwam ze al voor de eerste keer in Graceland en keert er regelmatig terug. Ze heeft een jaarkaart en kan uren in Graceland verblijven. Alleen al het verlangen thuis om te weten dat ze weer terug zal gaan doet haar goed. Haar man heeft het er allemaal niet zo op en hoeft niet elke keer mee. Hij knikt eens.
Mooi toch hoe enthousiast iemand fan kan zijn.
Ze adviseert ons zeker even te stoppen in Tupelo waar het geboortehuis van Elvis staat. In het kerkje moeten we absoluut sfeer gaan proeven. Zelf zullen ze vandaag ook even naar Tupelo rijden, ze verwacht ons nog wel te zien.
 Elvis op 13 jarige leeftijd
geboortehuis van Elvis

In Tupelo aangekomen blijkt het complex tot 1.00 gesloten te zijn, tja het is kerktijd en niet zo vanzelfsprekend dat alles in de VS op zondag open is.
We kijken wat rond en als we weg tijden komt daar inderdaad de NL Elvisfan het terrein oprijden.
We zwaaien en vertellen dat alles gesloten is. Op haar gezicht is teleurstelling te lezen. De man lacht naar ons " dan hoef ik de grond niet te kussen".
Bedrijven die je title (kentekenbewijs) in onderpand nemen en je dan een lening verstrekken of je kan een voorschot op je salaris krijgen met de title als onderpand.

Onderweg zien we de natuur nog verder ontluiken, de bomen worden met de dag groener, kleurschakeringen zijn mooi waar te nemen.
De volgende grote stop zal zijn Barber Vintage Motorsport museum in Birmingham, een museum met een hele grote collectie auto's en motoren.
Daar aangekomen komen we het terrein niet op, de Indy Grand Prix of Alabama vindt plaats en het is een drukte van jewelste. Ik had op de website wel gelezen dat er iets aan de hand zou zijn maar volgens de site was het museum gewoon open, niet dus.
We besluiten naar het naastgelegen outletcentrum te gaan om dan maar de gewenste spijkerbroeken te scoren. Hier blijkt ook weer hoe groot het event is, de parkeerterreinen staan bomvol en rijen schoolbussen staan klaar om de mensen te vervoeren naar het Grand Prix terrein.
Levis zit meestal in dit soort centra, hier echter niet. Bij Tommy Hilfiger wordt de voorraad shirts nog even aangevuld en M. scoort een nieuwe portefeuille.
Verder op naar Atlanta waar we een hotel gaan zoeken.

Car

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Leuk dat je langs komt op ons blog en de reactie's leest.
Nog leuker dat je zelf ook een reactie achterlaat !