Vanaf de zomer 2010 wonen wij als gezin twee jaar in Jacksonville. (Florida)

Via dit blog willen wij vrienden,bekenden en andere geinteresseerde van onze belevenissen naar en in Jacksonville op de hoogte houden.

Wij vinden het leuk als volgers zich melden via Friend Connect of een berichtje achterlaten.

Marcel, Carla & Kevin

vrijdag 5 april 2013

Memphis

Gisteren zijn we een tijdgrens overgegaan dus een paar dagen nog een uur tijdverschil.
Oude tijd zeven uur de wekker en vervolgens rustig aandoen dus is het pas (nieuwe tijd) half 10 als we wegrijden. Het is weer een zonnige dag en we besluiten vandaag geen snelwegen te nemen.
Iets ten zuidelijk van Nashville begint de Natchez Parkway een 444 miles lange tweebaans weg zonder stoplichten of overgangen.

Af en toe is het gewoon onwerkelijk hoe mooi deze weg is aangelegd. Onderweg komen we maar een enkele auto tegen wat het nog leuker maakt.
Met de dag zie je de bomen meer uitlopen.
Na de 412 nemen we de 100 . In Decaturville denken we een lunchplek gevonden te hebben, als we binnenstappen blijkt de plek omgetoverd te zijn tot plaatselijke thrift store dus niet eetbaar.
Een man verwijst ons naar de enige plek waar iets eetsbaars verkrijgbaar en zo belanden we tussen de locals. De broodjes Philly steak zijn heerlijk en de emmer ijsthee krijgen we na afloop mee.

Als we weg willen rijden zien we een Ford Mustang uit 1968 aan komen rijden en stappen nog even uit. Als ik vraag aan de eigenaar of ik een foto mag maken opent hij trots de motorkap en deuren. Hij is net gerestaureerd, te koop en we krijgen zijn kaartje :)
We hebben voor twee nachten het Days Inn vlak bij Graceland geboekt, blijkt weer een goede keuze.
Overal hangt Elvis, uit de speakers bij het zwembad schalt de muziek.
Het is 20 graden dus gaan we direct nog even bij het zwembad zitten. Zo dat is bijkomen na een te lange winter in Nederland. Na een uurtje merken we dat we zitten te verbranden, mooi tijd op de auto weer in te stappen en naar Bealstreat in het centrum van Memphis te rijden.


Neonverlichting, mensen en muziekanten. Aan het eind van Bealstreet is een interessante fotoexpositie over de strijd voor gelijke rechten van afro americans. Erg interessant. Een van de vrijwilligers die door zijn accent bijna niet te verstaan is spreekt ons aan en komt even later als hij door heeft dat we uit Nederland komen met een paar klompen aanzetten.
Echt veel restaurants zitten er niet in het centrum, in Mainstreet vinden we echter een erg goede pizzeria waar het gezellig druk is. Nu het goed donker is lopen we nog een keer over Bealstreet zodat we de neonverlichting nogmaals goed kunnen zien. In tegenstelling tot gisteravond in Nashville staan hier meer muziekanten buiten te spelen wat het geheel wat sfeervoller maakt.
Morgen op naar Graceland.

Car

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Leuk dat je langs komt op ons blog en de reactie's leest.
Nog leuker dat je zelf ook een reactie achterlaat !