Vanaf de zomer 2010 wonen wij als gezin twee jaar in Jacksonville. (Florida)

Via dit blog willen wij vrienden,bekenden en andere geinteresseerde van onze belevenissen naar en in Jacksonville op de hoogte houden.

Wij vinden het leuk als volgers zich melden via Friend Connect of een berichtje achterlaten.

Marcel, Carla & Kevin

zondag 14 april 2013

Met bakken uit de hemelKwart over zes sluipt M. de kamer uit, hij heeft zich verheugd op een rondje strand, Beach en Atlantic. Op dit tijdstip heb je de weg voor je alleen en kan je ook nog eens een zonsopgang meepakken.
Ik gun het hem graag en draai me nog een keer om.
Na het ontbijt rijden we naar Five Points, een historisch stukje centraal Jax. Bij de Starbucks die leuk op een hoek ligt pikken we buiten op het terras de laatste strepen zon mee van vandaag.
Als we door Riverside/Avondale tuffen voelen we de eerste druppels. We schuilen een uurtje onder de poort van een appartementen complex want het komt werkelijk met bakken tegelijkertijd uit de hemel, een douche is er niets bij.
Eenmaal droog pakken we de kortste weg terug naar het motel. Onderweg schuilen we nog twee keer, de spijkerbroeken en schoenen zijn echter snel doorweekt en we besluiten maar door te rijden. Toch wel onhandig een helm zonder vizier (huurmotor = verplichting helm) door onze brillen zien we weinig meer.
Wess de beheerder moet lachen als hij ons als twee verzopen katten aan ziet komen, echt koud hebben we het echter niet dankzij de leren jassen die we bij ons hebben.
Weer droog gaan we bij Poe's tavern wat drinken, daar overvalt een vermoeidheid ons dus tijd om een uurtje de luiken dicht te doen.
Van Wess lenen we twee paraplu's want de regen houd aan en daarmee lopen we naar een niet uitziende pizza tent die erg lekkere pizza's moet hebben. Zo'n zaak waar vooral afgehaald wordt me twee tafeltjes, inderdaad zijn de pizza's erg smakelijk.
Een dame vergezeld door haar niet spraakzame man komt daar met stoom uit haar oren de zaak binnen, de pizza die ze op was komen halen was volgens haar niet goed en nu stierf ze van de honger......de honger was echt heel erg. Ze bleef maar door ratelen terwijl de eigenaar haar al lang had laten weten dat hij haar graag happy de deur uit wilde laten gaan en hij een nieuwe zou laten maken als ze maar aangaf wat ze er dan op wilde.
Hij bood haar wat te drinken aan omdat ze 12 minuten moest wachten en ze streek neer aan de bar. En daar vond ze het gezellig. De pizza was al lang en breed klaar en lag af te koelen in de doos en mevrouw genoot nog lang van haar gratis verkregen wijntje. Oh wat had ze een honger, waarschijnlijk is de honger van morgen ook alvast gestild :)
In zo'n vakantie periode dat we elke dag uit eten gaan hebben wij hier naast de grote porties van het hoodgerecht geen trek meer in een voorgerecht of toetje.
Menige Amerikaan pakt het anders aan. Die laat terwijl hij nog aan het eten is de helft of zelfs nog meer van zn hoofdgerecht in een box doen zodat er nog een voorgerecht en toetje in kan.
Voor een restaurant omzet verhogend en koken de volgende dag is niet nodig. Aan die Europeanen die de gewenste 20% tip best wel veel blijven vinden zullen ze het niet verdienen.
Eenmaal weer terug in het motel komt het weer met bakken tegelijk uit de hemel.

Car

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Leuk dat je langs komt op ons blog en de reactie's leest.
Nog leuker dat je zelf ook een reactie achterlaat !