Vanaf de zomer 2010 wonen wij als gezin twee jaar in Jacksonville. (Florida)

Via dit blog willen wij vrienden,bekenden en andere geinteresseerde van onze belevenissen naar en in Jacksonville op de hoogte houden.

Wij vinden het leuk als volgers zich melden via Friend Connect of een berichtje achterlaten.

Marcel, Carla & Kevin

zaterdag 13 april 2013

192 km in de rondte

Zaterdagmorgen, Om half 10 staan we weer bij de Harley om de voor dit weekend gehuurde motor op te halen. Wat een decadentie, de huurauto laten we hier twee dagen staan.
Bij de dealer is het een drukte van jewelste, er vindt een rit voor het goede doel plaats. Omdat hij over de Dames Point Bridge gaat ( wij noemen hem de Judith brug omdat hij naar haar huis gaat) waar een cruise boot onderdoor kan hebben "we" besloten om niet mee te rijden. Veel te hoog volgens M.
Een blouse die naar deze vestiging toegestuurd zou worden was niet opgestuurd dus rijden we eerst naar Orange Park aan de westzijde van Jax. Hier ook direct bij de BWM dealer (welcome to the other side) een poging gedaan om een nieuw vizier voor Ruud te bemachtigen wat overigens ivm de andere keuring in de VS niet gelukt is.
Via de bug bij Green Cove Springs rijden we weer naar het noorden. De expansiedrift van Jacksonville zie je onderweg maar voort gaan. Steeds meer bos moet wijken voor nieuwe overigens ook van palmbomen en veel groen voorziene woonwijken.
In Fruit Cove vallen we met onze neus in de boter, er vindt een grote classic car show plaats.
 Florida en NL gecombineerd

Ford T Bird uit 1957

Een goede reden om benen en billen even rust te geven, ben wat blij dat onze eigen motor comfortabeler en ruimer zit en zwaarder is waardoor hij minder trilt. Ben bang dat M. anders meestal alleen op pad zou mogen.
Op weer naar het zuiden, we hebben een haat liefde verhouding met St. Augustine wat naar mijn mening veel te gemaakt en toeristisch is maar willen via de A1A langs de kust terugrijden.
 tja en waar laat je dan je parkeerkaartje 
 Net geopende vestiging van Adamec in St. Augustine
Het centrum van St. Augustine is beloopbaar en niet veel groter dan Madurodam, toch rijden er treintjes vol toeristen rond.

Bij Barbara Jeans waar je heerlijke pot roast kan eten weten we buiten op het terras met uitzicht op de intercoastal een tafeltje te bemachtigen.
Prima restaurant wat ook weer overvol is. Hier moet je je alleen niet op laten jagen anders sta je binnen de kortste keren weer buiten en zit er een ander aan je tafeltje. Dit keer lukt het ze niet en genieten we van de hete avondzon.Car

1 opmerking:

  1. Wat geweldig om zo herinneringen op te halen, ik vind het zo leuk om mee te lezen met jullie verhalen. Bedankt voor de leuke restaurant tips, wie weet gaan we ook nog eens die kant op. Veel plezier.

    BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je langs komt op ons blog en de reactie's leest.
Nog leuker dat je zelf ook een reactie achterlaat !