Vanaf de zomer 2010 wonen wij als gezin twee jaar in Jacksonville. (Florida)

Via dit blog willen wij vrienden,bekenden en andere geinteresseerde van onze belevenissen naar en in Jacksonville op de hoogte houden.

Wij vinden het leuk als volgers zich melden via Friend Connect of een berichtje achterlaten.

Marcel, Carla & Kevin

woensdag 2 november 2011

Halloween en mijn pa 76 jaar

Halloweenavond net voordat het echt donker wordt stopt er een auto voor de deur. Moeder blijft achter het stuur zitten en vier verkleedde kinderen springen eruit om op de bel te drukken. Trick or treat, vier armen in de snoep bak en hup weer in de auto, de auto keert snel, en rijd de straat uit.
Onze eerste ervaring met de Halloweenviering hier in de VS. Vorig jaar in de condo zagen we geen kind.
Gelukkig blijken de buurtbewoners te kunnen lopen en is er voor het eerst 's avonds gezelligheid op straat. Normaal zie je nl zelden iemand op straat. Honden worden uitgelaten in de voortuinen waarbij de baasjes een plastic zak in hun hand houden om de drollen direct af te voeren. Verkleedde baby's en jonge kinderen en hier en daar een verkleedde ouder met bier in de hand lopen deze avond van huis naar huis.
We besluiten onze flink gevulde snoepbak buiten op een tafeltje te zetten en gaan ook een rondje maken. Zonder aan te bellen dan wel.
Enkele huizen zoals hierboven zijn versierd, de bewoners zitten op een stoel voor de deur.
Binnen drie kwartier is het echter weer doodstil in de wijk. Als we terugkomen is de snoepbak natuurlijk leeg :) Om negen uur zijn de huizen weer pikke donker. Op naar de volgende dag waarin alle versieringen alweer weg zijn en bij de Walmart de nog overvolle vakken met Halloween artikelen met 50% zijn afgeprijst.

Woensdag mijn pa heeft vandaag de heugelijke leeftijd van 76 jaar berijkt, van Ipad naar Ipad feliciteren we mijn oh zo up to date pa. Volgend jaar zijn we er weer live bij pa om gezamenlijk gebak te eten.
Dezelfde ochtend laten de zondag verkregen rozen zien echt niet uit te gaan komen, verschillende laten treurig hun kopje vallen. Je moet een gegeven paard niet in de bek kijken maar ik pak ze toch maar op en in plaats van ze in de vuilnisbak te laten zakken laat ik ze bij de Fresh Market zien. In Nederland zou dan een discussie ontstaan over verkeerd afsnijden, hier word er niet gediscussieerd  maar word de tank benzine op de kaart teruggestort.
Nee dank U, nieuwe hoef ik niet, het lolletje is er alweer af.

Car

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Leuk dat je langs komt op ons blog en de reactie's leest.
Nog leuker dat je zelf ook een reactie achterlaat !