Vanaf de zomer 2010 wonen wij als gezin twee jaar in Jacksonville. (Florida)

Via dit blog willen wij vrienden,bekenden en andere geinteresseerde van onze belevenissen naar en in Jacksonville op de hoogte houden.

Wij vinden het leuk als volgers zich melden via Friend Connect of een berichtje achterlaten.

Marcel, Carla & Kevin

vrijdag 25 november 2011

Garden District en de gevolgen van Katrina

Vrijdagmorgen nemen we de electrische tram naar het Garden District, een groene wijk met mooie veelal grote huizen.
We wandelen in de wijk rond en s middags blijkt dat we het zonder te weten bij celebrities in de tuin hebben gekeken.
Dit huis heeft een 19 jarige man onlangs geerft van zijn oma, hij heeft het te koop gezet voor 12,5 miljoen
Het optrekje van Sandra Bullock

Via Magazine street lopen we terug naar het centrum, onderweg eten we een Poyboy Muffaletta.
 's Middags hebben we een drie uur durende tour met een minibus geboekt. Onze locale gids Casey Nunez is een super enthousiaste man, die het voor elkaar krijgt om drie uur achter elkaar te praten. Door zijn zware Southern accent is hij af en toe erg slecht te volgen, zijn enthousiasme wint het echter.
We rijden weer door straten in het French quarter waar we gisteren al gelopen hebben, nu echter met het bijbehorende verhaal. Het Garden district wordt weer aangedaan en het blijkt dus dat we zonder dat we het wisten in de tuin hadden gegluurd van enkele grote namen.
Op St. Louis Cemetery geeft zijn collega Jason, die gelukkig veel duidelijker praat (ik zou hun dus adviseren om internationale bezoekers bij hem in de bus te plaatsen) interessante uitleg. Men wordt hier in de tombes begraven (die voor extreem hoge bedragen aangekocht worden) omdat er zo meer mensen op een oppervlakte begraven kunnen worden. Het graf waarin de temperatuur erg hoog oploopt mag na minimaal 1 jaar en 1 dag geopend worden. Op dat moment worden de resten naar achteren geschoven waarna ze in de ruimte vallen onder de plek waar de kist stond waarna de volgende overledene bijgezet kan worden. Zo kunnen er makkelijk 25 mensen op dezelfde m2 begraven worden.
Via het City Park rijden we naar Ninth Ward een gebied wat tijdens de orkaan Katrina geheel onder water heeft gestaan. 40 jaar eerder was dit zelfde gebied waar voornamelijk zwarte bewolking woonachtig was door orkaan Betsy getroffen. We reden door een gebied waar hier en daar een nieuw modern huis is herrezen ondersteund door de Make it Right Foundation waar Brad Pitt, zelf met zijn Angelina Jolie woonachtig in het French quarter, 24 miljoen dollar aan heeft geschonken.
 Onlangs opgeleverde nieuwbouw in Lower Ninth Ward. Een jaar geleden stond hier nog geen huis.
Veel van de mensen die in dit gebied woonde waren niet in staat om te vluchten, eenvoudig weg omdat de storm op 29 augustus 2005 aan land kwam en men van paycheck naar paycheck leeft. Er was eenvoudig weg geen geld om weg te komen. Een bijl op zolder was hier een must, we zien heel veel daken die opengehakt zijn.
Op de huizen staat aangegeven wanneer de huizen op lichamen zijn doorzocht, het huis op de foto hierboven is doorzocht op 13 september. Casey vertelt ons dat heel veel overlevende eigenaren nooit zijn teruggekeerd naar hun huizen. Ze worden echter verplicht door de gemeente om hun grondgebied bij te houden. Gebeurd dit niet dan worden de kosten met de grondprijs verrekend, de eigenaar aangeschreven waarna bij geen reactie de grond beschikbaar komt voor nieuwbouw.


In hetzelfde gebied ligt de woning en studio van Fats Domino waar hij niet meer komt.

s'Avonds gaan we eten bij Mothers, een echt locaal restaurant waar je eerst je eten mag bestellen alvorens een tafeltje uit te zoeken. Je hebt hier echt het gevoel je tussen de locals te bevinden.
Hierna lopen we nogmaals het French quarter door waar nu in Bourbon street de jazz  en sex clubs op volle toeren draaien. Straatartiesten spelen op straat, dragqueens stelen de show, er is volop gezelligheid.
Ook eens 's avonds kijken. Hier is een webcam te vinden.

Car
1 opmerking:

  1. Ik zag je reactie op mijn blog en dacht laat ik eens opzoeken wie die leuke reactie achter heeft gelaten. Ik verwachte een creatieve blog, maar dit is ook top. Wat ondernemend ben jij; wat een avontuur. Ik ga je volgen, kan ik genieten van foto's en verhalen, waar ik nooit zal komen. Veel plezier...

    BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je langs komt op ons blog en de reactie's leest.
Nog leuker dat je zelf ook een reactie achterlaat !