Vanaf de zomer 2010 wonen wij als gezin twee jaar in Jacksonville. (Florida)

Via dit blog willen wij vrienden,bekenden en andere geinteresseerde van onze belevenissen naar en in Jacksonville op de hoogte houden.

Wij vinden het leuk als volgers zich melden via Friend Connect of een berichtje achterlaten.

Marcel, Carla & Kevin

maandag 7 november 2011

Weggesleept

Vandaag stond weer eens in het teken van vervoer.
Om zeven uur was Marcel met Kevin al onderweg naar de DMV. Hij wilde niet het risico lopen dat hij aangehouden werd nu we wisten dat zijn rijbewijs niet meer geldig was en hij hierdoor ook onverzekerd rondreed. Gelukkig was het geen probleem dat hij hem niet op tijd verlengt had en waren de heren voor achten alweer thuis met een vers pasje.
Marcel werkt deze week in Cincinnati en had er voor gekozen om de enige dagelijkse rechtstreekse twee uur durende vlucht te nemen. In de loop van de ochtend heb ik hem nog steeds in grijs en grauw op het vliegveld afgezet waar later bleek dat het vliegtuig vertraging had zodat hij pas laat in de middag in het hotel arriveerde, te laat om nog naar kantoor te gaan.
Ik heb het 50 miles (enkele reis) ritje naar de Jeep dealer gemaakt, er was gebeld dat de bestelde onderdelen die vervangen worden binnen waren. Na daar 1 1/2 uur gewacht te hebben werd me verteld dat de helft van de onderdelen vervangen was, de rest stond nog in backorder. Was niet echt amused, haast had dit niet en waarom bel je dan als niet alles binnen is ? Wederom kreeg ik een briefje dat er komende week gebeld kan worden met het verzoek om een oordeel te geven over de geleverde service. Als ik geen 10 kon geven wordt verzocht om contact op te nemen met de dealer.... Ik zal er nog eens een nachtje over slapen of ik zin heb om nog meer tijd te besteden aan deze onzin.
Thuis heb ik om mijn gedachten proberen te verzetten door op te ruimen.
Toen ik later met K. tussen de wol liep te struinen (we hebben ons voorgenomen om de niet aanwezige sjaals en mutsen voor NY zelf te gaan maken) belde Marcel. De AAA was onderweg naar ons huis om zijn auto naar de garage te slepen. Stoppen met shoppen dus en snel op naar huis.
De Thunderbird heeft twee weken geleden een grote beurt gehad en hierna was er bijna niet meer mee gereden. Zaterdag hoorde we een vreemd geluid en trilde het stuur. Tegen sluitingstijd schoten we nog even bij de dealer langs en die verzocht een afspraak te maken om de auto langs te brengen. Toen Marcel nog even een boodschap ging doen ging er een lampje branden wat aangaf dat er iets aan de hand was met de motor. De dealer adviseerde vanmorgen vooral niet meer met de auto te rijden maar hem te laten slepen.
En zo reed later deze middag zijn kind de straat uit. Gelukkig geld de garantie tm december dus maar hopen dat dit met een sisser afloopt.
Zijn andere kind leverde zondagmiddag laat ook nog een akkefietje op wat ons weer even deed denken aan het gat wat er ooit in ons caravan dak zat na het vervangen van een dakluik.
Marcel heeft zich uit de wind in de garage, met op de achtergrond uit de radio schallende kerstliedjes met de nieuwe cleaner uitgeleeft op de motoren zodat deze weer spik en span stonden te glimmen. Toen hij onder de tank van de motor aan het poetsen was zag hij dat daar een flink stuk lak was afgebroken. Tijdens de eerste beurt is er een lederen strook strak getrokken waarvoor het zadel verwijderd moest worden . De monteur heeft zonder melding te maken van de schade het zadel teruggezet.
Met stoom uit zijn oren is hij naar de dealer gereden om daar net voor sluitingstijd e.e.a. nog even te tonen. Hier werd hij gerust gesteld dat dit hoe dan ook opgelost gaat worden. We horen nog hoe.
Sommige van jullie zullen misschien denken waar maak je je druk over...... zeker vandaag ben ik echter weer zo blij dat wij ons hier druk over kunnen maken. Jullie zijn in onze gedachten lieverds.

Car

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Leuk dat je langs komt op ons blog en de reactie's leest.
Nog leuker dat je zelf ook een reactie achterlaat !