Vanaf de zomer 2010 wonen wij als gezin twee jaar in Jacksonville. (Florida)

Via dit blog willen wij vrienden,bekenden en andere geinteresseerde van onze belevenissen naar en in Jacksonville op de hoogte houden.

Wij vinden het leuk als volgers zich melden via Friend Connect of een berichtje achterlaten.

Marcel, Carla & Kevin

zondag 20 november 2011

Ditjes en roze datjes

Ook al is dit het tweede jaar dat we de aanloop naar kerst hier meemaken het blijft vreemd. Eind november en vandaag weer gewoon 25 graden en heerlijk strand weer. De kerstboom in St. Johns Towncenter waar we afgelopen zaterdag even waren is ook al weer ontstoken en hier en daar zie je zelfs al verse kerstbomen voor de verkoop verschijnen terwijl Thanksgiving nog moet beginnen.
Het is momenteel een beetje te stil naar mijn zin, in dit soort periode's mis ik echt het feit dat je niet zomaar even iemand op kan bellen om iets af te spreken, langs kan gaan of ergens zomaar binnen kan lopen.
Dinsdag ben ik weer met de dames van Engelse les gaan lunchen, dit proberen we er zo twee keer per maand in te houden. Dit keer was Istanbul aan de beurt een restaurant wat naast de Publix zit waar ik meestal de boodschappen doe. Qua inrichting niet echt gezellig maar het eten was zoals een van de dames ook wist uitstekend. Een compleet drie gangen lunchmenu voor $9,99.
Al deze vrouwen zijn van Aziatische afkomst en hebben een hekel aan zon en buiten zijn want ja dan verkleur je. Ik krijg dan ook niemand zo ver om op een doordeweekse dag een flinke wandeling te gaan maken
Marcel is donderdagavond met zijn Canadese collega's op stap geweest. Na een vierdaagse werkweek in Jax plakten zij er nog twee strand dagen in Jax Beach aan vast en daarbij hoorde een ritje in een cabrio en achter op een motor.
De Thunderbird is vrijdag weer terug gebracht naar de dealer. Nog steeds werd er een vreemd geluid waargenomen en voorlopig hebben ze het euvel, wat de monteur die samen met Marcel een ritje is gaan maken gelukkig ook heeft waargenomen, nog niet weten te verhelpen.
Harley 1 staat sinds vorige week ook weer bij de dealer. Tijdens de beurt was een reep leer rechtgetrokken en hierbij is door de monteur een flink stuk lak aan de onderzijde van de tank afgebroken. Tijdens het poetsen ontdekte Marcel het en ik kan jullie vertellen dat hij niet blij was.
Het deed ons weer terug denken aan het gat in het dak van de caravan veroorzaakt door een monteur die een dakluik verving en dit gat vervolgens dicht kitte zonder het aan zijn baas te melden.
Afgesproken met de dealer is dat de motor vorige week zondag gebracht zou worden zodat er direct maandag aan begonnen kon worden, de tank zou verwijderd worden en naar de spuiter gaan. Op de vraag: hoe lang gaat dit duren werd een weekje geantwoord dus gingen wij er vanuit dat hij zaterdagmorgen weer klaar zou staan. Toen Marcel eind van de week "blond" ging informeren werd hij gewezen op de auto van de spuiter, hij werd net ingeladen er was iets tussen gekomen. Telefoon zal wel kapot zijn geweest of voor dit soort gebeurtenissen is nog geen standaard bandje beschikbaar wat automatisch kan bellen om daarna het riedeltje af te draaien.
Voorlopig staan twee van zijn vervoermiddelen dus even buiten spel en is het maar wat prettig dat zolang hij geen mensen op kantoor hoeft te spreken hij net zo makkelijk thuis kan werken.

Afgelopen week flinke ophef over de bestedingen van Pink Ribbon in Nederland nadat Dees tijdens een uitzending van Nieuwsuur het roze geweld en de "niet bestedingen van PR" nu publiekelijk ter sprake bracht. Aanleiding was het tonen van de film Pink Ribbon Inc die onlangs in Toronto e nu in Amsterdam in premiere ging en het doornemen van de jaarcijfers van de organisatie. Karin Spaink rekende de volgende dag alles nog eens door en schreef een blog over haar bevindingen.
De uitzending bereikte zelfs de internationale site van Pink Ribbon. Alle reacties hebben geresulteerd in heel veel reacties en een petitie op internet waarna Dees door Pink Ribbon uitgenodigd is om met hen in dialoog te gaan.
De film lijkt in Canada geruisloos in premiere te zijn gegaan. In de VS kan ik zelfs op het internet helemaal niets terugvinden enkel een copy van het boek Pink Ribbon Inc waarop de film gebaseerd is.
Waarschijnlijk moet er hier nog een Dees opstaan. Mocht je dus nog wat energie over hebben Dees, je kan internationaal ook nog aan de slag.
Zondagmorgen vroeg zwom er weer een otter paar in de pont, zo schattig. 
Kevin moest zondagmiddag voor overleg naar school en Marcel zat prima met zijn spelletje Wordfeud.
Ik ben eerst achter nieuwe wol aangegaan, ik heb me nl voorgenomen nu de sjaal klaar is om kerstballen naar voorbeeld van Arne en Carlos te gaan breien. In een nieuwsgroep vond ik de NL beschrijiving, nu nog geschikte wol. Bij Jo-Ann lukte het niet. Dinsdag rij ik naar een echte wolzaak die volgens de website geschikte wol zou moeten hebben.

Geen zin om naar huis te gaan, prachtig weer om de pier op Jax Beach eens op te gaan.
De pier is voor $1 te bezoeken, voor $9 kan je een hengel huren zodat je op zee kan vissen.

Samen vissen is veel gezelliger
Aan beide zijde van de pier werd er volop gesurfd. Een enkeling begeeft zich op een paddle board


Car

2 opmerkingen:

  1. Wat een prachtige foto's van het strand, vooral die vogel is helemaal mooi!!
    Tja, dat is wel jammer dat je daar niet zomaar op de koffie kunt bij iemand, dat is een gemis af en toe. Geniet verder van alle moois dat Florida te bieden heeft!!

    Groetjes van Aggie

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Nog een paar weken zus, en dan heb je weer twee weken aanloop genoeg! Totdat je blij bent als we weer weg zijn, haha. Maak je borst maar nat! Ga anders vast aan de slag met je fotoboeken over Florida, heb je dat maar vast af als je weer in Nederland bent

    BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je langs komt op ons blog en de reactie's leest.
Nog leuker dat je zelf ook een reactie achterlaat !