Vanaf de zomer 2010 wonen wij als gezin twee jaar in Jacksonville. (Florida)

Via dit blog willen wij vrienden,bekenden en andere geinteresseerde van onze belevenissen naar en in Jacksonville op de hoogte houden.

Wij vinden het leuk als volgers zich melden via Friend Connect of een berichtje achterlaten.

Marcel, Carla & Kevin

zondag 6 november 2011

Regels

Vrijdagmiddag is er in de Apple store in St. Johns een workshop over het omgaan met de Ipad. Ik dacht het apparaat nu zo onderhand wel door te hebben maar leer er toch een paar nieuwe handigheidjes bij. Ook in de Nederlandse stores blijkt deze gratis workshop gegeven te worden.
Er hebben zich 8 mensen aangemeld. Als mijn buurman ziet welke taal ik op de Ipad heb ingesteld vertelt hij me ook Nederlander te zijn en al 20 jaar als kinderfysiotherapeut in Jax werkzaam te zijn. Hoe toevallig om zo weer een landgenoot tegen te komen in deze immense stad.
De jichtaanval die Marcel zijn voet plaagt blijkt hardnekkiger dan eerder gedacht en met een weekje Cincinnati in zicht  en het feit dat het dan wel prettig is om weer een normale schoen aan te kunnen moest er vrijdag overgegaan worden tot actie. De pillen vanuit Nederlands waren bijna op. Vroeg in de ochtend maakte M. via het internet een afspraak met de dokter, economisch met wachttijd omgaan stond er op de folder. Toen hij echter om twaalf uur nog niets gehoord had bleek na een telefoontje dat de aanvraag helemaal niet door was gekomen.
Dan toch maar zonder afspraak in de wachtrij in de wachtkamer.
Zo meewerkend als de Italiaanse arts vorig jaar was, zo tegenwerkend was ze nu. Via de assistente werd er medegedeeld dat ze eerst een nieronderzoek en wat andere controle's wilde laten uitvoeren. Dit kon echter niet direct. Hierover met de dokter in discussie gaan kon, moest hij nog wel even drie kwartier wachten en $ 90 neerleggen. Op naar huis dus maar weer om te kijken welke doktersposten er nog meer in de omgeving waren.
Bij de doctersexpress werkte ze wel mee. Hier een zeer behulpzame dokter die vertelde dat het patent van de pillen is afgelopen, de pillen worden niet meer geleverd, een ander medicijn is er voor in de plaats gekomen, $10 per pil. Maar ze gingen wel even bellen of een apotheek nog wat oude voorraad  had.
Of hij wel wist van het bestaan van de Florida Discount Drug Card, als resident in Florida kan deze kaart voordeel opleveren bij de apotheek.
Na wat telefoontjes kreeg hij te horen dat er twee apotheken in de omgeving nog voorraad hadden, een had er zelfs nog een kortingsvoucher van $ 30 dollar en de ander een van $ 75 beschikbaar.
Aan mij nu de eer om aan de NL ziektekostenverzekering uit te leggen dat op een bedrag van $ 175 aan medicijnen een korting van ruim $ 90 is verkregen. Lang leve de gezondheidzorg in de VS !
Zaterdag, een windwaarschuwing, flink bewolkt en 15 graden. We besluiten niet in dit weer op de motor naar de poetsinstructie bij de Harley dealer te gaan dus word de auto gepakt. Instructie was zinvol met een fles zijn heel snel alle onderdelen van motor, auto, aluminium afzuigkap en zelfs de lederen stoelen in huis te behandelen.
Aansluitend rijden we naar de Naval Air basis waar zowel op zaterdag als zondag de Air show word gehouden.
Bij entree van het terrein word mijn tas uitgebreid gecontroleerd. Of ik pepperspray bij me heb ? Uhhh. Nee hoort dat in een damestas ? Heel veel mensen hebben stoeltjes bij zich om de show te bekijken en proberen zich warm te houden onder dekens. Wij lopen wat over het terrein, bekijken wat toestellen die staan opgesteld en richten onze blik naar boven waar in de bewolkte hemel verschillende vliegtuigen hun stunts laten zien. We hebben het zo koud dat we besluiten niet op de show van de Blue Angels te wachten. We hopen dat het zondag minder koud en bewolkt zal zijn maar dat blijkt de volgende dag niet zo te zijn. Het zij zo.
Zondag doe ik met Kevin wat boodschappen. Bij een benzinepomp wil hij sigaretten kopen waarvoor hij zich zoals gebruikelijk moet legitimeren. Hier blijkt als zijn rijbewijs door de kassa word gehaald dat deze verlopen is. De tweede datum vermeld op het rijbewijs blijkt niet de verlengdatum te zijn, dit blijkt 15 oktober te zijn de datum waarop zijn permit vorig jaar is afgegeven. Hij blijkt dus al bijna een maand zonder rijbewijs (en dus ook onverzekerd rond te rijden). Poeh, wat een geluk dat er niets gebeurd is ! Maandag morgen eerste werk naar de DMV.
De sigaretten krijgt hij niet mee. Ik was in de auto blijven wachten en ga vervolgens met mijn rijbewijs (en Kevin) naar binnen om alsnog de sigaretten te kopen. Ook ik mag ze echter niet kopen. De medewerkers weten nu dat deze sigaretten niet voor mij bestemd zijn maar voor iemand aan wie de verkoop net geweigerd is.
Het spijt ons mevrouw dit is de wet in Florida, als we ze nu toch aan u verkopen kunnen wij onze baan verliezen. We lachen er maar weer om en gaan naar de overkant van de straat naar de volgende benzine pomp. Dit keer ga ik alleen naar binnen en koop zonder problemen alsnog het pakje.

Car

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Leuk dat je langs komt op ons blog en de reactie's leest.
Nog leuker dat je zelf ook een reactie achterlaat !