Vanaf de zomer 2010 wonen wij als gezin twee jaar in Jacksonville. (Florida)

Via dit blog willen wij vrienden,bekenden en andere geinteresseerde van onze belevenissen naar en in Jacksonville op de hoogte houden.

Wij vinden het leuk als volgers zich melden via Friend Connect of een berichtje achterlaten.

Marcel, Carla & Kevin

woensdag 23 november 2011

Onderweg naar New Orleans (NOLA)

Kevin blijkt deze woensdag buiten het rooster om vrij te zijn. Het is traditioneel een reisdag om met Thanksgiving bij familie en vrienden te kunnen zijn dus vond de leraar het niet nodig om te komen.
Zodra Marcel ook merkt dat er niet meer gereageerd wordt op zijn emails stappen we in de auto, vanavond in het hotel is er tenslotte ook internet. Op weg naar NOLA. 
Totaal is het 9uur rijden (561 miles) vanaf ons huis, we hebben besloten om dit met een overnachting te doen. 
Om te voorkomen dat we naast een kamer met twee dubbele bedden vissen of in een rookhok terecht komen op deze drukke dag heb ik gisteravond het Hampton Inn en Suites in Navarre geboekt. Even van de weg af maar daardoor niet afhankelijk van fastfoodketens. 
De weg tot Tallahassee (us 10) is een lange saaie rechte weg, kan niet verkeerd alsmaar rechtdoor. Na Tallahassee wordt het iets heuvelachtiger en afwisselender.
Door onze Westerse ogen is het redelijk rustig op de weg. Knooppunten zijn er niet dus doorkachelen maar.
Tijdens de rit passeren we een tijdzone, mooi een uurtje eerder en zo staan we al om 7 uur plaatselijke tijd voor het hotel wat geen slechte keuze blijkt te zijn. 
Spullen naar boven, een blik op yelp, bij de balie vragen we nog even wat een leuk restaurant is.
En zo belanden we bij Johnny Hustons een restaurant waar elke tv zender in de gaten te houden is, typische Amerikaanse barkrukken staan en een auto uit de muur komt.
Het onthouden waard is de cilantro-lime chicken platter welke Marcel bestelt, volgens hem heeft hij in tijden niet zoveel lekkere smaken bij elkaar geproeft.
Ik maak de fout om oesters te bestellen die later gefrituurd blijken te zijn. Omdat er ook hush puppies en patat bij zit is het iets te veel frituur naar mijn zin. De smaak was prima maar na een half bord kreeg ik echt geen hap meer door mijn keel. Heel vaak wordt vis hier gefrituurd en wederom ben ik erin getrapt.
Morgen eens kijken hoe de omgeving er hier uitziet en de laatste 260 miles afleggen.

Car

3 opmerkingen:

 1. Ik reageer niet altijd maar lees wel altijd gezellig mee met je verhalen. Wat ontzettend leuk om zo een poos het echte Amerikaaanse leven mee te maken met alle ups and downs. Jullie hebben al aardig wat meegemaakt de laatste maanden.
  Leuk zo'n uitstapje naar New Orleans, waren jullie daar al vaker geweest?
  Wij waren aangenaam verrrast door deze stad en vonden het er heel gezellig.
  Veel plezier,
  groetjes
  Anita

  BeantwoordenVerwijderen
 2. En en en.... Hoe hebben jullie New Orleans ervaren?

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hush puppies op je bordje???
  Ben benieuwd naar alle foto´s die je weer gemaakt zult hebben.
  Groet Margreet

  BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je langs komt op ons blog en de reactie's leest.
Nog leuker dat je zelf ook een reactie achterlaat !