Vanaf de zomer 2010 wonen wij als gezin twee jaar in Jacksonville. (Florida)

Via dit blog willen wij vrienden,bekenden en andere geinteresseerde van onze belevenissen naar en in Jacksonville op de hoogte houden.

Wij vinden het leuk als volgers zich melden via Friend Connect of een berichtje achterlaten.

Marcel, Carla & Kevin

zaterdag 26 november 2011

Via om ommetje Gulf kust naar huis

Zaterdagmorgen is het in tegenstelling tot de voorafgaande dagen flink bewolkt.
Na twee dagen lopen willen mijn heupen niet meer zo goed meewerken, elke stap doet me zeer. Toch lopen we naar Riverwalk Marketplace aan het eind van Canalstreet. Bij de hier gevestigde dependance van Cafe du Monde eten we buiten met uitzicht op de Mississippi nogmaals beignets, ditmaal als ontbijt Als om 10 uur de winkels opengaan bekijken we het winkelcentrum. Erg goedkoop winkelen, onze portemonnee blijft weer zoals meestal hier in de VS als ik kleding zie, dicht :)

De lucht wordt steeds dreigender en eigenlijk heb ik het lopen ook wel gehad. Bij het hotel waar het ondertussen erg druk is met alle Southern fans die voor de wedstijd van vanavond komen checken we uit en  halen de auto.
Bij de Harley Dealer scoren we nog een NOLA t-shirt en een leuke deal op motorschoenen en hierna rijden we nogmaals naar de wijk Ninth Ward, we willen graag nog wat foto's maken en nog eens rustig kijken.
Vooral de ware leefomstandigheden van de normale mensen in New Orleans hebben grote indruk op ons gemaakt. 6 jaar na Katrina zijn er nog zoveel huizen onbewoonbaar, het duurt nog jaren eer dat de stad opnieuw is opgebouwd. Verschillende wijken zitten nog zonder supermarkt en benzinestation.
We hadden ons een romantischer beeld van het French quarter voorgesteld, Bourbon street is inderdaad vooral s'avonds een erg gezellige straat met volop leven en de bijbehorende uitgaansgeur.

We verlaten rond een uur of twee de stad, op naar Jax met het voornemen om onderweg een hotel te zoeken.  Bij Gulfport besluiten we een stuk scenic route US 90 te volgen tot Biloxi. Een aantal kilometers zitten we met dichtgeknepen billen, de benzinemeter laat een extra alarmeringslampje zien. Gelukkig word het geen duwen.
Het is gaan regenen maar toch krijgen we een goed beeld van de Gulf kust. De huizen die er staan zijn enorme grote prachtige statige nieuwe huizen. Hier en daar zie je nog een fundering maar niet zoals in NOLA de resten van huizen die nog moeten worden afgebroken.
Vanaf Biloxi nemen we de snelweg en besluiten de ruim 900 kilometer naar huis maar in een stuk door te rijden. Om een uur zijn we thuis, lekker naar ons eigen bed.
Een eervolle vermelding voor Kevin die minstens de helft van de route aan het stuur heeft gezeten is zeker op zijn plaats.

De komende dagen gaan we nog wat nagenieten. De film die in NOLA in het Imax te zien is Hurricane on the Bayou ligt klaar evenals de documentaire Walking to New Orleans

Car

p.s. Margreet, dit zijn hush puppies
Aan de rechterzijde is een nieuwe optie te vinden, na het vermelden van je emailadres krijg je een nieuw blog automatisch toegestuurd.

1 opmerking:

  1. Zo, ik ben weer bij gelezen! Leuk! Mooie foto's... En handig dat je je kan inschrijven om nieuwe berichten gelijk te kunnen lezen. Heb ik natuurlijk gelijk gedaan! Bye bye dinnetje!

    BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je langs komt op ons blog en de reactie's leest.
Nog leuker dat je zelf ook een reactie achterlaat !