Vanaf de zomer 2010 wonen wij als gezin twee jaar in Jacksonville. (Florida)

Via dit blog willen wij vrienden,bekenden en andere geinteresseerde van onze belevenissen naar en in Jacksonville op de hoogte houden.

Wij vinden het leuk als volgers zich melden via Friend Connect of een berichtje achterlaten.

Marcel, Carla & Kevin

zondag 30 oktober 2011

Garantie

Nu de stilte afgelopen week weer is teruggekeerd kon ik geen excuus meer bedenken om een kapper op te zoeken. Yelp werd er weer eens bij gepakt en dit keer besloot ik toch maar eens een zaak te gaan proberen die gelegen is in het hippe wijkje Riverside. Ik heb geen spijt van de 28 kilometer enkele reis want voor het eerst ging ik sinds we hier zijn na een bezoek aan de kapper naar huis met het gevoel: hier kunnen ze knippen en bij deze zaak kom ik nog wel eens terug.  Door de antihormoonmedicatie word een plek op mijn voorhoofd de laatste maanden steeds dunner maar door een goede knipbeurt is het nu gelukkig niet meer zichtbaar.
Afgelopen week is op veel plaatsen in de VS de kou ingevallen met zelfs sneeuwstormen tot gevolg. Ook wij  moesten het opeens doen met temperaturen rond de 20 graden. Het zal vreemd klinken maar dat is na maanden lange hitte best even wennen.
Opvallend was het dat we misschien wel hierdoor dagelijks verschillende soorten vogels in en rond de pont zagen.
Vrijdagmorgen stond er wel een heel vreemde vogel voor onze achterdeur, het bleek een wood stork of wood ibis (kaalkopooievaar) te zijn. Hij was absoluut niet bang en bleef, nadat hij tezamen met de lamme eend die niet meer voor onze deur is weg te slaan brood had gekregen, een hele tijd wachten of er nog wat te halen was. Gelukkig leek hij niet van plan om met zijn flinke snavel het gaas te doorbreken.

De voorbumper van de Jeep veranderde de laatste maanden in snel tempo van zwart naar grijs/blauw. Net voor het aflopen van het eerste garantie jaar heb ik een paar foto's naar de dealer gestuurd met de vraag wat hij hier aan ging doen. In eerste instantie meldde persoon nr 1, die niets te zeggen heeft, dat we maar langs moest komen zodat hij kon laten zien met welk goedje de bumper behandeld kon worden zodat hij weer zwart werd. Dit moest echter wel regelmatig herhaald worden. We hebben hem verteld dat dit met een auto van een jaar oud niet acceptabel is waarna hij zijn baas in zou schakelen. Twee weken lang bleef het stil rond de baas waarop we hem zelf maar benaderd hebben. De man vroeg of we langs wilde komen met de auto.
Zaterdagmorgen werd eerst de motor voor de eerste 1000 miles beurt bij de dealer afgeleverd en daarna reden we door naar persoon nr 2. We waren voorbereid op een stevige discussie maar tot onze verbazing zei hij bij het aanschouwen van de verkleurde onderdelen direct "rij maar naar de garage, de onderdelen zullen we bestellen en komende week vervangen". Super !

Vandaag is het nog precies een jaar wachten voor onze zilveren bruiloft zich aandient. M. is al vroeg op de ochtend verschillende winkels afgegaan om mij te kunnen verrassen met bloemen. Fresia's waren niet te vinden en zo kwam hij thuis met 24 rode rozen die hier ongeveer de waarde vertegenwoordigen van een volle tank benzine. Hij was echter vergeten dat die in een grote vaas moeten want ja die heeft tenslotte iedereen in huis.
En zo werden niet wij maar de bloemen gescheiden.

Nog even over garantie gesproken:
De zomerplanten waren rijp voor de vuilnisbak en vonden die. De Lowe's werd bezocht voor wat nieuwe fleurigheid voor en achter het huis.
Toen we o.a. met een hibiscus voor de kassa stonden werd gevraagd om ons telefoonnummer. Bij de Lowe's blijk je 1 jaar garantie op dit soorten planten te hebben, mocht hij om welke reden dood gaan en geen bon meer hebben dan kan de plant zonder discussie onder vermelding van het  telefoonnummer terug gebracht worden.
Misschien een ideetje voor eind juli. (voor intimidi: dan is echt echt een gratis plant)

Dan nog een verzoekje aan RTL 4. Na het updaten van de Ipad naar ios 5 werkt de app niet meer als hij aangesloten word op de televisie. Heel veel RTL programma's zijn ivm de rechten niet via RTL gemist te zien maar wel via de app. Graag oplossen op korte termijn, we missen Ushi en ik hou van Holland.
Mocht iemand buiten illegaal downloaden nog andere opties weten dan houden wij ons aanbevolen.

Morgen Halloween, de buurjongen is vanmiddag al voorzichtig komen informeren of we wel snoep in huis gehaald hebben.

Car

3 opmerkingen:

 1. Jeetje, wat een grote vogel zeg! Sta je ook even raar te kijken als die ineens in je tuin staat! Nog gefeliciteerd met jullie zilveren bruiloft!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. En...hadden jullie genoeg snoep in huis??
  Tjee wat een vogel in jullie tuin, die is echt groot.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Das pas een ooie vaar zeg!

  Nog van harte!

  BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je langs komt op ons blog en de reactie's leest.
Nog leuker dat je zelf ook een reactie achterlaat !