Vanaf de zomer 2010 wonen wij als gezin twee jaar in Jacksonville. (Florida)

Via dit blog willen wij vrienden,bekenden en andere geinteresseerde van onze belevenissen naar en in Jacksonville op de hoogte houden.

Wij vinden het leuk als volgers zich melden via Friend Connect of een berichtje achterlaten.

Marcel, Carla & Kevin

donderdag 24 november 2011

Thanksgiving in NOLA

De TomTom is niet in te stellen op mooie binnenwegen en als je even niet oplet brengt hij je weer via de snelste weg naar je eindbestemming, met als voorkeur snelwegen. Deze ochtend zitten we voordat we het weten via de tolbrug (281) weer op de US10. Ach eigenlijk ook niet zo erg onze eindbestemming wacht tenslotte op ons.
Om half twee rijden we de stad binnen waar we inchecken in het Intercontinental New Orleans wat ik voor een leuk prijsje via hotwire heb weten te boeken.
Voor de valetparking bij het hotel ($45 per dag) bedanken we, de auto gaat voor $40 twee dagen uit logeren in de naastgelegen parkeergarage. Hierna lopen we The French Quarter in en wandelen door straten als Bourbon street, Royal street en Jackson Square. Het is duidelijk Thanksgiving, de meeste winkels zijn gesloten en het is matig rustig op straat.
 Jackson Square

Cafe du Monde is volgens de reisgidsen een van de plekken waar je geweest moet zijn in NOLA, dit zou DE plek moeten zijn om vanaf het terras mensen te bekijken. Inderdaad de beignets zijn over heerlijk maar het terras is niet het gezellige terras wat ik er in mijn hoofd van had gemaakt. Het is teveel in een hoek gedrukt en te groot om naar langslopende de mensen te kijken.
Als we teruglopen naar Canal street wacht ons daar een verrassing. Zaterdagavond wordt de American Football Bayou Classic gespeelt tussen twee Universiteitsteams, hierdoor zal de stad vollopen met fans. Nu komt als opwarming de Bayou Classic Thanksgiving Parade langs. Met een zak vol opgevangen kettingen keren we hotelwaards.
We hebben een tafel gereserveerd bij Luke, een gezellig restaurant wat tegenover het hotel gevestigd blijkt te zijn. Het eten is wat we gehoopt hadden. Ik krijg iets anders op mijn bord dan wat ik besteld heb. Marcel stuurt zijn Flammenkuche die koud is terug. Tja en dat is het nadeel van een open keuken, we zien dat hij nog even extra de oven ingaat waarna hij te door gebakken is en dus terug mag naar de keuken. Voor Marcel is de lol omdat wij al grotendeels ons bord hebben leeggegeten eraf. Gelukkig is het geen probleem om op zijn reserves te teren.

Car

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Leuk dat je langs komt op ons blog en de reactie's leest.
Nog leuker dat je zelf ook een reactie achterlaat !