Vanaf de zomer 2010 wonen wij als gezin twee jaar in Jacksonville. (Florida)

Via dit blog willen wij vrienden,bekenden en andere geinteresseerde van onze belevenissen naar en in Jacksonville op de hoogte houden.

Wij vinden het leuk als volgers zich melden via Friend Connect of een berichtje achterlaten.

Marcel, Carla & Kevin

woensdag 11 april 2012

Zwemmen met Manatees in Crystal River

Een van de uitjes die al een tijdje op mijn wish lijst stonden was zwemmen met Manatees. Zus lief had het in december al ervaren, op dat moment vonden wij het met het oog op het is later ook nog mogelijk, iets te koud. Ien bleek niet bang te zijn van deze vredelievende dieren dus zondagmorgen was het dan zover.... op naar Crystal River.
We rijden via binnenwegen naar noordelijk Ocala waar we een glimp op hopen te vangen van het huis van John Travolta. Verder dan het entree hek van de percelen waar de huizen met aangrenzende landingsbanen liggen komen we niet.
Om vier uur checken we in bij Bella Oasis, een motel wat ik via Hotwire had geboekt/gewonnen met de gedachte om ergens anders terecht te komen. Gelukkig wisten we door onze ervaring van vorig jaar dat ook dit hotel geen slechte keuze is.  Grappig, precies dezelfde kamer als vorig jaar werd ons toebedeeld.
Na een tijdje langs het zwembad van het zonnetje genoten te hebben gaan we 's avonds we bij Neon Leon's eten, het restaurant van de voormalige gitarist van de band uit Jacksonville Lynyrd Skynyrd, echt een aanrader als je hier in de omgeving bent. Bij terugkomst in het hotel zitten we tot laat voor de deur van het motel te beppen.
Maandagmorgen gaat om kwart voor zes de wekker, om half acht moeten we paraat staan bij de haven van Crystal River. Op het moment van wakker worden is het even doorzetten maar als de zon eenmaal aan het doorkomen is en we in het haventje van Crystal River klaar staan in onze wetsuits is het vroege opstaan vergeten. Marcel kan zich niet voorstellen dat het leuk is om met de grote logge manatees te zwemmen en gaat terug naar het hotel om nog wat te werken.
In de VS wordt tweede Paasdag niet gevierd en is het een normale schooldag. Kevin wiens resultaten totnu toe weer erg goed zijn spijbelt voor het goede doel een dagje van school.

De organisatie Snorkel with Manatees waarbij we de tour hebben geboekt (met dank aan Groupon) vaart met kleine boten, wij gaan vandaag op pad met een groep van zes en een ervaren kapitein.
In de wintermaanden overwinteren in dit gebied ruim 600 Manatees die zich volgens de kapitein i.v.m. het warme water voornamelijk ophouden in de 3 Sisters Spring. In deze tijd van het jaar zijn er nog een dertig tal achtergebleven die niet meer weg zullen trekken.
We hebben geluk en vinden al snel een groepje spelende manatees in open water waar het door het omwoelen van de bodem niet echt helder is.
Eenmaal in het water komen de Manatees naar ons toe en spelen en zwemmen de gehele anderhalf uur dat we in het water liggen om ons heen. Soms voel je ze onder je, dan weer komen ze met hun koppie naar je toe om even gedag te zeggen en geaaid te worden.
Het was echt een heel natuurlijke ervaring om niet snel te vergeten en absoluut de ruim 600 km durende rit naar de golf van Mexico waard.
Speciaal voor mijn tante die niet wist wat een manatee is , ook ik wist twee jaar geleden niet van het bestaan af.

Om half twaalf gaan we terug naar het hotel, nemen nog even een douche om vervolgens bij de Applebee's te gaan lunchen. Daarna is het tijd om via de binnenwegen weer op naar huis te gaan.

Dinsdag is het alweer de laatste volle dag dat Ien in Florida is. Na uitgeslapen te hebben beppen we de gehele morgen in de porch om vervolgens in de middag nog een strandwandeling op Atlantic Beach te maken.
Bij Lillie's drinken we ijskoffie en genieten van een lekkere salade met cranberry's die ik de volgende dag thuis nog een keer zal proberen te imiteren.
's Avonds trakteert Ien op een etentje bij Poeh's tavern, al vaker genoemd, altijd een goede keuze.

Aan een bijzonder logeerpartij komt woensdagmiddag een eind. Het meeste is hier beschreven, onze kanotocht en mijn verjaarsetentje zijn er even bij ingeschoten maar zitten wel in ons hoofd. In de loop van de middag maak ik het ritje naar het vliegveld. Wie had dat een jaar of 12 geleden kunnen bedenken toen ik samen met Moon op tennisles ging. We vonden het bijzonder dat je er was Ien en ik denk dat we samen weer hele mooie herinneringen hebben gemaakt. Volgend voorjaar ben ik weer present als de tennis vrijdagen beginnen.

Ik ga weer een drietal weken "gewoon doen" totdat het volgende bezoek zich aan zal dienen.

Car

2 opmerkingen:

  1. Waanzinnig dat zwemmen met die manatees, lijkt me een prachtige ervaring.
    Veel plezier met het "gewoon doen", en uitkijken naar je volgende bezoekers.
    Grtz.Yvonne

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Jammer dat de logeerpartij er weer op zit, jullie hebben echt leuke dingen beleefd. Eventjes bijkomen tot het volgende bezoek, gezellig.

    BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je langs komt op ons blog en de reactie's leest.
Nog leuker dat je zelf ook een reactie achterlaat !