Vanaf de zomer 2010 wonen wij als gezin twee jaar in Jacksonville. (Florida)

Via dit blog willen wij vrienden,bekenden en andere geinteresseerde van onze belevenissen naar en in Jacksonville op de hoogte houden.

Wij vinden het leuk als volgers zich melden via Friend Connect of een berichtje achterlaten.

Marcel, Carla & Kevin

zaterdag 21 april 2012

Het is weer weekend

Donderdag weer eens een gezamenlijke lunch met mijn Aziatische vriendinnen aan welk groepje zich nu ook een Columbiaanse heeft toegevoegd. Elke keer weer erg leuk mede door de grote culturele verschillen en discussies die hierdoor ontstaan.
Een van de dames had vanuit Zuid-Korea Niboshi meegenomen, een kleine gedroogde sardine die in salades en met rijst gegeten wordt. Mij deden ze geen plezier met een zakje maar proeven wilde ik wel.
De Noord Koreaanse mislukte raket lancering was onderwerp van gesprek, iets wat wij hier helemaal niet mee hadden gekregen. Zelfs het Nederlandse nieuws schiet er de laatste weken regelmatig bij in.
M. had vandaag een thuiswerkdag. Vanmiddag ben ik met hem mee naar kantoor gereden zodat hij gedag kon zeggen tegen zijn Argentijnse collega's en om hen te verblijden met een Nederlands bedankje.
Eerder deze week stelde deze altijd goed gekleede collega's M. de vraag waarom hij hen niet ge├»nformeerd had dat er een pyamaparty op kantoor plaats zou vinden. M. had wat verbaasd staan te kijken en realiseerde zich toen dat het hem na 1 1/2 jaar al bijna niet meer opviel dat de meeste collega's er echt heel erg slecht, zeg maar bijna in pyama outfit, uitzien.
Over uitzien: Terwijl M. afscheid nam zat ik op een bankje in de zon de situatie voor het kantoor te bekijken. Net als in Nederland mag er niet binnen gerookt worden dus dat gebeurd ook hier voor de deur in de zon.Voor diezelfde deur stonden een aantal vrachtwagens van een cateringbedrijf. Om ook enige bijdrage te leveren aan het toch al overtollig aanwezige vet werd er deze middag voor het personeel in het groot hamburgers en worsten gebakken.
Je zou toch denken dat het de eerste verantwoordelijkheid is van een werkgever, meewerken aan de gezondheid van je personeel. Niet hier dus waar het zo gewoon is om met patat en pizza om 8.30 s morgens al in het bedrijfspand in de lift te staan.
Natuurlijk wilde de worstenbakker op de foto
Zullen deze tulpen echt nog verkocht worden ?
Om het weekend in te luiden vanavond heerlijk bij TacoLu op Beach Blvd gegeten, en dat hadden we eerder moeten doen. De valet parking zorgde ervoor dat de auto een plekje vond. Vooral de Bangin Shrimp taco's zijn werkelijk voortreffelijk. Kan me niet heugen dat ik zulke smaakvolle taco's heb gegeten, een ware smaaksensatie. Ook de heren waren super enthousiast dus komende vakantiegangers: bereid jullie al maar vast voor hier zien ze ons de komende weken nog wel eens terug.
Ik spreek over gangers in meervoud want deze week hebben onze lieve vrienden maar o zo notaire twijfelaars dan toch ook op de boekingsknop gedrukt. Aansluitend aan M&R komen M&R ruim twee weken deze kant op. Van 6 mei t/m 11 juni zal de logeerkamer bezet zijn waarna hij zoals het er nu naar uitziet ontmanteld kan worden.
Bij toeval vond ik vanavond deze nieuwe Centraal Beheer commercial met in de hoofdrol een Thunderbird.
Bij de Nederlanders waarschijnlijk bekend, wij zien hier echter geen NL reclame en vonden het erg leuk dat we tegen hem opliepen.

Veel ophef heeft hier de laatste maanden plaatsgevonden over een blanke buurtwacht die in Stanford, Florida een zwarte tiener doodschoot. Vandaag is hij vrijgekomen omdat hij zijn excuus heeft aangeboden.
In Florida mogen bewoners anderen doden uit zelfverdediging. Het vreemde is dat we ons mede hierdoor hier een stuk veiliger voelen dan in Nederland. Iemand zal zich veel eerder bedenken om zonder toestemming een huis te betreden want de meeste bewoners hebben een vuurwapen voor het grijpen liggen.

Morgen stond er een huizentoer door het oude gedeelte van Jacksonville op de motor gepland, de voorspelde regen dit weekend gaat waarschijnlijk roet in het eten gooien maar vanaf maandag is de voorspelling weer niets anders dan zon.

Car

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Leuk dat je langs komt op ons blog en de reactie's leest.
Nog leuker dat je zelf ook een reactie achterlaat !