Vanaf de zomer 2010 wonen wij als gezin twee jaar in Jacksonville. (Florida)

Via dit blog willen wij vrienden,bekenden en andere geinteresseerde van onze belevenissen naar en in Jacksonville op de hoogte houden.

Wij vinden het leuk als volgers zich melden via Friend Connect of een berichtje achterlaten.

Marcel, Carla & Kevin

zondag 1 april 2012

Zondagmorgen, ochtend zonnetje vergezeld door diverse vogelgeluiden. Het lijkt wel een volière hier, hoognodig even bijpraten.
Woensdag de eerste dag van Ien haar vakantie hebben we het lekker rustig aangedaan. Voordat je het weet is na een bezoek aan de in vergelijking tot de AH immense Publix de middag alweer voorbij.
Thuis snel een lekkere verse afbakpizza, die vers bij de Pappa Murphys voor je gemaakt wordt, in de oven zodat we 's avonds op tijd waren voor het Nederlandse bezoek.
Enige weken geleden zijn we door een Nederlanders die onlangs hier in de omgeving zijn neergestreken benaderd en zij kwamen kennismaken. Het werd een gezellige avond. Diegene die de volgende dag weer normaal aan het werk mochten zullen s morgens even spijt hebben gehad van het late tijdstip.
Donderdag ben ik met Ien naar Atlantic Beach gereden waar we na even zoeken een plekje voor de auto vonden. Een lekkere strandwandeling volgde van Atlantic naar Jax Beach, af en toe met onze voeten in het water wandelend langs de vloedlijn waarbij de monden niet stil stonden.
In Jax beach strijken we neer op een terras waar de clam chowder geproefd wordt.
Via een surf shop waar ik een nieuwe lange zomerjurk scoor duiken we het strand weer op en lopen de bij a 5.5 km naar Atlantic Beach weer terug. Onze lijven zijn weer voorzien van een zonnig kleurtje.
Kevin zijn les blijkt vrijdag bij aankomst op school uit te vallen dus spreken we met hem af om hem in St. Johns Towncenter te treffen. Gezellig mee shoppen. Na wat winkels bekeken te hebben scoren we bij Forever 21 wat gezellige zomerkleding. Bij de Bestbuy brengen we nog een boodschap voor Mandy terug en het drankwalhalla Totalwine wordt nog even bezocht maar dan is het echt tijd om naar huis te gaan.
Het avondmaal bestaat vanavond uit sushi helemaal door Kevin zelf gehaald.
De koplampen van de Thunderbird waren M. vanaf het begin al een doorn in het oog. Door de zon waren ze helemaal mat geworden en eigenlijk wilde hij dit wel voor de overtocht naar Nederland opgelost hebben.
De garage had verteld dat twee nieuwe koplampen $ 1100 van ons budget op zouden slokken maar buiten werd door de medewerker geadviseerd eens op het internet naar een cleaning bedrijf te zoeken.
En zo kwam vrijdagmiddag laat een bedrijfje voorrijden die op onze eigen oprit de koplampen voor $ 100 weer nieuw maakte. De vijf jaar garantie zullen we geen gebruik van maken.


Vrijdagavond wordt een avond om nog lang te herinneren. Vorig jaar had de buurman ons vertelt over een uitvoering van de Passion Play, een jaarlijkse uitvoering van het paasverhaal in de immense Baptist kerk in het centrum. Toen bleek de uitvoering voorbij te zijn voordat we er erg in hadden. Rede om bij hem nog eens na te vragen of ook dit jaar de uitvoering weer plaats zou vinden.
Naast de kerk bevindt zich tevens een immense parkeergarage, waar we door vrijwilligers werden opgewacht die ons de juiste richting wezen.
We waren er op voorbereid om als het saai of te zwaar zou zijn op te stappen om eerder naar huis te gaan maar ik heb echt bijna drie uur geboeid zitten kijken.
Wat een kwaliteit en wat een stemmen en volumineuze vrolijkheid. Het decor, de effecten, een echte baby en het lammetje en een zeer bloederige Jesus aan het kruis een enorme cast en duizenden mensen in de zaal.
Echt een belevenis die bijna niet onder woorden te brengen is en in ons rijtje herinneringen bijgeschreven wordt om vast tijdens andere paasdagen nog wel eens besproken te worden.
Op de terugweg stopte we nog even om te tanken en vond een komische conversatie plaats door een luik wat in die buurt vanwege de overvallen 's avond gebruikt wordt.
Zaterdag was het bewolkt en kwam het bij tijden met bakken tegelijk uit de hemel. De porch had met het kletterende water weer iets weg van een caravandak.
Marcel zijn rondje motorrijden viel in het water. In de loop van de middag ben ik met
Ien richting het centrum van Jax gereden. Gezien het weer konden we niet uitstappen bij de Landing maar toen we langs de River Site Market reden ging zowaar de zon weer schijnen. Goed idee om hier de drie kwartier nog door te brengen die ons restte voordat Mariet ons verwachtte.
Op deze zaterdagse markt heerst altijd zo'n lekker sfeertje, de alternatieve kraampjes, muziek onder de brug en zowaar ook nog een tweetal leuke gesprekken met mensen die ons aanspraken op ons accent.
Met een sateetje op schoot genoten we nog even van de muziek en toen moesten we echt rennen, Mariet zat op ons te wachten.
Bij haar werden we hartelijk ontvangen met koffie en zelf gebakken muffins. Martin haar man vind het maar niets dat Nederlandse koffiegeleutel en was gevlucht. De uit Nederland meegebrachte lekkernijen werden uitgepakt en ik kon Mariet blij maken met een jaargang Linda's waarna de monden niet stil stonden.
Ik vond het erg leuk om Ien kennis te laten maken met Mariet die na vier jaar het echte Jax leven geleid te hebben zoveel weet te vertellen over het echte leven hier met al zijn voors en tegens.
Om half zeven reden we weer richting huis waar de spagetti die door man en zoonlief gemaakt was al op ons stond te wachten. Onderweg had ik een engeltje op mijn schouder. Door de heftige regen was de oprit naar de snelweg spek glad en begon de auto te glijden. Twee handen aan het stuur en de juiste actie waren mijn redding.

Car

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Leuk dat je langs komt op ons blog en de reactie's leest.
Nog leuker dat je zelf ook een reactie achterlaat !