Vanaf de zomer 2010 wonen wij als gezin twee jaar in Jacksonville. (Florida)

Via dit blog willen wij vrienden,bekenden en andere geinteresseerde van onze belevenissen naar en in Jacksonville op de hoogte houden.

Wij vinden het leuk als volgers zich melden via Friend Connect of een berichtje achterlaten.

Marcel, Carla & Kevin

donderdag 5 april 2012

Savannah

Woensdagmorgen tijd voor een road trip. Tijdig uit bed en dan samen met Ien op naar Savannah. Een tripje wat ons waarschijnlijk nog lang bij zal blijven maar daarover later meer.
Bij het informatiecentrum Georgia stoppen we, halen info en een kaart. Op de parkeerplaats staan weer verschillende campers met over het algemeen niet de meest eenvoudige wagens als aanhanger.
Via de US 17 rijden we grotendeels binnendoor naar Savannah.
De leuke aanbieding die ik al een paar dagen voorbij had zien komen op Hotwire was op het moment dat ik eindelijk toe dacht te gaan slaan uitverkocht. We hadden dus maar besloten om een van de hotels uit het voucher boekje te pakken, het stikt tenslotte van de hotels in deze omgeving. En zo belandde we bij het La Quinta Inn, volgens de advertentie 6 minuten van het historisch centrum, waarschijnlijk gemeten met een vliegtuig.
De volslanke receptioniste, die in haar superkorte haar ook nog een diadeem had weten te plaatsen, had alle tijd en bekeek onze voucher of het de eerste was die ze zag. Na ons koffertje op de kamer geplaatst te hebben reden we naar het historisch centrum waar we op de gok bij Goose Feathers een heerlijk broodje eten. Dit blijkt een goede keuze. Ik ben het onderhand al gewend maar Ien kan zich nog verbazen over het feit dat een ontbijt/lunch tent om drie uur 's middags hier zijn deuren sluit.
Op de hoek bij Ellis Square treffen we de koetsier die ons later drie kwartier rond zal rijden. Hij hoopt echter nog meer klanten te werven dus we mogen wachten tot het afgesproken tijdstip van vier uur.


We wandelen over de gezellige City Market en lopen langs de kade op River Street om ons stipt om vier uur weer te melden bij de koets.
Het tot nu toe prachtige weer begint te betrekken, de koetsier meldt ons dat hij ruikt dat het niet gaat regenen. Als het ritje in de koets een kwartiertje is aangevangen barst er echter een bui los die we ons nog lang zullen herinneren. De meegenomen dunne plastic wegwerp regencapen komen goed van pas anders waren we werkelijk tot op ons hemd toe nat geweest nu beperkte het tot onze korte broeken en sopten we in onze schoenen. Onder afdakjes stonden mensen te schuilen voor de watergordijnen terwijl de koetsier maar door reed ons proberend iets te laten zien van de prachtige pleinen van Savannah. 
De man excuseert zich, tja in het Zuiden wil het elke dag wel een half uurtje regenen en toevallig was dat net nu.... hij maakt als goedmakertje nog een extra rondje.
Ondertussen schijnt de zon weer volop, de capen kunnen af, het opdrogen kan beginnen. Hiervoor strijken we neer op een terras waar we iets wat koffie heet naar binnen werken.
's Avonds struinen we over River Street en brengen de avond door bij The Pirates House

Donderdagmorgen zijn we te laat voor het ontbijt. Om half tien is alles al opgeruimd. De medewerkster is bereid om alsnog een bagel met roomkaas te pakken.
Bij Forsyth Park parkeren we de auto en wandelen er rond.We vragen een man waar we lekkere koffie kunnen drinken, hij wijst ons op The Wilkes House
Daar aangekomen blijkt dat dit een restaurant is met 100 beschikbare plaatsen waarvoor zich elke dag een lange rij mensen verzamelen. Een jongen die een  fietstaxi bestuurt vertelt ons dat elke dag om twee uur aan de wachtenden wordt aangegeven of er die dag nog een tafel voor hen beschikbaar is die je overigens met 10 andere vreemde mag delen. Wij denken er niet aan om in de rij te gaan staan.


We lopen verder en vinden een voortreffelijke koffietent waar we op het terras neerstrijken. Deze koffietent is tegenover het parkje op Chippewa Square waar het bankje te vinden is wat te zien is in de film Forrest Gump. Nu wordt het bankje bewoond door twee heren die van palmbladen bloemen maken. Ze weten ons een bloem aan te smeren en maken als dank een foto van ons op het beroemde bankje. Het lijkt hen wel wat om zelf ook op een foto door Nederlanders bekeken te worden.

Je merkt duidelijk aan de winkels in Bay Ln dat er in Savannah grote dure huizen staan en meer te verteren is. Verschillende aparte winkels zijn hier te vinden en we weten beide nog wat leuke kleding te scoren alvorens we richting de auto moeten want de parkeermeter loopt af. Het is tijd om weer richting Jax te gaan zodat we 's avonds met de mannen mee kunnen eten.
Het was absoluut de moeite waard om de rit van 340 mile (547 km) te maken. Savannah met haar mooie parkjes, straalt gezelligheid en rust uit en is zeker een bezoek waard.
Het boek middernacht in de tuin van goed en kwaad moet ik toch nog maar eens uitlezen.

Car

5 opmerkingen:

 1. Wat een leuke dag, en ook mooie foto's.
  Grtz.Yvonne

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een ontzettend leuk verslag. Jullie zullen Amerika straks echt gaan missen. Het was zo grappig om te lezen dat alle verschillen met Nederland jullie nu al zo op vallen toen jullie even terug waren.
  Geniet nog enorm van jullie maanden daar, ik vind het heerlijk om jullie belevenissen te volgen.
  Groetjes
  Anita

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Je maakt er weer mooie dagen van, wat heb je het afgelopen anderhalf jaar toch al veel gezien!! Dat zal wel tegenvallen hier in Nederland straks, maar daar krijg je ook weer genoeg voor terug.
  Ik kan enorm meegenieten van alles wat jullie daar meemaken, blijf nog een paar maandjes genieten!!

  Enjoy!!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Balen van de regen, maar jullie hebben veel leuks gezien.
  Goed van die plastic regen dingen bij je te hebben!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een prachtige foto's heb je van deze mooie stad gemaakt.

  BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je langs komt op ons blog en de reactie's leest.
Nog leuker dat je zelf ook een reactie achterlaat !