Vanaf de zomer 2010 wonen wij als gezin twee jaar in Jacksonville. (Florida)

Via dit blog willen wij vrienden,bekenden en andere geinteresseerde van onze belevenissen naar en in Jacksonville op de hoogte houden.

Wij vinden het leuk als volgers zich melden via Friend Connect of een berichtje achterlaten.

Marcel, Carla & Kevin

zondag 15 april 2012

Een weekend om in te lijsten

Gewoon een relaxed weekend.
Zaterdagmorgen vond er een garagesale in onze en omliggende wijken plaats. Vanaf vroeg in de ochtend reden de auto's langs de huizen. Soms namen mensen de moeite om uit te stappen maar vaak reden ze zonder goed te kijken direct door. Een garagesale heeft iets weg van een vrijmarkt voor je eigen deur met dito prijzen. Mensen lopen niet maar rijden voorbij in veelal te grote auto's of pickup trucks en zijn op zoek zijn naar koopjes voor een paar dollar of zoals een jong stel ons vertelde Europees Antiek.
De nu al overbodige tafelgrill hadden we op een tafel voor de deur geplaatst.
Op een gegeven moment springt er een wel heel jonge dame uit de auto. Vraagt wat de grill kost en zonder te kijken naar het artikel geeft ze M. $20 waarna ze even snel als dat ze uit de auto is gekomen er weer inspringt. Ze krijgt de deur nog net dicht voordat de auto de hoek alweer om verdwijnt.

De rest van de dag is er gesleuteld aan de fiets. Dat wat nog niet voldoende blonk blinkt nu wel en het windscherm is aangebracht.
Zondagmorgen was M. alweer vroeg uit de veren de klus moest af dit weekend want a.s. dinsdag gaat de dealer er nog een onderdeel opzetten welk zelf moeilijk te monteren is.
Het grappige is dat de montageprijs bij Harley per onderdeel bepaald word. Verschillende onderdelen die M. er dit weekend zelf opgezet heeft zal de dealer er komende week weer af moeten halen om het te monteren onderdeel te kunnen bereiken. Omdat de onderdelen er dan al opzitten zal de dealer ze ook weer terugplaatsen. En wel gratis en voor niets waarna we ook direct weten dat ze goed zitten.
Op dit vroege tijdstip kwam er een vreemde vogel een kijkje nemen of alles wel goed ging, misschien een afgevaardigde van een vriendje die het liefst even overgevlogen was om mee te sleutelen ?
Zondagmiddag toen de klus geklaard was zijn we naar Jax Beach gereden waar sinds vrijdag een Blues Festival aan de gang is. Tal van kraampjes en een gezellige drukte.
Wij doen nog steeds aan enige bescherming op de motor, hierdoor waren we de enige die in een lange spijkerbroek rondliepen, en dat is best wel warm bij een graadje of 28 ......
Overal lekker eten
De rodekruis post op Jax Beach
Een drukke dag op Jax Beach
Dit vrolijke uitdoste stel zat als zoveel mensen lekker met een drankje vanuit eigen koelbox naar de muziek te luisteren en gingen eens goed voor de foto zitten. Officieel is er geen drank toegestaan buiten het festival terrein, het glas zal dus wel limonade bevatten.
Overal in de bermen zijn momenteel deze chrysant achtige bloemen te zien. (Mariet weet vast hoe hij heet ?)
Het was weer een weekend om in te lijsten. Aan het eind van zo'n weekend vragen we (K. niet hoor :)) ons af waarom we in godsnaam terug gaan naar Nederland. Morgen begint de werkweek echter weer voor M. dan dan weet hij het weer. Werk aan de winkel.

Car

1 opmerking:

  1. ik denk dat dit een kokarde bloem wordt genoemd in Nederland, je ziet ze hier veel rond de afwateringsplassen bij op/afritten van snelwegen en gewoon ook langs de weg, ze bloeien heel lang - eindelijk weer eens tijd om wat bij telezen, meestal ben ik te moe 's avonds

    BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je langs komt op ons blog en de reactie's leest.
Nog leuker dat je zelf ook een reactie achterlaat !